Καθώς οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες τελειώνουν, μπορεί να ανυπομονείτε για τους αρκετούς μήνες που δεν θα χρειάζεται να αντιμετωπίσετε τα κουνούπια και άλλα παράσιτα του θέρους. Ενώ τα παράσιτα του καλοκαιριού μπορεί να μην αποτελούν πλέον πρόβλημα, θα πρέπει να είστε έτοιμοι για εκείνα που θέλουν να προστατευτούν από το κρύο σε ένα ζεστό, σκοτεινό μέρος με μια  πηγή τροφής και νερού. Ευτυχώς, μπορείτε να αποτρέψετε και να ελέγξετε τα παράσιτα του φθινοπώρου με μερικά κόλπα και μια έμπειρη ομάδα απεντόμωσης.

Μύγες υπονόμου (μυγάκια)

Τα κοινά παράσιτα του φθινοπώρου, όπως τα μυγάκια υπονόμου, είναι διαβόητοι κάτοικοι της σοφίτας τους ψυχρότερους μήνες. Γνωστές και ως μύγες σοφίτας, οι μύγες πετούν κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου για να βρουν ένα νέο, ζεστό σπίτι για να το αποκαλέσουν δικό τους.!.

Ιδιαίτερα τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα, αυτά τα παράσιτα θα μεταναστεύσουν στο άμεσο ηλιακό φως από τα παράθυρα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να ζουν μέσα στους τοίχους όπου δεν φαίνονται και στους ..υπονόμους!. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα εάν πεθάνουν στους τοίχους, προσελκύοντας περισσότερα έντομα σε αυτά.

Επειδή μπορούν να χωρέσουν στους πιο μικρούς χώρους, όπως πρίζες ηλεκτρικού ρεύματος ή σανίδες, οι μύγες  βρίσκουν το δρόμο τους στο σπίτι σας μέσα από απίστευτα μικρές τρύπες όπως του συφωνιού σας.

”Βρωμούσες”!

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με το καφέ σκαθαράκι που βρίσκουμε συνήθως στον κήπο μας, καθώς υπάρχει σε όλη τη χώρα. Αυτά τα έντομα αρχίζουν να εμφανίζονται μέσα και γύρω από τα σπίτια όταν οι άνθρωποι καθαρίζουν τα χωράφια στα οποία ζουν ή τα φυτά που αποκαλούν σπίτι μαραίνονται από το κρύο..!

Όπως πολλά άλλα παράσιτα του φθινοπώρου, το κίνητρό τους για να εισβάλουν στο σπίτι σας είναι να αναζητήσουν ζεστασιά και προσκολλώνται στα παράθυρα και φτιάχνουν σπίτια κρυμμένα σε προσωπικά αντικείμενα. Πριν φέρετε αντικείμενα από την αυλή μέσα στο σπίτι – ή ακόμα και από το αυτοκίνητό σας – θα πρέπει να ελέγξετε το εσωτερικό για να δείτε αν κρύβεται μέσα.

Εάν συνθλίψετε ένα τέτοιο έντομο, θα εκπέμπει μια άσχημη μυρωδιά – και αν το κάνετε με γυμνό χέρι μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα στο σημείο επαφής.

Αράχνες

Αν και κάτοικοι πολλών σπιτιών εδώ και αιώνες, οι αράχνες τείνουν να κάνουν την εμφάνισή τους περισσότερο τους πιο δροσερούς μήνες. Επειδή οι αράχνες ζευγαρώνουν το φθινόπωρο, προσπαθούν να γεννήσουν όσα περισσότερα αυγά μπορούν πριν πεθάνουν. Οι θηλυκές αράχνες μπορούν να γεννήσουν έως και 100 αυγά ταυτόχρονα όταν ζουν σε εσωτερικούς χώρους, πράγμα που σημαίνει ότι μια προσβολή μπορεί να συμβεί γρήγορα εάν δεν τις παρατηρήσετε.

Μπορεί να φαίνεται ότι οι αράχνες θέλουν καταφύγιο όταν εισβάλλουν στα σπίτια μας, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν μια αξιόπιστη πηγή τροφής. Η θανάτωση μιας αράχνης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε τον έλεγχο του πληθυσμού της. Εάν αρχίσετε να εντοπίζετε μια πληθώρα από αράχνες σε εσωτερικούς χώρους το φθινόπωρο, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί καθώς συνεχίζουν να ζουν, να αναπαράγονται και να εκκολάπτονται. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία, όπως οι έμπειροι γεωπόνοι μας σε αυτήν την περίπτωση.

Σφήκες

Αν και οι σφήκες συνήθως πιστεύεται ότι είναι επιθετικές το καλοκαίρι, είναι ακόμα πιο θυμωμένες και επικίνδυνες το φθινόπωρο. Καθώς αρχίζουν να προετοιμάζουν τη βασίλισσα και τις κυψέλες τους για το χειμώνα, η αμυντική τους συμπεριφορά αυξάνεται μόνο όταν το κρύο μπαίνει.

Αυτά τα κοινά παράσιτα του φθινοπώρου χτίζουν τις φωλιές τους στους τοίχους και τις οροφές του σπιτιού σας για ζεστασιά. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αντιλαμβάνονται. Μερικές φορές, οι προσβολές από σφήκες μπορεί να απαιτήσουν από τους εξολοθρευτές να κάνουν μια εξαγωγή φωλιάς κόβοντας τον τοίχο ή την οροφή τους, κάτι που μπορεί να είναι μια δαπανηρή εμπειρία.

Πώς να ελέγξετε τους πληθυσμούς από παράσιτα του φθινοπώρου

Είναι σύνηθες να βλέπεις ένα παράσιτο στο σπίτι σου περιστασιακά. Αυτή η παρουσία γίνεται πρόβλημα όταν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν κάνουν τακτικό καθαρισμό και επιθεώρηση, επιτρέποντας την εξάπλωση των προσβολών. Ορισμένα παράσιτα μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο σας. Η λήψη κατάλληλων μέτρων πρόληψης είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε να προστατεύετε το σπίτι σας από παράσιτα.

Για να ξεκινήσετε την άμυνα ενάντια στα παράσιτα του φθινοπώρου, καλύψτε τα κενά σε πόρτες, παράθυρα και τοίχους και επιδιορθώστε τις υπάρχουσες ζημιές στο σπίτι σας. Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει ότι τα παράσιτα έχουν πολύ περιορισμένους τρόπους να μπουν μέσα στο σπίτι σας. Ακολουθούν μερικοί συγκεκριμένοι τρόποι για τη μείωση των σημείων εισόδου παρασίτων:

Καλύψτε τα κενά

Ο έλεγχος της επένδυσης στα κουφώματα, τις πόρτες και τα σημεία εισόδου είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του σπιτιού σας από τα παράσιτα του φθινοπώρου. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε καλαφάτισμα για να σφραγίσετε κενά και να σφραγίσετε τις ρωγμές και να εισάγετε ”στοπ” πόρτας για να δημιουργήσετε ένα μπλοκάρισμα κάτω από τις πόρτες που οδηγούν προς τα έξω.

Επισκευάστε τη στέγη σας

Η επισκευή των ανοιγμάτων στη στέγη σας μπορεί να αποτρέψει τα παράσιτα όπως οι μύγες  από το να καταφύγουν στη σοφίτα σας. Λάβετε επιπλέον προφυλάξεις καλύπτοντας την καμινάδα σας με ένα καπάκι ή λεπτό συρμάτινο πλέγμα για να αποτρέψετε την εισβολή μεγαλύτερων παρασίτων.

Επιπλέον, ο βαθύς καθαρισμός του σπιτιού σας σε τακτικό πρόγραμμα σας βοηθά να παρατηρήσετε τυχόν φθινοπωρινά παράσιτα προτού γίνουν πρόβλημα.

Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα!

Αν σκουπίζετε τακτικά το πάτωμα σας με ηλεκτρική σκούπα, μπορεί να αποτρέψετε τα παρατεταμένα παράσιτα από το να τσιμπολογήσουν ψίχουλα φαγητού ή υπολείμματα από τον εξωτερικό χώρο. Επίσης, ενοχλεί τυχόν περιοχές όπου τα παράσιτα μπορεί να σκεφτούν να φτιάξουν ένα σπίτι, όπως οι ανέγγιχτες γωνίες του σπιτιού σας. Το να σκουπίσετε ιστούς αράχνης από το υπόγειό σας μπορεί επίσης να περιορίσει τις αράχνες από το να κάνουν σπίτι ..την ιδιοκτησία σας!Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!