Κατσαρίδες: Οι συγκάτοικοι που ΔΕΝ θέλετε στο σπίτι σας

Το να βρείτε κατσαρίδες στο σπίτι ή την επιχείρησή σας μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Οι κατσαρίδες είναι γνωστοί φορείς ασθενειών όπως η σαλμονέλα, η δυσεντερία και η γαστρεντερίτιδα, ενώ η έκθεση σε αυτό το παράσιτο εγκυμονεί επίσης σημαντικούς κινδύνους για την υγεία. Οι αυξήσεις στο έκζεμα και το άσθμα έχουν συνδεθεί με περιττώματα κατσαρίδων..!

Οι κατσαρίδες είναι πολύ δυνατά έντομα και η ικανότητά τους να αναπαράγονται γρήγορα καθιστά απαραίτητη την βοήθεια έμπειρων επαγγελματιών για τον έλεγχο οποιασδήποτε προσβολής. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας γνωρίζει από σκευάσματα απεντόμωσης κατσαρίδων τα οποία είναι αρκετά ισχυρά ώστε να εξαλείψουν όλα τα στάδια του κύκλου ζωής τους.

Γιατί οι κατσαρίδες θεωρούνται παράσιτα;

Οι κατσαρίδες φέρουν μαζί τους μια σειρά από ασθένειες που μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές για τον άνθρωπο.

Επιπλέον οι κατσαρίδες στον χώρο της επιχείρησής σας μπορεί να καταστρέψουν τη φήμη σας και θεωρούνται διαβόητα σημάδι ενός ακάθαρτου χώρου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ανησυχίες που κάνουν τις κατσαρίδες παράσιτα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από επαγγελματίες.

Οι κατσαρίδες μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες όπως:

  • Τροφική δηλητηρίαση – επειδή τους αρέσει να τρώνε σάπια φαγητά και να σέρνονται γύρω από ανθυγιεινά μέρη, μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια στα τρόφιμα στον πάγκο και στα ντουλάπια σας και αυτό μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση…
  • Ταινία- που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες και προβλήματα με την πέψη των τροφών σε ανθρώπους και άλλα ζώα.
  • Στρογγυλό σκουλήκι – παρασιτικοί οργανισμοί, όπως οι σκώληκες, που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνοι για τον άνθρωπο και να προκαλέσουν ασθένειες όπως η τριχίνωση.
  • Μύκητες – περιττώματα κατσαρίδων, δέρματα και άλλο υλικό μπορεί να αναπτύξουν μύκητες που θα επηρεάσουν τους πνεύμονες ή τα μάτια. Όσοι πάσχουν από άσθμα μπορεί να κινδυνεύουν πολύ από μύκητες που αφήνουν οι κατσαρίδες.
  • Οι ιοί – οι κατσαρίδες είναι γνωστό ότι φέρουν έναν αριθμό ιών συμπεριλαμβανομένων αυτών τόσο σοβαρών όπως η πολιομυελίτιδα.
  • Αλλεργίες – τα περιττώματα κατσαρίδων, το δέρμα και το σάλιο είναι μια από τις κύριες αιτίες αλλεργιών για όσους ζουν σε αστικές τοποθεσίες

Εάν έχετε παρατηρήσει μια δυσάρεστη, παρατεταμένη οσμή κάτω από νεροχύτες, πίσω από συσκευές ή σε ντουλάπια καταστημάτων, ήρθε η ώρα να ελέγξετε για σημάδια από κατσαρίδες.

Οι κατσαρίδες έχουν βρεθεί ως απολιθώματα και εγκλωβισμένες σε κεχριμπάρι που χρονολογούνται εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι κατσαρίδες είναι ηλικίας μεταξύ 350 – 400 εκατομμυρίων ετών.

Αποτελεσματικός έλεγχος Κατσαρίδων

Μόλις διαπιστωθεί μια προσβολή, οι κατσαρίδες μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα σε γειτονικές ιδιοκτησίες. Αυτό καθιστά την άμεση δράση στα πρώτα σημάδια δραστηριότητας κρίσιμης σημασίας για να καταστεί δυνατός ο γρήγορος και αποτελεσματικός έλεγχος.

Στην εντομοτεχνική, οι πιστοποιημένοι γεωπόνοι μας είναι σε θέση να παρέχουν εξατομικευμένες, στοχευμένες θεραπείες για να εγγυηθούν τον πλήρη έλεγχο του προβλήματος της κατσαρίδας και να βοηθήσουν στην αποφυγή εκ νέου μόλυνσης.

Γνωρίστε την κατσαρίδα

Μεταφέρουν ασθένειες οι κατσαρίδες; Ναι! Με την ακραία πιθανότητα πρόκλησης ασθένειας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι κατσαρίδες είναι ανεπιθύμητα παράσιτα για σημαντικούς λόγους – όχι μόνο επειδή είναι ανατριχιαστικές. Οι κατσαρίδες είναι γνωστό ότι μεταφέρουν τουλάχιστον 30 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων και αυτές οι ασθένειες περιλαμβάνουν τυφοειδή πυρετό, χολέρα, δυσεντερία και διάρροια. Η εισπνοή του αέρα που έχει προσβληθεί από κατσαρίδες είναι αρκετή για να εισπνεύσει οποιοδήποτε από τα βακτήρια που μεταφέρουν. Από τις καθημερινές ασθένειες μέχρι τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, το να βρίσκεστε κοντά στις κατσαρίδες μπορεί να είναι η αιτία που δεν αισθάνεστε καλά.

Προκαλούν αλλεργίες και άσθμα

Το να έχεις ένα σπίτι μολυσμένο με κατσαρίδες είναι μια από τις χειρότερες συνθήκες για όσους υποφέρουν από άσθμα και αλλεργίες. Οι κατσαρίδες και τα αλλεργιογόνα που μεταφέρουν προκαλούν αύξηση των συμπτωμάτων του άσθματος σε άτομα που έχουν ήδη άσθμα. Αυτά τα παρασιτα είναι επίσης γνωστό ότι προκαλούν άσθμα σε άτομα που δεν υπέφεραν στο παρελθόν από αυτό. Οι πάσχοντες από αλλεργίες θα παρατηρήσουν επίσης πιο ακραία συμπτώματα όταν υπάρχουν κατσαρίδες. Το σάλιο τους είναι γνωστό ότι προκαλεί δερματικά εξανθήματα και φτάρνισμα. Αυτοί που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Εάν παρατηρήσετε κατσαρίδες στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να λάβετε άμεσα μέτρα για να τις αφαιρέσετε και να τις αποτρέψετε από το να επιστρέψουν. Η οικογένεια και οι φίλοι θα αναπνέουν πολύ πιο εύκολα μετά την επίλυση μιας μόλυνσης.

Είναι βρώμικες!

Μπορεί να είναι μια προφανής ερώτηση, αλλά είναι βρώμικες οι κατσαρίδες; Ναι! Τους αρέσουν τα βρώμικα, μυρωδάτα πράγματα. Θα τις βρείτε σε κάδους απορριμμάτων, γύρω από περιττώματα και σε χαλασμένα τρόφιμα. Για να εξαλείψετε την εμφάνιση των κατσαρίδων στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να το διατηρείτε καθαρό. Η έλλειψη καθαρών συνθηκών είναι μία από τις κύριες αιτίες εμφάνισης κατσαρίδων σε ένα σπίτι ή ένα κτίριο. Τα βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη, ένας ξεχειλισμένος κάδος απορριμμάτων ή ένας νεροχύτης μπάνιου, μπανιέρα ή τουαλέτα που πρέπει να καθαριστεί θα προσελκύσουν τις κατσαρίδες. Σκουπίστε τους πάγκους της κουζίνας και του μπάνιου με ένα διάλυμα καθαρισμού για να κάνετε αυτές τις περιοχές λιγότερο ελκυστικές για τις κατσαρίδες. Διατηρείτε καθαρά τα δάπεδα με ηλεκτρική σκούπα ή σκουπισμένα και σφουγγαρισμένα. Διατηρώντας τους εξωτερικούς χώρους σας απαλλαγμένους από περιττώματα ζώων ή πεταμένα σκουπίδια θα αποθαρρύνετε επίσης τις κατσαρίδες να έρθουν κοντά στο σπίτι σας.

Έχουν οικογένεια (και φίλους)

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι αν δείτε μια κατσαρίδα, υπάρχουν πολλά άλλα κρυμμένα εκεί που δεν μπορείτε να τη δείτε. Ενώ η φυσική διάρκεια ζωής μιας κατσαρίδας είναι μόνο θέμα εβδομάδων έως μερικών μηνών, αναπαράγονται με ανησυχητικό ρυθμό. Μια θηλυκή κατσαρίδα παράγει εκατοντάδες αυγά στη διάρκεια της ζωής της. Εάν δεν συλληφθεί έγκαιρα και δεν φροντιστεί αμέσως με τα πρώτα σημάδια των κατσαρίδων, μια προσβολή μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα. Όσο μεγαλύτερη είναι η προσβολή, τόσο πιο δύσκολο είναι να βρεις τις πηγές και να την εξολοθρεύσεις εντελώς. Και γνωρίζουμε ότι όπου υπάρχουν κατσαρίδες, πιθανώς υπάρχουν και άλλα παράσιτα (συμπεριλαμβανομένων των κουνουπιών ή των μυρμηγκιών).

Είναι οι κατσαρίδες επικίνδυνες;

Ναι, αλλά μπορούν να εξαλειφθούν. Η προτιμώμενη πορεία δράσης είναι να μην έχετε ποτέ πρόβλημα με κατσαρίδες εξαρχής. Αλλά μερικές φορές ακόμη και τα καλύτερα προληπτικά μέτρα δεν είναι αρκετά. Με το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος, ενεργήστε γρήγορα!Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!