Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

  1. Εμφάνιση ζωντανών (προνυμφών, ενηλίκων)
  2. Υπαρξη περιττωμάτων(είναι σκουρόχρωμα και μοιάζουν με κόκκους πιπέριου)
  3. Δυσάρεστη οσμή κοντά στις προσβεβλημένες εστίες
  4. Ζημιά σε οργανικά υλικά όπως: χαρτικά και δέρμα

Δεν υπάρχει κατάλληλη περίοδος, η απεντόμωση είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται όλο το χρόνο εφόσον παρουσιαστεί πρόβλημα. Ωστόσο προληπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η καταλληλότερη περίοδος για εφαρμογές είναι : Απρίλιο – Ιούνιο και Σεπτέμβριο – Νοέμβριο.

Ως κοινόχρηστους χώρους εννούμε: την είσοδο της πολυκατοικίας, πιθανή κοινόχρηστη αποθήκη, το ασανσέρ, το φρεάτιο, το λεβητοστάσιο, την ταράτσα, τους διαδρόμους

Όχι , δεν είναι απαραίτητη η αποχώρησή τους από τον χώρο καθώς τα σκευάσματα είναι άοσμα, ακίνδυνα, οικολογικά με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Απεντόμωση είναι η διαδικασία απαλλαγής του χώρου από την ύπαρξη ανεπιθύμητων εντόμων.

Μυοκτονία είναι διαδικασία μόνιμης απαλλαγής του χώρου από την ύπαρξη ποντικών , καθώς και ο αποκλεισμός αυτών από μελλοντική επανεμφάνιση.

Εξαρτάται από το χώρο (εστιατόριο, ξενοδοχείο, διαμέρισμα κ.α ) και το είδος του παρασίτου που θέλουμε να καταπολεμήσουμε ( κατσαρίδα, μύγα, κουνούπι).

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν τα κατοικίδια, καθώς τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι ακίνδυνα.

Απολύμανση είναι η διαδικασία που πραγματοποιείται με σκοπό τη διακοπή της αλυσίδας των μικροβίων , βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Οι χώροι μετά την εφαρμογή παραδίδονται στείροι από παθογόνους μικροοργανισμούς διασφαλίζοντας ένα περιβάλλον με υψηλά επίπεδα υγιεινής.

Εξαρτάται από τον χώρο , το μέγεθος της προσβολής και το είδος του παράσιτου. Π.χ Ο χρόνος που απαιτείται για μία εφαρμογή για κατσαρίδες σε ένα διαμέρισμα είναι 20 – 40 λεπτά.

Δεν είναι επικίνδυνη μία εφαρμογή καθώς τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι υγειονομικής σημασίας, φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αντίθετα επικίνδυνη για τον άνθρωπο είναι η ύπαρξη παρασίτων στον χώρο του , καθώς φέρουν και μπορούν να μεταδώσουν πολλές αρρώστιες.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από την ύπαρξη κατσαρίδων είναι οι περιοδικές εφαρμογές από εταιρείες απεντομώσεων και η τακτική καθαριότητα του χώρου.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι άοσμα χωρίς να αφήνουν λεκέδες σε τοίχους και πατώματα.

Το HACCP είναι ένα προληπτικό σύστημα που διασφαλίζει την παραγωγή ασφαλών για την υγεία του καταναλωτή προϊόντων. Υποχρεούνται όλες οι επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, παράγουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, μεταποιούν, τρόφιμα να κάνουν εφαρμογή του συστήματος. Μέρος του HACCP αποτελεί και η παρασιτοκτονία.

Πριν γίνει η εφαρμογή καλό θα είναι να έχει προηγηθεί καθαρισμός του χώρου (σφουγγάρισμα, καθαριότητα σε ντουλάπια) , καθώς μετά την εφαρμογή ο χώρος θα πρέπει να μην σφουγγαριστεί για 3-7 ημέρες (για να δράσει το φάρμακο και να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα). Μπορεί να πραγματοποιηθεί στεγνό σφουγγάρισμα.

Πιστοποιεί την προηγηθείσα εφαρμογή καταγράφοντας όλες τις εφαρμογές που προηγήθηκαν, τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και διάφορες παρατηρήσεις εφόσον προκύψουν.

Πως Μπορούμε σας
σας βοηθήσουμε;

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με τα παράσιτα ή τον τρόπο και τις υπηρεσίες μας
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!