Υποκαπνισμός: Γιατί Χρειάζεστε Κάποιον Ειδικό για αυτή την Μέθοδο Απεντόμωσης !

Απεντόμωση με Χρήση Φωσφίνης

Υποκαπνισμός είναι μια χημική μέθοδος απεντόμωσης η οποία βασίζεται στη χρήση ισχυρών τοξικών ουσιών υπό τη μορφή αερίου, των οποίων γίνεται η έκλυση σε καλά στεγανοποιουμένους χώρους…! Στην Ελλάδα ο υποκαπνισμός πραγματοποιείται με τη χρήση Φωσφίνης. Η Φωσφίνη (PH3 ) είναι το μοναδικό σκεύασμα το οποίο φέρει έγκριση χρησιμοποίησης σε εφαρμογές απεντόμωσης στην Ελλάδα.

Τα υποκαπνιστικά είναι εντομοκτόνα με τη μορφή αερίου. Σκοτώνουν τα ενήλικα έντομα που ζουν έξω από τα περισσότερα δημητριακά και εξαλείφουν τα αυγά, τις προνύμφες και τις νύμφες που κάνουν γενικά το ‘’φυλάκιο’’ τους μέσα στο σιτάρι.

Τα υποκαπνιστικά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε δοχεία που δεν επιτρέπουν τη διαφυγή του αερίου.

Θυμηθείτε ότι είναι τοξικό γιαυτό και ένας ειδικός μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά!

Ωστόσο, οι φωσφίνες είναι το λιγότερο επιβλαβές υποκαπνιστικό. Είναι επίσης τα πιο εύκολα χρήση. Τα δισκία φωσφίνης μπορούν εύκολα να αγοραστούν σε διανομείς αγροχημικών.

Τα συνώνυμα για τη φωσφίνη περιλαμβάνουν το υδροφωσφίδιο και το φωσφορωμένο υδρογόνο. Οι εμπορικές ονομασίες περιλαμβάνουν Phostoxin, Gastion, Detia, Gas XT, Fumitoxin, quickphos,celphos και άλλοι. Η ευκολία χειρισμού και η αποτελεσματικότητά του το έχουν κάνει τπ καλύτερο και πιο σημαντικό υποκαπνιστικό στον κόσμο.!

Η σύνθεσή του είναι στερεή και συνήθως συμπυκνώνεται σε δισκία βάρους 3 γραμμαρίων το καθένα.

Τα σκευάσματα φωσφίνης πωλούνται σε στερεά μορφή τα οποία υπό τις κατάλληλες συνθήκες υγρασίας, θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης παράγουν τη Φωσφίνη σε αέρια μορφή. Στην αέρια μορφή της, αποτελεί ένα ισχυρότατο και διεισδυτικό δηλητήριο το οποίο είναι τοξικό σε όλες της μορφές ζωής. Επομένως με τη χρήση της Φωσφίνης ελέγχονται όλα τα στάδια ζωής των εντόμων (αυγό – προνύμφη – νύμφη – ακμαίο έντομο). Η φωσφίνη είναι φιλική προς το περιβάλλον εφόσον διασπάται εύκολα και γρήγορα. Η ταχύτητα διάσπασης της εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος χώρου και του προς απεντόμωση προϊόντος.

Ο υποκαπνισμός με τη χρήση Φωσφίνης είναι συχνά ο γρηγορότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος απεντόμωσης εντόμων και τρωκτικών, καθώς έχει πολύ μεγάλη διεισδυτικότητα, και μπορεί να εισχωρήσει σε σημεία στα οποία άλλες μέθοδοι (ψεκασμοί, αερολύματα και εντομοκτόνα) δεν “φτάνουν”. Η εφαρμογή υποκαπνισμού πραγματοποιείται σε κλειστούς στεγανοποιημένους χώρους σε απόσταση τουλάχιστον 50 m από κατοικημένες περιοχές και μόνο υπό την επίβλεψη-καθοδήγηση του αρμόδιου επιστήμονα (γεωπόνου ή χημικού). Η απεντόμωση με χρήση Φωσφίνης εφαρμόζεται σε Silo, Containers, καράβια, βιομηχανίες, αποθήκες, φορτηγά και έπιπλα(για την καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων).

Η θεραπεία υποκαπνισμού με φωσφίνη της εντομοτεχνικής είναι μια απλή, οικονομικά αποδοτική μέθοδος εξάλειψης των εντόμων σε χύδην προϊόντα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτική λύση ελέγχου παρασίτων.

Υπηρεσίες υποκαπνισμού για χύμα εμπορεύματα

Ο υποκαπνισμός είναι αποτελεσματικός στη στόχευση εντόμων όπως σκαθάρια, ακάρεα και σκώροι. Τα  έντομα αυτά μπορούν να μολύνουν δημητριακά και χύμα προϊόντα όπως κακάο, ρύζι, ξηρούς καρπούς και ζωοτροφές – μαζί με άλλες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών..!

Θεραπεία σιτηρών και παραγωγής τροφίμων: Η φωσφίνη και οι καλλιέργεια γης

Η φωσφίνη είναι μια αποδεκτή θεραπεία για τα περισσότερα προϊόντα χύμα τροφίμων, όπως δημητριακά, δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ρύζι, κακάο και κόκκους καφέ. Εξαλείφει όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του εντόμου-στόχου, με όλα τα πλεονεκτήματα ότι δεν λερώνει και δεν αφήνει υπολείμματα φυτοφαρμάκων..!

Πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το υποκαπνιστικό. Ο χρόνος «υπό αέριο» αναφέρεται ως «περίοδος έκθεσης». Όταν η φωσφίνη χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες, τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται συνήθως σε 14 ημέρες.

Υποκαπνισμός φορτίου ναυτιλίας

Τα εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς που εισάγονται στην  χώρα μας από όλο τον κόσμο μπορούν εύκολα να υποκαπνιστούν στο πλοίο ή στο λιμάνι. Η ευέλικτη επιλογή θεραπείας αποδεικνύεται αποτελεσματική διεισδύοντας μέσα από το δοχείο και εξαλείφοντας όλα τα παράσιτα έντομα εντός της αποστολής.

Υποκαπνισμός στην Εστίαση

Η βιομηχανία διαχείρισης παρασίτων έπαιζε πάντα κρίσιμο ρόλο στην προστασία της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων! Με απλά λόγια ξεκινάει από το αγρόκτημα και καταλήγει στο τραπέζι τον καταναλωτών —γιαυτό και αυτή η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων διατηρεί υψηλό επίπεδο ακεραιότητας προϊόντων. Η εισαγωγή νόμων για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων  στοχεύει να διασφαλίσει ότι ο εφοδιασμός τροφίμων της Ελλάδας είναι ασφαλής, μετατοπίζοντας την εστίαση από την ανταπόκριση στη μόλυνση στην αποτροπή της. Προκειμένου να αποφευχθεί η εκτεταμένη τροφική ασθένεια που δημιουργείται από ακατάλληλες πρακτικές επεξεργασίας ή υγιεινής,  απαιτείται η χρήση μεθόδων απολύμανσης με μεγάλα ποσοστά αποτελεσματικότητας… αλλιώς υποκαπνισμός!

Ο υποκαπνισμός παραμένει μία σημαντική μέθοδος και ένα εκτελείται σωστά θα οδηγήσει στον έλεγχο των παρασίτων. Κρίσιμης σημασίας… είναι ο υποκαπνισμός των πρωτογενών σιτηρών, είτε διενεργείται μετά τη συγκομιδή ως αποτέλεσμα υπερχειμώνασης είτε ως συνάρτηση ρυθμιστικών εξαγωγών σε αποστολές με προορισμό το εξωτερικό..! Σε τόσες πολλές περιπτώσεις, οι αξίες των εμπορευμάτων χύμα μειώνονται επειδή το βήμα της παρέμβασης υποκαπνισμού παραβλέφθηκε ή εκτελέστηκε μετά την προσβολή και την πρόκληση ζημιάς… Οι έμπειροι γεωπόνοι μας γνωρίζουν τι κάνουν σε κάθε περίπτωση !Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!