5 μύθοι ελέγχου και.. πρόληψης κατά των παρασίτων!

Το να κρατήσετε τα παράσιτα μακριά και γενικά τα προληπτικά μέτρα δεν είναι ένα απλό θέμα συζήτησης, ειδικά αν είστε ιδιοκτήτης σπιτιού ή επιχείρησης..! Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα δεδομένα  σχετικά με τη διαχείριση παρασίτων. Είναι ανάγκη να γνωρίζετε πως πρόκειται για μια επιβλαβή κατάσταση για σας και την οικογένειά σας και πρέπει να λάβετε κάποια μέτρα ασφάλειας, πρόληψης και ελέγχου. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικούς μύθους τους οποίους πιστά εδώ και πολύ καιρό ακολουθεί πολύς κόσμος (δυστυχώς) και που όπως έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια πως απλά καθυστερούν τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης και συνεπώς κάνουν το έργο σας, το να κρατήσετε τα παράσιτα μακριά, δύσκολο. 

οι έμπειροι γεωπόνοι μας θα σας καθοδηγήσουν φυσικά επικοινωνώντας μαζί τους για τους  τρόπους ελέγχου και πρόληψης κατά των παρασίτων καθώς ο περισσότερος κόσμος έχει σχηματίσει λάθος ιδέα για το ζήτημα. Ο κλάδος μας είναι γεμάτος από μύθους για την καταπολέμηση των παρασίτων πολλοί από τους οποίους οδηγούν σε μεγαλύτερη ζημιά από τρωκτικά και παράσιτα στην πιο πολύτιμη επένδυση – το σπίτι σας! Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να ακούμε στην τελική κάτι ή να διαβάζουμε κάτι και να  αναφωνούμε – ναι κάπου το έχω ακούσει οπότε πρέπει να είναι αλήθεια – ! είμαστε εδώ για να απομυθοποιήσουμε 5 κοινούς μύθους ελέγχου παρασίτων αλλά και να σας δώσουμε την συμβουλή μας ώστε να έχετε τη δυνατότητα να λάβετε καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τον έλεγχο και την πρόληψης κατά των παρασίτων!

Μύθος 1. Τα ποντίκια λατρεύουν το τυρί! 

Όλοι έχουμε ακούσει αυτόν τον πολύ κοινό μύθο για την καταπολέμηση των παρασίτων, αλλά αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση δεν πρέπει να δολώνετε ποντίκια με τυρί! Τα αγαπημένα μας κινούμενα σχέδια μπορεί να απεικονίζουν αυτά τα τρωκτικά ως λάτρεις του τυριού, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι αρκετά αδιάφορα για αυτό. Αυτό που αγαπούν αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα είναι το φυστικοβούτυρο και η σοκολάτα! Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε αυτά τα τρόφιμα είναι πιο ελκυστική για τα ποντίκια, σε αντίθεση με τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Εάν σκοπεύετε να δοκιμάσετε σαν δόλωμα αυτά τα τρόφιμα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μικρές ποσότητες για καλύτερα αποτελέσματα! 

  Μύθος 2.  Όλες οι μέλισσες μπορούν να τσιμπήσουν μόνο μία φορά..! 

Αυτός είναι ένας άλλος κοινός μύθος ελέγχου παρασίτων και είναι ένας από εκείνους  που ..εν μέρει βασίζεται στην αλήθεια. Ναι, οι μέλισσες και μόνο οι μέλισσες μπορούν να τσιμπήσουν μόνο μία φορά. Άλλες ποικιλίες μελισσών, κηφήνων και σφηκών μπορούν να τσιμπήσουν ξανά και ξανά μέχρι να ικανοποιήσουν την ακόρεστη δίψα τους για πόνο! Όχι.. Κανένα έντομο δεν θα σας τσιμπήσει χωρίς λόγο, αυτό που ισχύει είναι απλώς πως εκτός από τις μέλισσες όλα τα παρεμφερή έντομα με κεντρί, δεν θα μείνουν απλά στην μία. Προετοιμαστείτε λοιπόν, επειδή σας έχουν τσιμπήσει μια φορά δεν σημαίνει ότι είστε ασφαλείς. Άλλο ένα τσίμπημα θα μπορούσε να έρθει αμέσως μετά το πρώτο! 

Μύθος 3. Τα κουνούπια μπορούν να εξαλειφθούν αποτελεσματικά με ηλεκτρικές εντομοπαγίδες. 

Αυτός ο μύθος για την καταπολέμηση των παρασίτων είναι κατάφωρα ψευδής για μερικούς λόγους. Πρώτον, οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούν συνήθως υπεριώδες φως (UV) για να προσελκύσουν έντομα. Τα κουνούπια δεν έλκονται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό το φως θα προσελκύσει άλλα έντομα, ζωύφια και παράσιτα… αλλά όχι τα κουνούπια! 

Δεύτερον, οι ηλεκτρονικές ρακέτες οι ηλεκτρικές εντομοπαγίδες συνήθως δεν έχουν αρκετή ισχύ για να σκοτώσουν πραγματικά τα παράσιτα που προσελκύουν. Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει αντίστροφη επίδραση στους πληθυσμούς εντόμων γύρω από το σπίτι σας αυξάνοντας τα προβλήματα με τα έντομα. Θα τραβήξουν τα έντομα χωρίς να τα σκοτώσουν και στη συνέχεια αυτά τα έντομα θα αναπαραχθούν και θα πολλαπλασιαστούν γύρω από το σπίτι σας..!  

Μύθος 4. Αν δεν μπορώ/δεν βλέπω ένα πρόβλημα από έντομα, τότε δεν υπάρχει! 

Αυτό είναι μεγάλος μύθος, γιατί μερικά από τα πιο προβληματικά παράσιτα – σκεφτείτε τους τερμίτες και τα μυρμήγκια ξύλου– παραμένουν κρυμμένα. Αντί να τρέφονται στην ύπαιθρο, ορισμένα παράσιτα είναι γνωστά για το ..γλέντι τους στο εσωτερικό των τοίχων. Οι κοριοί είναι νυχτερινοί.. επισκέπτες και δεν βγαίνουν για να τραφούν κατά τη διάρκεια της ημέρας -που είναι όταν θα τους δείτε πιθανώς- έτσι όπως οι τερμίτες και τα μυρμήγκια ξύλου συνήθως προκαλούν θέματα για μήνες πριν γίνει ορατή οποιαδήποτε ζημιά τους. Οι περισσότερες προσβολές είναι πολύ καλά εδραιωμένες πριν εντοπιστεί οποιαδήποτε ζημιά τους, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες των σπιτιών σε κίνδυνο για ασθένειες και καταστροφές. 

Η επιτυχής καταπολέμηση και πρόληψη κατά των παρασίτων πρέπει να υπερβαίνει κατά πολύ το «θα προσέχω». Η διερεύνηση, η τακτική επιθεώρηση και ο σωστός έλεγχος θα εξασφαλίσουν ότι είστε μπροστά από πιθανά προβλήματα παρασίτων.   

Μύθος 5 Οι κατσαρίδες έλκονται μόνο από βρώμικα σπίτια! 

Ψέματα! Οι κατσαρίδες μπαίνουν στο σπίτι σας για 2 βασικούς λόγους: αναζητώντας τροφή και φυσικά καταφύγιο. Μπορεί να είναι πιο ελεύθερα σε ένα βρώμικο σπίτι, απλώς επειδή το φαγητό και το καταφύγιο μπορεί να είναι πιο .. διαθέσιμα – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα καθαρό σπίτι δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Εξετάστε το σπίτι σας και έχετε κατά νου τι θέλουν τα παράσιτα. Προσπαθήστε να στερήσετε επισήμως από τις κατσαρίδες και τα άλλα πιθανά παράσιτα τα πράγματα που αναζητούν..! Λάβετε υπόψη ότι οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν από ένα άνοιγμα τόσο μικρό που δεν θα μπορούσατε να το φανταστείτε, επομένως η σφράγιση τυχόν πιθανών σημείων εισόδου είναι κρίσιμη για την αποτροπή τους. Μόλις διαπιστωθεί προσβολή από κατσαρίδες, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτές! Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!