Απεντόμωση Κατσαρίδας Θεσσαλονίκη… Κάθε χρόνο πιο δυνατοί!

Η Απεντόμωση Κατσαρίδας είναι μια από τις πιο επιτυχημένες υπηρεσίες μας!

Οι κατσαρίδες είναι τα παράσιτα που κατ’ εξοχήν μας ταλαιπωρούν μέσα στις οικίες μας.

Αναλόγως το είδος της κατσαρίδας, πραγματοποιούμε διαφορετικές εφαρμογές απεντόμωσης που μπορείτε να δείτε και εδώ!

Οι κατσαρίδες θα έλεγε κανείς πως είναι από τα πιο κοινά παράσιτα που προσβάλλουν σπίτια και διαμερίσματα! Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά όταν παρασκευάζεται φαγητό και λείπει η.. υγιεινή! Οι κατσαρίδες είναι τρομακτικές για τους περισσότερους ανθρώπους. Μπορεί να μολύνουν τρόφιμα, μαγειρικά σκεύη και άλλα είδη οικιακής χρήσης και αφήνουν μια δυσάρεστη οσμή… στο διάβα τους!

Επειδή οι κατσαρίδες μετακινούνται συνεχώς από τη βρωμιά στο φαγητό, μπορούν να μεταφέρουν παθογόνα μικρόβια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση και άλλες ασθένειες. Πολλοί άνθρωποι είναι επίσης αλλεργικοί στα περιττώματα της κατσαρίδας και στο δέρμα τους. Τα αλλεργιογόνα που παράγονται από τις κατσαρίδες μπορεί να προκαλέσουν συμφόρηση, φτέρνισμα και υγρά μάτια, καθώς και απειλητική για τη ζωή βρογχική φλεγμονή (άσθμα) που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενο βήχα, συριγμό και δυσκολία στην αναπνοή. Το άσθμα που προκαλείται από τις κατσαρίδες είναι ιδιαίτερα συχνό μεταξύ των παιδιών που ζουν σε πυκνοκατοικημένες συνθήκες στέγασης όπου οι προσβολές είναι συχνά σοβαρές…

Οι κατσαρίδες εισέρχονται στα κτίρια με διάφορους τρόπους. Η πανταχού παρούσα γερμανική κατσαρίδα( ναι αυτή που σας ήρθε στο μυαλό) εισάγεται συχνά σε μολυσμένες σακούλες παντοπωλείου, κουτιά ποτών ή έπιπλα. Σε κατοικίες πολλαπλών μονάδων, όπως διαμερίσματα, οι κατσαρίδες ταξιδεύουν επίσης μεταξύ των μονάδων μέσω κοινών τοίχων, οροφών κ.λπ. Κατά συνέπεια, ενώ οι κατσαρίδες συνήθως ευδοκιμούν όπου η υγιεινή είναι κακή, ακόμη και τα καθαρά σπίτια μπορούν να μολυνθούν..

Περιγραφή και συνήθειες

Οι κατσαρίδες είναι πλατιά καστανά έντομα που τρέχουν γρήγορα, με μακριές, λεπτές κεραίες. Υπάρχουν τρία στάδια ζωής: αυγό, νύμφη και ενήλικος. Η θηλυκή κατσαρίδα παράγει μικρές, καφέ, αυγοθήκες σε σχήμα φασολιού που εναποτίθενται σε μέρη που δεν βρίσκονται στο δρόμο. Από κάθε αυγοθήκη αναδύονται αρκετές νύμφες (έως 40 με τη γερμανική κατσαρίδα, 15-20 με άλλες ποικιλίες). Οι νύμφες μοιάζουν με ενήλικες εκτός από το ότι είναι μικρότερες και δεν έχουν φτερά. Οι νύμφες σταδιακά γίνονται μεγαλύτερες και κατοικούν στα ίδια μέρη με τα ενήλικα. Είδη όπως η γερμανική κατσαρίδα είναι ικανά να παράγουν αρκετές χιλιάδες απογόνους σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Οι κατσαρίδες δεν ζουν σε κεντρικές φωλιές ή αποικίες όπως τα μυρμήγκια, μέλισσες και τερμίτες. Ωστόσο, οι κατσαρίδες συγκεντρώνονται σε διακριτές περιοχές, κάτι που φανερώνεται στις συσσωρευμένες οσμές στα κόπρανα τους. Τα περιττώματα εμφανίζονται ως κηλίδες σαν πιπεριά σε περιοχές τρέχουσας ή προηγούμενης δραστηριότητας. Η κηλίδα είναι παρόμοια σε εμφάνιση με αυτή των κοριών, αλλά συνήθως μπορεί να διακριθεί από την τοποθεσία ή από άλλα σημάδια προσβολής. (Οι κατσαρίδες σπάνια συγκεντρώνονται στα κρεβάτια με τον τρόπο των κοριών.)

Οι κατσαρίδες είναι πιο δραστήριες τη νύχτα παρά τη μέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, γενικά παραμένουν κρυμμένα σε ρωγμές και άλλες σκοτεινές, απόμερες περιοχές. Το βράδυ, αφήνουν τις κρυψώνες τους και ψάχνουν για φαγητό. Οι κατσαρίδες θα φάνε όλα τα ανθρώπινα τρόφιμα, καθώς και πολλά άλλα είδη όπως σαπούνι, οδοντόκρεμα, κόλλα, μαλλιά, περιττώματα και βρωμιές.

Προκειμένου να εξαλειφθούν οι κατσαρίδες, βοηθάει να γνωρίζουμε πού κρύβονται. Οι προτιμώμενες τοποθεσίες περιλαμβάνουν ζεστές, σκοτεινές, υγρές περιοχές, ειδικά σε κουζίνες και μπάνια. Ωστόσο, ανάλογα με το είδος και την έκταση της προσβολής, οι κατσαρίδες μπορεί να βρεθούν οπουδήποτε στο σπίτι.

Εξάλειψη κατσαρίδας

Οι κατσαρίδες ελέγχονται καλύτερα χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνικών. Δεδομένου ότι οι κατσαρίδες ευδοκιμούν εκεί όπου η τροφή, η υγρασία και το καταφύγιο είναι άμεσα διαθέσιμα, η καθαριότητα είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη και τη διόρθωση προβλημάτων. Οι διαρροές και τα υπολείμματα τροφών θα πρέπει να καθαρίζονται και τα άπλυτα πιάτα, σκεύη και τροφές για κατοικίδια δεν πρέπει να αφήνονται να όλη τη νύχτα έξω. Τα χαλαρά τρόφιμα πρέπει να φυλάσσονται σε δοχεία και στο ψυγείο. Δεν πρέπει να επιτρέπεται η συσσώρευση σκουπιδιών και οι στοίβες από χάρτινες σακούλες, χαρτοκιβώτια και εφημερίδες θα πρέπει να απορρίπτονται ή να αποθηκεύονται σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες..!

Εντομοκτόνα

Αν και η καλή καθαριότητα είναι χρήσιμη, τα εντομοκτόνα και οι δολωματικοί σταθμοί είναι συνήθως απαραίτητα για την εξάλειψη των προσβολών, ειδικά των γερμανικών κατσαρίδων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα παραγωγικές. Οι κατσαρίδες περνούν λίγο χρόνο έξω στην ύπαιθρο..

Πολλά είδη εντομοκτόνων είναι διαθέσιμα για τον έλεγχο των κατσαρίδων. Τα περισσότερα πωλούνται ως υγρά ή σπρέι αεροζόλ, ενώ μερικά παρασκευάζονται ως βρώσιμα δολώματα ή σκόνες. Να διαβάζετε και να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του προϊόντος. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε βέλτιστα αποτελέσματα ενώ χρησιμοποιείτε το προϊόν με ασφάλεια. Πολλά εντομοκτόνα απαιτούν την αφαίρεση τροφών και σκευών από περιοχές που έχουν υποστεί επεξεργασία. Η αφαίρεση τέτοιων αντικειμένων συχνά καθιστά τις περιοχές πιο προσιτές για θεραπεία και αποτρέπει πιθανή μόλυνση από το εντομοκτόνο.

Σπρέι – Όταν χρησιμοποιείτε σπρέι, στοχεύστε τις περιοχές όπου προτιμούν να κρύβονται οι κατσαρίδες. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με το είδος. Φροντίστε να ψεκάζετε τυχόν συσσωματώματα ή περιοχές με κηλίδες κοπράνων. Αποφύγετε να ψεκάζετε τοίχους, δάπεδα, σανίδες και πάγκους καθώς οι κατσαρίδες ξοδεύουν πολύ λίγο χρόνο σε αυτές τις περιοχές. (Οι κατσαρίδες που τυχαίνει να διασχίσουν αυτές τις περιοχές είναι απίθανο να παραμείνουν σε επεξεργασμένες επιφάνειες για αρκετό καιρό ώστε να απορροφήσουν μια θανατηφόρα δόση.)

Δολώματα  – Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θα επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα κατά των κατσαρίδων με  δολώματα. Τα δολώματα κατσαρίδων περιέχουν ένα εντομοκτόνο βραδείας δράσης σε συνδυασμό με ένα ελκυστικό τροφής. Τα παράσιτα βρίσκουν και καταπίνουν το δόλωμα και σέρνονται μακριά για να πεθάνουν. Οι κατσαρίδες που δεν έχουν εκτεθεί μπορεί επίσης να υποκύψουν μετά την έμμεση κατάποση ιχνών ποσοτήτων τοξικής ουσίας που αποβάλλονται από τα πτύελα και τα κόπρανα εκτεθειμένων άλλων συν…εργατών τους!

Καλώντας έναν επαγγελματία απεντόμωσης

Οι νοικοκυραίοι… μπορούν συχνά να εξαλείψουν το πρόβλημα της κατσαρίδας ακολουθώντας τις προτάσεις που περιγράφονται σε αυτή τη δημοσίευση. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να επιθυμούν να καλέσουν έναν επαγγελματία!

Οι εταιρείες ελέγχου παρασίτων προσεγγίζουν τον έλεγχο των κατσαρίδων με διαφορετικούς τρόπους. Θα σας πούμε πώς !

Ο τεχνικός θα πρέπει να πραγματοποιεί διεξοδική επιθεώρηση σε κάθε επίσκεψη! Όταν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα, θα πρέπει να εφαρμόζονται σε ρωγμές και απομονωμένες περιοχές όπου είναι πιθανό να ζουν κατσαρίδες, αντί κατά μήκος των σανίδων βάσης σε άλλες εκτεθειμένες επιφάνειες. Πολλά από τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για τον έλεγχο των κατσαρίδων παραμένουν αποτελεσματικά για μήνες. Μόλις εξαλειφθεί μια προσβολή, σπάνια υπάρχει ανάγκη επανεφαρμογής τους κάθε μήνα για να διατηρηθεί ο έλεγχος!Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!