Σωστά σκευάσματα για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα γρήγορα και με ασφαλή αποτελέσματα!

Τα παράσιτα είναι μία από τις πολλές ενοχλήσεις που μπορούν να διαταράξουν την εύρυθμη λειτουργία του σπιτιού, του καταλύματος και … της επιχείρησής σας! Μπορεί να φαίνονται αβλαβή κάποια, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλήθος προβλημάτων, που κυμαίνονται από μόλυνση τοπικά μέχρι και ολόκληρη δημιουργία αποικιών! Κανείς δεν είναι εντελώς προστατευμένος από προσβολές, ανεξάρτητα από το πόσο τακτοποιημένη μπορεί να είναι ….η αποθήκη σας! Ωστόσο, με την κατάλληλη γνώση, μπορείτε να αποτρέψετε, να αναγνωρίσετε και να αφαιρέσετε τα παράσιτα — με τον σωστό τρόπο!

Τα σκευάσματα υγειονομικής σημασίας τα οποία χρησιμοποιούμε στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας έχουν ως κύριο στόχο τον έλεγχο των εχθρών – παρασίτων με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία πολλών ανθρώπινων δραστηριοτήτων, καθώς και την προστασία διάφορων περιουσιακών στοιχειών.

Είναι εξειδικευμένα σκευάσματα για παράσιτα υγειονομικής σημασίας, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και φέρουν τις απαραίτητες άδειες σύμφωνα με τις ενιαίες Ευρωπαϊκές Αρχές. Συνοδεύονται επίσης με τεχνικά φυλλάδια όπου με λεπτομέρεια περιγράφεται ο τρόπος δράσης, ο τρόπος εφαρμογής, τα χαρακτηριστικά τους και άλλα στοιχεία. Η έρευνα, η ανάπτυξη και η χρήση τέτοιων σκευασμάτων στηρίζεται αποκλειστικά στην ανάγκη επίτευξης όσο το δυνατόν της μεγαλύτερης προστασίας των ανθρώπων και των θηλαστικών με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος!

Η χρήση τους προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για επαγγελματίες χρήστες – εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίοι εφόσον αναγνωρίσουν το πρόβλημα υγειονομικής σημασίας εφαρμόζουν το πλέον κατάλληλο φάρμακο, ακολουθώντας τον Κώδικα Καλής Πρακτικής. Χαρακτηριστικό των σκευασμάτων είναι η άμεση δραστικότητα τους και η υπολειμματική τους δράση ενάντια στα παράσιτα. Τα σκευάσματα είναι εγκεκριμένα για χρήση σε κατοικημένες περιοχές και κατοικήσιμους χώρους. Είναι ασφαλή, άοσμα και εντελώς ακίνδυνα για τους ανθρώπους και τα θηλαστικά. Είναι επίσης μη τοξικά (ατοξικά) και επομένως επιτρέπουν την άμεση χρήση του χώρου μετά την εφαρμογή.

Εμπεριέχουν νέες δραστικές ουσίες οι οποίες διασπώνται στο περιβάλλον. Έχουν διπλή ή και τριπλή δράση και αποτελεσματικότητα σε όλους τους τύπους των επιφανειών ακόμη και στις πορώδεις επιφάνειες με ταχύτατη εντομοτοξική δράση. Δε λεκιάζουν και δε διαβρώνουν τις επιφάνειες!

Εμείς δηλαδή κατά τη διάρκεια των εφαρμογών χρησιμοποιούμε μόνον εγκεκριμένα σκευάσματα στις κατάλληλες ποσότητες με σκοπό τον έλεγχο ή την εξόντωση των παρασίτων αντιμετωπίζοντας κάθε περίπτωση με τη δέουσα προσοχή. Στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης παρέχουμε στους πελάτες μας αντικειμενική πληροφόρηση, σχετικά με τη φύση και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών και των χρησιμοποιούμενων σκευασμάτων.

Πρόληψη παρασίτων

Ωστόσο πάμε να δούμε και μερικές συμβουλές για πιο …soft αλλά σημαντικές περιπτώσεις!

Με διαφορά, ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το κτήριο σας είναι να ενσωματώσετε τεχνικές πρόληψης στις καθημερινές σας πρακτικές! Αυτό είναι τόσο κρίσιμο βήμα όσο και αποτελεσματική στρατηγική όσον αφορά την αποφυγή παρασίτων. Ο τακτικός καθαρισμός είναι απαραίτητος, αλλά υπάρχουν επίσης ορισμένες κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση ζώων ή εντόμων. Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι πρόληψης που μπορείτε να καθιερώσετε για αρχή στις εγκαταστάσεις σας:

– Αφαιρέστε τυχόν πηγές τροφής, νερού ή καταφυγίου.

– Αποθηκεύστε τα αντικείμενα σε ασφαλή και κλειστά δοχεία.

– Πετάξτε τα σκουπίδια τακτικά με ερμητικά κλειστό καπάκι.

– Μειώστε την ακαταστασία ή τις περιοχές όπου μπορούν να κρυφτούν τα παράσιτα, αλήθεια, αποφύγεται όσο περισσότερο μπορείτε την ακαταστασία και ας είναι καλοκαίρι !

– Σφραγίστε και κλείστε τυχόν ρωγμές ή τρύπες για να αποφύγετε την εξωτερική είσοδο.

– Κάντε τακτικό καθαρισμό στις γωνίες με ψεκασμούς.

Προσδιορισμός … του εχθρού!

Παράσιτα είναι κάθε ζώο ή έντομο που μπορεί να έχει επιβλαβή επίδραση στον άνθρωπο και τις συνθήκες διαβίωσης του από κάθε άποψη και διάρκεια. Τα επίπεδα επίδρασής τους μπορεί να κυμαίνονται από μια απλή ενόχληση έως μια θανατηφόρα ασθένεια..! Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά παράσιτα που μπορεί να συναντήσετε:

Μύγες |Μυρμήγκια |Πουλιά | Αρουραίοι | Ποντίκια | Κουνούπια | κατσαρίδες |Κοριούς

Τα περισσότερα από αυτά τα ζώα βρίσκονται σε αστικές και αγροτικές τοποθεσίες, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να επεκταθούν..! Ωστόσο, από τη στιγμή που ένας αθέμιτος επισκέπτης εισβάλλει στον χώρο σας, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον χώρο. Ο εντοπισμός μιας προσβολής από παράσιτα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Για μερικούς, αυτό σημαίνει απλώς ότι βλέπουν ένα ποντίκι να τρέχει στο πάτωμα. άλλες φορές δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Τα παράσιτα έλκονται από διάφορες τοποθεσίες που μπορούν να προσφέρουν οποιοδήποτε από τα ακόλουθα: τροφή, νερό, καταφύγιο ή και τα τρία. Εάν έχετε υποψία μόλυνσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τυχόν περιοχές της εγκατάστασής,σπίτι, αυλής  σας που ικανοποιούν οποιαδήποτε από τις τρεις ανάγκες!  Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε, από αποθήκες τροφίμων έως υπόγεια ή υπερυψωμένα κουφώματα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μόνοι σας τη μόλυνση, επικοινωνήστε με το έμπειρο προσωπικό μας για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν υποκείμενα ή ορατά ζητήματα παρασίτων.

Μέθοδοι ελέγχου παρασίτων

Μόλις εντοπίσετε μια εισβολή παρασίτων, ήρθε η ώρα να λάβετε άμεσα μέτρα! Οι μέθοδοι καταπολέμησης παρασίτων μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: βιολογικές ή χημικές. Μάθετε για αυτές τις δύο τακτικές και ποιες τεχνικές ελέγχου είναι διαθέσιμες για να επιλέξετε καλύτερα τη σωστή για τις εγκαταστάσεις σας.

Η βιολογική καταπολέμηση παρασίτων είναι η χρήση ζωντανών οργανισμών για την εξάλειψη της μόλυνσης. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από αρπακτικά μέχρι παράσιτα και παθογόνα. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των φυσικών μεθόδων είναι ότι δεν περιλαμβάνουν τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών. Ως αποτέλεσμα, αυτή η μέθοδος δεν βλάπτει τον άνθρωπο ή το περιβάλλον. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, τα παράσιτα δεν γίνονται ανθεκτικά στο διάλυμα ελέγχου. Ωστόσο, οι περισσότερες βιολογικές μέθοδοι είναι εφικτές μόνο για μικρές εισβολές παρασίτων όπως τα έντομα ή τα φυτά, και συνήθως χρειάζονται λίγο χρόνο για να λειτουργήσουν.

Η χημική καταπολέμηση παρασίτων είναι η χρήση φυτοφαρμάκων για την καταστροφή επιβλαβών οργανισμών εντόμων. Αυτές οι λύσεις είναι συνήθως πιο εύκολο να βρεθούν και να χρησιμοποιηθούν από τις βιολογικές μεθόδους. Επίσης, τα περισσότερα χημικά παράγουν ταχύτερα, αν όχι, άμεσα αποτελέσματα κατά την εφαρμογή. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν απωθητικά, τα οποία είναι διαλύματα που αποτρέπουν τα παράσιτα που σέρνονται ή πετούν εντός της περιμέτρου σας ή εντομοκτόνα, που είναι ουσίες που έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν έντομα.

Με μια σωστή προσέγγιση και τα κατάλληλα προϊόντα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα παράσιτα δεν παρεμποδίζουν τη λειτουργία της επιχείρησης ή της εγκατάστασης σας, ούτε δημιουργούν προβλήματα στο σπίτι σας. Η τακτική παρακολούθηση και η γρήγορη απόκριση μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην πρόληψη και τον έλεγχο των παρασίτων!Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!