Υποκαπνισμός – Fumigation

Απεντόμωση με Χρήση Φωσφίνης

Υποκαπνισμός είναι μια χημική μέθοδος απεντόμωσης η οποία βασίζεται στη χρήση ισχυρών τοξικών ουσιών υπό τη μορφή αερίου, των οποίων γίνεται η έκλυση σε καλά στεγανοποιουμένους χώρους. Στην Ελλάδα ο υποκαπνισμός πραγματοποιείται με τη χρήση Φωσφίνης. Η Φωσφίνη (PH3 ) είναι το μοναδικό σκεύασμα το οποίο φέρει έγκριση χρησιμοποίησης σε εφαρμογές απεντόμωσης στην Ελλάδα.

Τα σκευάσματα φωσφίνης πωλούνται σε στερεά μορφή τα οποία υπό τις κατάλληλες συνθήκες υγρασίας, θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης παράγουν τη Φωσφίνη σε αέρια μορφή. Στην αέρια μορφή της, αποτελεί ένα ισχυρότατο και διεισδυτικό δηλητήριο το οποίο είναι τοξικό σε όλες της μορφές ζωής. Επομένως με τη χρήση της Φωσφίνης ελέγχονται όλα τα στάδια ζωής των εντόμων (αυγό – προνύμφη – νύμφη – ακμαίο έντομο). Η φωσφίνη είναι φιλική προς το περιβάλλον εφόσον διασπάται εύκολα και γρήγορα. Η ταχύτητα διάσπασης της εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος χώρου και του προς απεντόμωση προϊόντος.

Ο υποκαπνισμός με τη χρήση Φωσφίνης είναι συχνά ο γρηγορότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος απεντόμωσης εντόμων και τρωκτικών, καθώς έχει πολύ μεγάλη διεισδυτικότητα, και μπορεί να εισχωρήσει σε σημεία στα οποία άλλες μέθοδοι (ψεκασμοί, αερολύματα και εντομοκτόνα) δεν “φτάνουν”. Η εφαρμογή υποκαπνισμού πραγματοποιείται σε κλειστούς στεγανοποιημένους χώρους σε απόσταση τουλάχιστον 50 m από κατοικημένες περιοχές και μόνο υπό την επίβλεψη-καθοδήγηση του αρμόδιου επιστήμονα (γεωπόνου ή χημικού). Η απεντόμωση με χρήση Φωσφίνης εφαρμόζεται σε Silo, Containers, καράβια, βιομηχανίες, αποθήκες, φορτηγά και έπιπλα(για την καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων).

Ενδιαφέρεστε για αυτήν την υπηρεσία;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και ένας υπεύθυνος θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα για λεπτομέρειες

    Να σας Καλέσουμε;
    Καλέστε με!