Η ζωή μετά την Απεντόμωση

Κάνατε τελικά απεντόμωση και ξεφορτωθήκατε τα παράσιτα που ενοχλούσαν εσάς και την οικογένεια σας. Και τώρα; Τι κάνετε μετά;

Αρκεί μια κρεβατοκάμαρα, ένα σαλόνι ή κουζίνα για να ξεκινήσει μια πλήρης μόλυνση.. Ξανά!

Η πρόληψη της επαναμόλυνσης από παράσιτα αρχίζει αμέσως μόλις μπείτε στο σπίτι σας. Συνήθως, μπορεί είτε να έχουν μείνει κάποια αυγά του παρασίτου, ή το ξαναφέρατε στο σπίτι μέσω αποσκευών, κατοικιδίων ή παππουτσιών! Για να αποφύγετε αυτό το σενάριο πρέπει να προστατεύσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα. Ενώ είναι φυσιολογικό να θέλετε να βάλετε την αποσκευή σας μόλις φτάσετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας αν ταξιδεύετε συχνά, αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Όσο περισσότερο χρόνο παραμένουν τα προσωπικά σας αντικείμενα σε έναν μολυσμένο χώρο, τόσο περισσότερο αυξάνεται η πιθανότητα να κρυφτούν μέσα για να τα φέρετε στο σπίτι. Πριν αφήσετε την αποσκευή σας να ακουμπήσει στο έδαφος, το κρεβάτι ή άλλο έπιπλο, θα πρέπει να ελέγξετε για κοριούς, μυρμήγκια και κάθε είδος … απρόσκλητου μικροσκοπικού επισκέπτη!

Αφού έχετε ελέγξει το δωμάτιό σας και το έχετε θεωρήσει απαλλαγμένο από παράσιτα, μπορείτε να αρχίσετε να ξεπακετάρετε τις τσάντες σας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας, παραμείνετε επιφυλακτικοί για τα κοινά σημάδια των κοριών που αναφέρονται παραπάνω, και αν υποψιάζεστε μια μόλυνση, ενημερώστε άμεσα τη διεύθυνση.

Αν μόλις αντιμετωπίσατε επιτυχώς μία μόλυνση από παράσιτα;

Ακόμη κι αν πραγματοποιήσετε τους πιο λεπτομερείς ελέγχους κατά την απεντόμωση, είναι παρόλα αυτά δυνατόν να μεταφέρετε παράσιτα από τον έναν χώρο στον άλλον ή  να.. έσκασαν τα ( συνήθως ανθεκτικά ) … αυγά!. Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει πάντα να ακολουθείτε μετά την απεντόμωση:

-Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε να μπείτε στο δωμάτιο που υπέστη απεντόμωση την ίδια μέρα.

-Αδειάστε τις ντουλάπες σας και πλύνετε μαξιλάρια, κουβέρτες και λευκά είδη σας σε ζεστό νερό. Το πλύσιμο των ρούχων σας θα σκοτώσει οποιουσδήποτε ζωντανούς ”εισβολείς” μπορεί να κρύβονται στις ραφές ή πάνω τους.

-Βεβαιωθείτε ότι αδειάζετε το φίλτρο της ηλεκτρικής σας σκούπας έξω από το σπίτι σας όταν τελειώσετε.

Παρόλο που αυτά τα βήματα δεν μπορούν πάντα να αποτρέψουν μια μόλυνση από παράσιτα,  μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο αν είστε προσεκτικοί και ακολουθείτε αυτό το πρωτόκολλο .

Εάν υποψιαστείτε ότι το σπίτι σας έχει πρόβλημα ξανά, επικοινωνήστε με κάποιον επαγγελματία ελέγχου παρασίτων.

Η Εντομοτεχνική είναι εξοπλισμένη να αντιμετωπίσει μολύνσεις από κοριούς κάθε είδους. Οι εκπαιδευμένοι ειδικοί μας μπορούν να προσφέρουν έναν δωρεάν έλεγχο και ένα συνιστώμενο σχέδιο θεραπείας για να διασφαλίσουν ότι το ζήτημα των παρασίτων σας θα χειριστείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!