Η σημασία του βιολογικού καθαρισμού!

Γενικά μια τυπική ρουτίνα λεπτομερούς καθαρισμού αποτελείται από τρία μέρη: λεπτομερής καθαρισμός, απολύμανση και πρόληψη με τρόπους προστασίας! Η διαδικασία πίσω από το πώς λειτουργεί κάθε βήμα είναι πολύ διαφορετική και μπορούμε να σας ενημερώσουμε παρακάτω για αυτό! 

Υπάρχουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες βιολογικού καθαρισμού όπως οι δικές μας, στην αγορά που χρησιμοποιούν μια εντελώς διαφορετική τεχνική από τα παραδοσιακά προϊόντα.

Αρχικά, έχουμε τα καθαριστικά! Αυτά δεν σκοτώνουν τα μικρόβια, αλλά μπορούν να τα αφαιρέσουν εύκολα από μια επιφάνεια και αυτό είναι εν μέρει το ζητούμενο…! Ο πρωταρχικός στόχος των καθαριστικών είναι να απαλλαγούμε από τη βρωμιά, καθώς και να αφαιρέσουν φυσικά βακτήρια, ιούς, μούχλα και μύκητες. 

Ο καθαρισμός και τα είδη του βιολογικού καθαρισμού μπορεί επίσης να αφαιρέσει τις βρομιές και το νερό που επιτρέπει στα μικρόβια να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν. Αυτό μπορεί να μειώσει τον αριθμό των μικροβίων και να παραγκωνίσει τον κίνδυνο εξάπλωσης λοίμωξης.!

Εάν χρησιμοποιηθούν σωστά, σύμφωνα με διεθνή πηγές τα καθαριστικά μπορούν να αφαιρέσουν το 98% των βακτηρίων και το 93% των ιών! 

Παραδοσιακά, τα καθαριστικά χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό χημείας (το προϊόν καθαρισμού) και φυσικής (μέσω της επίμονης τριβής για τον καθαρισμό μιας επιφάνειας) για να δημιουργήσουν αποτελέσματα ! 

 Αντίθετα, υπάρχουν και προϊόντα που αλλάζουν το περιβάλλον για να το κάνουν εχθρικό για τα παθογόνα μικρόβια. Αυτά τα καθαριστικά δεν περιέχουν χημικά, συνήθως χρησιμοποιούν προβιοτικά (τα ίδια προβιοτικά στο γιαούρτι και στο έντερο σας, ναι) για να γεμίσουν και θωρακίσουν μια επιφάνεια με καλά βακτήρια. Κάνοντας αυτό, τα κακά βακτήρια δεν μπορούν να βρουν μέρος για να εξαπλωθούν, οπότε κερδίσατε…! 

Απαλλάσσουν επίσης από κάθε γλοιώδη συσσώρευση παθογόνων. Μερικά προϊόντα καθαρισμού (εκτός από αυτά που χρησιμοποιούμε εμείς) δεν μπορούν να απαλλαγούν από το αυτό βέβαια, πράγμα που σημαίνει ότι τα παθογόνα μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να εξαπλώνονται. 

Πώς λειτουργούν τα απολυμαντικά; 

Τα απολυμαντικά είναι χημικά προϊόντα που σκοτώνουν τα μικρόβια μετά τον καθαρισμό κάθε επιφάνειας. Εάν αυτά τα προϊόντα ισχυρίζονται ότι σκοτώνουν οποιοδήποτε παθογόνο, πρέπει να έχουν σχετική ένδειξη, οπότε ρωτήστε μας και θα σας βοηθήσουμε. Η χλωρίνη και το αλκοόλ  παραδείγματος χάρη είναι κοινά απολυμαντικά! 

Για να λειτουργήσουν τα απολυμαντικά όμως, πρέπει να ξεκινήσετε με μια καθαρή από αντικείμενα και βρωμιές επιφάνεια. Τα περισσότερα απολυμαντικά ως προϊόντα δεν αφαιρούν τη βρωμιά από μια επιφάνεια, απλά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης παθογόνων και είναι βασικό στοιχείο τους!

Τα απολυμαντικά λειτουργούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά ο κύριος στόχος τους είναι να καταστρέψουν ή να διασπάσουν τα κύτταρα των παθογόνων παραγόντων όπως οι ιοί και τα βακτήρια. 

Ο “χρόνος παραμονής”, ή πόση ώρα παραμένει ένα απολυμαντικό σε μια επιφάνεια, είναι κρίσιμο για την αποτελεσματικότητα του. Ορισμένα απολυμαντικά απαιτούν έως και 15 λεπτά για να σκοτώσουν ή να απενεργοποιήσουν ορισμένα παθογόνα! 

Εάν ανησυχείτε για τις χημικές ουσίες στα απολυμαντικά, γιαυτό και θα προτιμούσατε να τα αποφύγετε, υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές που έχουν βαθμολογία πιο χαμηλής τοξικότητας ή ενημερωθείτε από εμάς! Επιπλέον, αυτά τα προϊόντα είναι αρκετά ασφαλή για επιφάνειες τροφίμων και παιδικά παιχνίδια. 

 Πώς λειτουργούν τα προστατευτικά επιφανειών; 

Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης, σίγουρα μη νομίζετε ότι η διαδικασία καθαρισμού έχει ολοκληρωθεί…!  

Το μεγάλο πρόβλημα του καθαρισμού και της απλής απολύμανσης: προστατεύουν λιγότερο τις επιφάνειες από μελλοντική μόλυνση!

Μια επιφάνεια είναι καθαρή μόνο μέχρι να έρθει ξανά σε επαφή με μικρόβια, που μπορεί να είναι αναμφίβολα μέσα σε λίγα λεπτά ή και ώρες.

Αν παραδείγματος χάρη επιλέγετε ειδικούς βιολογικού καθαρισμού μπορεί να έρχονται στις εγκαταστάσεις σας το πολύ κάθε εβδομάδα. 

Σας προστατεύει;

Σίγουρα όχι απόλυτα γιατί μία εβδομάδα είναι πολύς χρόνος και έχουν περιθώρια να συσσωρευτούν παθογόνα. Οι έμπειροι γεωπόνοι μας όμως θα σας ενημερώσουν για τη σκοπιμότητα την παροχής προστατευτικών για να διατηρηθεί η καθαριότητα ακόμη και στις πιο δύσκολες επιφάνειες. 

Τα προστατευτικά επιφάνειας μπορούν να σχηματίσουν μια ασπίδα σε μια επιφάνεια, αποτρέποντας τη διασταυρούμενη μόλυνση και μειώνοντας την ποσότητα μικροβίων που μπορεί να κολλήσουν σε μια επιφάνεια μεταξύ των καθαρισμών. 

Τι είναι τα προϊόντα βιολογικού καθαρισμού τελικά και πώς λειτουργούν; 

Τα καθαριστικά βιολογικού καθαρισμού, είναι συνήθως προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούν μη παθογόνα, «καλά» βακτήρια που τρέφονται και οδηγούνται στην πέψη των αποβλήτων, των εδαφών, των λεκέδων και των δυσοσμιών. Τα βακτήρια το κάνουν αυτό παράγοντας χημικές ουσίες που ονομάζονται ένζυμα που διασπούν ορισμένα μόρια (απόβλητα/χώματα) σε μικρότερα κομμάτια. Αυτά τα μικρότερα κομμάτια γίνονται «μεζές» για τα βακτήρια! Τα βακτήρια καταναλώνουν αυτά τα εδάφη και τα διασπούν σε δύο βασικές ενώσεις: διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Τα βακτήρια αυξάνονται σε αριθμό και συνεχίζουν να καταναλώνουν τα απόβλητα μέχρι να μειωθεί η παροχή τροφής δηλαδή τα απόβλητα να γίνουν καπνός!

Ένα παράδειγμα πώς λειτουργούν τα ένζυμα μπορεί να βρεθεί στη διαδικασία της πέψης, το ανθρώπινο σάλιο παραδείγματος χάρη περιέχει ένζυμα που ξεκινούν τη διαδικασία διάσπασης των τροφίμων ως το πρώτο βήμα της πέψης. Μέχρι να καταπιεί κανείς, αυτά τα ένζυμα έχουν ήδη αρχίσει να διασπούν την τροφή…! 

 Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω βιολογικό καθαρισμό;

– Στην τουαλέτα!

Οι τουαλέτες αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη πηγή … λειψής καθαριότητας και τις περισσότερες φορές τα παράπονα που γίνονται ενδεχομένως σχετίζονται με μυρωδιές…! Τα καθαριστικά τουαλέτας ενισχυμένα με καλά βακτήρια που παράγουν ένζυμα διάσπασης μπορούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στον περιορισμό και εξάλειψης των οσμών της τουαλέτας, ιδιαίτερα των ούρων. 

-Πολυσύχναστες επιφάνειες

όπως πόμολα από πόρτες, τοίχοι και μεσοτοιχίες, χωρίσματα του μπαλκονιού, κάδους απορριμμάτων, πάγκοι εργασίας και εξαρτήματα. 

-Δάπεδο!

Το ιδανικό μέρος για βακτήρια που αγαπούν να προκαλούν οσμή. Το τακτικό σφουγγάρισμα του δαπέδου μπορεί να κάνει τα επίμονα ούρα καθώς και άσχημες μυρωδιές να περιοριστούν και να εξαφανιστούν! 

– Χαλιά, χαλάκια και ταπετσαρίες!

Η απορροφητική φύση των χαλιών και των ταπετσαριών τους επιτρέπει όχι μόνο να παγιδεύουν τις μυρωδιές και διάφορες οσμές, αλλά αποτελούν ένα εξαιρετικό μέρος για τις κατάλληλες συνθήκες που προκαλούν την ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτό μπορεί να γίνει ένα πολύ δύσβατο πρόβλημα στα διάφορα κτίρια του τομέα της υγείας, σε σχολεία ή νηπιαγωγεία, υποστηριζόμενες εγκαταστάσεις διαβίωσης, κτηνιατρικές κλινικές, ξενοδοχεία φιλικά προς τα κατοικίδια και πολυκατοικίες. 

-Σκουπίδια..!

Οι χώροι συλλογής σκουπιδιών, οι συμπιεστές απορριμμάτων και οι εξωτερικοί κάδοι απορριμμάτων είναι μια κοινή πηγή βρωμιάς. Η τακτική εφαρμογή καθαριστικών στον κάδο απορριμμάτων, στους συμπιεστές μπορεί να βοηθήσει, αλλά και σε εξωτερικούς κάδους μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των δυσάρεστων οσμών.  

Έχουμε τη λύση σε κάθε σας πρόβλημα προστατεύοντας την τσέπη σας και το περιβάλλον! Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!