Έντομα που πρέπει να προσέχεις αυτό το.. Βροχερό καλοκαιράκι!

Είτε το πιστεύει κάποιος είτε όχι, θα βρέξει και άλλο αυτό το καλοκαίρι..! Είναι μια κατάσταση που έχουμε αποδεχτεί. Όταν συμβεί αυτό, θα επιφέρει γρήγορα αρκετές εποχιακές αλλαγές, όπως και έχει γίνει μέχρι τώρα. Στην ουσία θα παραμένουμε στην άνοιξη, καθώς το έδαφος θα μαλακώσει και άλλο, το γρασίδι θα συνεχίσει να φυτρώνει ξανά, τα μπουμπούκια δεν θα σταματούν να εμφανίζονται στα δέντρα.. Τα φυτά και τα λουλούδια θα ανθίσουν, θα αναπτυχθούν ξανά. Ξέρετε τι ακολουθεί. Όπως όλη η πλάση θα έχει αναγεννηθεί και θα ξυπνά για ..την δεύτερη άνοιξη, όλα τα είδη των παρασίτων θα κάνουν το ίδιο! Στην πραγματικότητα, τα έντομα επηρεάζονται ακόμη περισσότερο από τη βροχή σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη. Η βροχή μπορεί να καταστρέψει τα σπίτια τους, να μετακινήσει τη λεία τους και να τους αναγκάσει να πάνε σε μέρη που προτιμούν να προσφεύγουν αναζητώντας καταφύγιο.. όπως το σπίτι σας! Εδώ είναι τρια έντομα που πρέπει να προσέχουμε αυτό το.. Βροχερό καλοκαιράκι λοιπόν.

Κατσαρίδες ..παντού!

Οι κατσαρίδες τείνουν να ζουν σε μέρη που πλημμυρίζουν εύκολα, ειδικά το χειμώνα και νωρίς την άνοιξη. Για να επιβιώσουν το χειμώνα, οι κατσαρίδες πρέπει να βρουν ένα υγρό, ζεστό μέρος για να αποφύγουν το κρύο. Συχνά, αυτά είναι μέρη όπως αποχετεύσεις, σωλήνες, θεμέλια, υπόνομοι και μεσοτοιχίες. Όταν οι έντονες βροχοπτώσεις πλημμυρίζουν αυτές τις τοποθεσίες, οι κατσαρίδες που μόλις ξύπνησαν εκτοπίζονται. Στον αγώνα τους να αποφύγουν τον πνιγμό, θα μπουν συχνά στο σπίτι σας. Όσο και άν προσπαθούν να αποφύγουν τον πνιγμό, οι κατσαρίδες στην πραγματικότητα ευδοκιμούν σε βροχερό καιρό. Όπως όλα τα ζωντανά όντα, οι κατσαρίδες χρειάζονται υγρασία για να επιβιώσουν. Μπορούν να κατοικούν μόνιμα μόνο σε μια περιοχή που είναι αρκετά υγρή για να πάρουν το λίγο νερό που χρειάζονται. Μετά από έντονες βροχοπτώσεις, η παρατεταμένη υγρασία κάνει κάθε είδους μέρος μάλιστα πιο κατοικήσιμο για τις κατσαρίδες. Δυστυχώς, αν οι κατσαρίδες μπουν στο σπίτι σας, δεν θα βιαστούν να φύγουν.. Οι προσβολές από κατσαρίδες συνήθως ξεκινούν σε βροχερό καιρό και ευτύχως οι έμπειροι γεωπόνοι μας γνωρίζουν πως να τις εμποδίσουν! Η Απεντόμωση Κατσαρίδας είναι μια από τις πιο επιτυχημένες υπηρεσίες μας. Οι κατσαρίδες είναι τα παράσιτα που κατ’ εξοχήν μας ταλαιπωρούν μέσα στις οικίες μας. Αναλόγως το είδος της κατσαρίδας, πραγματοποιούμε διαφορετικές εφαρμογές απεντόμωσης!

 

Μυρμήγκια.. τα εργατικά παράσιτα που αγαπούν την βροχή..

Υπάρχουν απλώς τόσα πολλά μυρμήγκια στον κόσμο που μια αποικία δεν είναι ποτέ μακριά από το μέρος που ζείτε.. Τα μυρμήγκια συνήθως χτίζουν τις αποικίες τους στο έδαφος της αυλής, του κήπου σας κοντά σε βολικές πηγές τροφής και καταφυγίου. Αυτές οι ρηχές αποικίες κινδυνεύουν πολύ από πλημμύρες, ακόμα κι αν δεν έχει βρέξει πολύ. Όταν οι αποικίες μυρμηγκιών πλημμυρίζουν, τα μυρμήγκια πρέπει να πάρουν το δρόμο τους για να βρουν άλλο ψηλότερο έδαφος αν δεν θέλουν να παρασυρθούν.. Συχνά, αυτό το υψηλότερο έδαφος είναι το σπίτι σας. Κατά τη διάρκεια της βροχής, τα μυρμήγκια θα αναζητήσουν τον πιο γρήγορο δρόμο για να μπουν στο σπίτι σας. Μόλις μπουν μέσα, τα μικρά παράσιτα συνεχίζουν σχεδόν από εκεί που σταμάτησαν: ψάχνουν για τροφή και επεκτείνουν την αποικία!  Δυστυχώς, όπως και οι κατσαρίδες, τα μυρμήγκια είναι ευκαιριακά τροφοσυλλέκτες. Αν βρουν αυτό που χρειάζονται στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της βροχής, δεν πρόκειται να το αφήσουν ακόμη και αφού σταματήσει να βρέχει.

Φυσικά και χρειάζεται αντιμετώπιση! Η καταπολέμηση των μυρμηγκιών εσωτερικά του σπιτιού σας γίνεται με τη χρήση ειδικού εντομοκτόνου gel που προσελκύει τα μυρμήγκια και μεταφέρει το δηλητήριο στη φωλιά τους μέσω της τροφάλλαξης.Εξωτερικά, η καταπολέμηση των μυρμηγκιών γίνεται με ψεκασμό γύρω από τους χώρους σας και με τη χρήση σκευασμάτων σε μορφή κόκκων στις αυλές.Οι γεωπόνοι μας πραγματοποιούν προηγούμενο έλεγχο στον χώρο σας πριν από κάθε εφαρμογή, προκειμένου να εντοπίσουν όλα τα εστία των ενοχλητικών έντομων. Είναι πάντα διαθέσιμοι για να λύσουν οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την εφαρμογή της απεντόμωσης και να σας παράσχουν χρήσιμες συμβουλές.

Σαρανταποδαρούσες μετά από βροχή.. Δεδομένη κατάσταση!

Όπως τα άλλα παράσιτα αυτής της λίστας, οι σαρανταποδαρούσες έλκονται από υγρά περιβάλλοντα. Οι σαρανταποδαρούσες συνήθως διαβιούν σε εξωτερικούς  χώρους όπου υπάρχει φυσικό τοπίο (δένδρα, φυτά, χώμα) και εισβάλουν στις οικίες και τις πολυκατοικίες για την εύρεση τροφής. Δεν είναι μόνο αυτό που τους ελκύει, ωστόσο. Οι σαρανταποδαρούσες του σπιτιού είναι αρπακτικά..! Κυνηγούν και τρέφονται με σχεδόν οτιδήποτε μικρότερο από αυτά… συμπεριλαμβανομένων κατσαρίδων, αραχνών και μυρμηγκιών. Η υγρασία που παρέχει η βροχή διευρύνει τους πιθανούς κυνηγότοπους της σαρανταποδαρούσας. Ακολουθούν τη λεία τους όταν προσπαθούν να βγουν από τη βροχή… κατευθείαν στο σπίτι σας. Όπως οι αράχνες, οι σαρανταποδαρούσες γενικά πηγαίνουν όπου είναι πιο πιθανό να πιάσουν κάποιο θήραμα. Συνήθως κυνηγούν μόνο αργά τη νύχτα, αλλά σε σκοτεινά περιβάλλοντα μπορεί να κυνηγούν όλη την ημέρα. Περιμένετε να τα δείτε σε μπάνια, υπόγεια, σοφίτες, γκαράζ και άλλα υγρά μέρη. Σαν να μην ήταν αρκετά τρομακτικό να δείτε σαρανταποδαρούσες, είναι επίσης συνήθως σημάδι ότι έχετε άλλα παράσιτα κοντά. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος των λοιπών παρασίτων θα βοηθήσει επίσης στην αντιμετώπιση του προβλήματος της σαρανταποδαρούσας. Οι σαρανταποδαρούσες θα γίνουν λιγότερο ..κοινωνικές αφού σταματήσουν οι βροχές αλλά θα μπορούσατε να τις συναντήσετε από καιρό σε καιρό ούτως ή άλλως ειδικά εάν το σπίτι σας βρίσκεται στην ύπαιθρο! 

Οι γεωπόνοι μας, πριν από κάθε εφαρμογή πραγματοποιούν επιτόπιο έλεγχο στο χώρο σας, για να εντοπίσουν όλες τις εστίες των παρασίτων. Είναι πάντοτε στη διάθεσή σας για σας λύσουν κάθε απορία για την εφαρμογή  της απεντόμωσης  και να σας δώσουν χρήσιμές συμβουλές.Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!