Σκορπιοί, τα παράσιτα που κάνουν και αυτά διακοπές… Στην εξοχική κατοικία σας!

Απεντόμωση Σκορπιών

Χμμ.. Scorpions .. Δεν μας ενοχλεί ούτε το συγκρότημα με αγαπημένο κομμάτι το αείμνηστο ‘’rock you like a hurricane’’ ούτε ο φιλήσυχος αστερισμός του ζωδίου ‘’σκορπιός’’ .

Aυτό που πραγματικά προκαλεί προβληματισμό είναι το γνωστό σε όλους σας παράσιτο με τις τρομακτικές δαγκάνες που ενίοτε κουβαλάνε δηλητήριο! Επειδή η γνώση είναι δύναμη, πάμε να γνωρίσουμε λίγο αυτό το ενοχλητικό είδος..!

Οι σκορπιοί είναι παράσιτα τα οποία συχνότερα συναντάμε σε εξοχικές κατοικίες και σε μεμονωμένες περιπτώσεις εντός των πόλεων (συνηθέστερα σε αποθήκες και στους ισόγειους και υπόγειους χώρους)

Οι σκορπιοί εισβάλουν στους χώρους μας για εύρεση τροφής, και κρύβονται σε σκιερά και υγρά μέρη  όπως σε γωνίες ή κάτω από έπιπλα. Η απεντόμωση των σκορπιών πραγματοποιείται με ψεκασμούς σε σημεία  του χώρου όπου γνωρίζουμε ότι συχνάζουν, κάνοντας  χρήση εξειδικευμένων σκευασμάτων. Μια συνάντηση με έναν σκορπιό μπορεί να είναι τρομακτική! Να έχετε στο νου σας όμως πως σε γενικές γραμμές, οι σκορπιοί δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους και επιτίθενται μόνο όταν ενοχλούνται…

Όταν οι σκορπιοί περιτριγυρίζουν  ένα σπίτι ή γκαράζ, πιθανότατα αναζητούν προσβάσιμες πηγές τροφής, ένα ζεστό μέρος για ύπνο το βράδυ ή ένα μέρος για να αποφύγουν την κακοκαιρία. Μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτούς, είναι επίμονοι εισβολείς  γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι με πρώτο σημάδι μιας μόλυνσης να τους αντιμετωπίσετε έγκαιρα!

Αν αναρωτιέστε, “Ο σκορπιός είναι έντομο;” η απάντηση είναι…όχι! Οι σκορπιοί ανήκουν στην οικογένεια των αραχνιδών, γεγονός που τους καθιστά ξαδέλφους των αραχνών. Όπως και οι άλλοι αραχνοειδείς, οι σκορπιοί έχουν οκτώ πόδια ενώ τα έντομα έξι. Οι σκορπιοί έχουν σκληρό εξωσκελετό, λαβίδες και μακρύ κεντρί γεμάτο δηλητήριο. Οι περισσότεροι σκορπιοί δεν είναι θανατηφόροι.

Η επιτυχία στον έλεγχο των σκορπιών αφορά περισσότερο την αλλαγή της πορείας του σκορπιού και λιγότερο την προσπάθεια συνεχούς εξόντωσης τους..!

Πως να απαλλαγείτε από τους Σκορπιούςαπαλλαγείτε από τους Σκορπιούς

Η Απεντόμωση Σκορπιών από μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων που ψεκάζει τακτικά τα θεμέλια του σπιτιού σας για να σκοτώσει την πηγή τροφής του σκορπιού, που είναι τα μικρά έντομα!

ΒΗΜΑ 1: Επιθεωρήστε την ιδιοκτησία σας για σκορπιούς!

Οι σκορπιοί έχουν μια ποιότητα φθορισμού που κάνει το σώμα τους να λάμπει κάτω από το υπεριώδες φως. Χρησιμοποιώντας ένα μαύρο φως, κάντε ένα έλεγχο στο σπίτι σας τη νύχτα για να βρείτε από πού προέρχεται ο σκορπιός. Ελέγξτε κάτω από μεγάλους βράχους, κάτω από περβάζια παραθύρων ή διακοσμητικούς πυλώνες, ράγες βεράντας ή τυχόν ρωγμές στα θεμέλια. Οι Σκορπιοί προτιμούν επίσης περιοχές γεμάτες σκουπίδια όπως ξύλα, ντουλάπα παπουτσιών, κενά τοίχου ή υδρορροές βροχής.

ΒΗΜΑ 2: Κάντε την ιδιοκτησία μη ελκυστική αφαιρώντας τις πηγές τροφής..!

Ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας κατά της προσβολής από σκορπιούς είναι η εξάλειψη της πηγής τροφής τους. Ελέγχετε τακτικά μη τυχόν υπάρχουν άλλα παράσιτα στο σπίτι τα οποία αποτελούν πηγή τροφής και άρα ελκύουν τους σκορπιούς! Σκουπίζετε τακτικά και τακτοποιείτε περιοχές στο γκαράζ σας ή στο αίθριο σας όπου μικρά ζωύφια θα μπορούσαν να φωλιάσουν.

ΒΗΜΑ 3: Σφραγίστε τυχόν ρωγμές και τρύπες στο σπίτι ή στα θεμέλια.

Και η πιο μικρούλα ρωγμή είναι αρκετά μεγάλη για να γλιστρήσει ένας σκορπιός—και όχι μόνο ένας σκορπιός…! Τυχόν ρωγμές σε θεμέλια, κοψίματα σε σήτα παραθύρου ή κενά γύρω από τα καλώδια  θα πρέπει να σφραγίζονται ή να επισκευάζονται. Εφαρμόστε εμπόδια στις εξωτερικές πόρτες, ώστε οι σκορπιοί να μην μπορούν να στριμωχτούν κάτω από την πόρτα. Τοποθετήστε τα παράθυρα ή τις σήτες εξαερισμού χωρίς κενά. Επίσης, φροντίστε να κλείσετε τυχόν εσωτερικά κενά ή τρύπες γύρω από τα υδραυλικά στην κουζίνα, το μπάνιο ή τους ηλεκτρικούς χώρους σας.

ΒΗΜΑ 4: Περιποιηθείτε το γκαζόν σας και αφαιρέστε τις κρυψώνες.

Ένα μακρύ, πλούσιο γκαζόν είναι μια πρόσκληση για ένα πλήθος παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων των σκορπιών. Διατηρήστε το γκαζόν σας κομμένο και συντηρημένο, ώστε να υπάρχει ελάχιστη πρόσβαση για τα έντομα. Αποφύγετε να στοιβάζετε ξύλα πάνω ή κοντά στο σπίτι σας.

ΒΗΜΑ 5: Τοποθετήστε κολλώδεις παγίδες και χρησιμοποιήστε εντομοκτόνα σκορπιών.

Οι κολλώδεις ή κολλητικές παγίδες είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την παγίδευση εντόμων, τρωκτικών — και σκορπιών. Τοποθετήστε τα προσεκτικά σε περιοχές όπου οι σκορπιοί είναι επιρρεπείς να εισέλθουν, όπως μπάνια και κοντά σε παράθυρα, πόρτες ή φαγητό. Οι σκορπιοί επηρεάζονται λιγότερο από ένα εξωτερικό σπρέι ελέγχου παρασίτων, καθώς τα πόδια τους είναι λεπτά και έχουν ελάχιστη επαφή με το έδαφος, αλλά ο απευθείας ψεκασμός του σώματός τους με ένα εντομοκτόνο θα τους εξολοθρέψει.

ΒΗΜΑ 6: Παγιδέψτε έναν σκορπιό και αφαιρέστε τον από την ιδιοκτησία σας.

Εάν δεν σας ενδιαφέρει να μαζέψετε παγίδες ή να χρησιμοποιήσετε χημικά, μπορείτε να παγιδεύσετε μεμονωμένους σκορπιούς σε ένα γυάλινο βάζο. Φροντίστε να φοράτε μακριά, χοντρά γάντια όταν εργάζεστε γύρω από έναν σκορπιό. Μόλις ο σκορπιός μπει στο βάζο, καλύψτε το στόμιο του βάζου με χαρτί κατασκευής ή χαρτόνι και μετακινήστε τον σκορπιό σε διαφορετική θέση. Λάβετε τα προληπτικά μέτρα που αναφέρονται παραπάνω για να διασφαλίσετε ότι ο σκορπιός δεν θα θέλει να … σας ξαναεπισκεφθεί !

ΒΗΜΑ 7: Προσλάβετε έναν Επαγγελματία για τη Σωστή Απεντόμωση Σκορπιών

Εάν αισθάνεστε άβολα να αντιμετωπίσετε απευθείας τους σκορπιούς ή ανησυχείτε για το πώς να τους ξεφορτωθείτε, μπορούμε ευχαρίστως να σας βοηθήσουμε να αφαιρέσετε μια προσβολή. Οι ειδικοί γεωπόνοι μας είναι ικανοί να εντοπίζουν τις μικρότερες ρωγμές όπου οι σκορπιοί εισέρχονται στο σπίτι σας. Θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους τύπους των σκορπιών στην ιδιοκτησία σας και την καλύτερη μέθοδο για να τους αφαιρέσετε και να αποφύγετε … την ‘’επανασύνδεση’’ μαζί τους!

Η απομάκρυνση των σκορπιών μπορεί να είναι δύσκολη εάν υπάρχει περίσσεια υπολειμμάτων, πηγές τροφής ή εύκολη πρόσβαση στο σπίτι! Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα καταφέρετε την εξάλειψη των σκορπιών με την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι απαραίτητο να το κάνετε προσεκτικά για να αποφύγετε το τσίμπημα. Εάν προτιμάτε να μην ασχολείστε μόνοι σας με τους σκορπιούς, μη διστάσετε να επιλέξετε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία που μπορεί να κάνει τη δουλειά αποτελεσματικά και να σχεδιάσει ειδικά για το σπίτι σας οδηγίες  για να αποτρέψετε μελλοντικές προσβολές!Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!