Η πρόληψη των παρασίτων στους χώρους εστίασης!

Η διατήρηση μιας υγιούς κουζίνας χώρου εστίασης  απαιτεί πολλή και σκληρή δουλειά, ιδιαίτερα όσον αφορά τις πρακτικές ασφάλειας των τροφίμων…! Ο έλεγχος παρασίτων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε την κουζίνα σας ασφαλή, και η απεντόμωση με σοβαρότητα και επαγγελματισμό μπορεί να λύσει το πρόβλημα για τα καλά!

Αντιμετώπιση προβλημάτων με ανεπιθύμητους ..επισκέπτες!

Το να διατηρείτε το εστιατόριο σας καθαρό από παράσιτα που βλάπτουν τη φήμη σας σημαίνει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους της κουζίνας σας που πρέπει να καθαρίζονται και να φροντίζονται τακτικά..! Η κατανόηση του πού προτιμούν να καραδοκούν τα παράσιτα θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι η ρουτίνα καθαρισμού σας παραμένει αποτελεσματική..!

Για παράδειγμα, να είστε προσεκτικοί ειδικά στους χώρους διάθεσης απορριμμάτων, αποθήκευσης τροφίμων, προετοιμασίας φαγητού και την τραπεζαρία! Φυσικά το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο μέσα αλλά και στους εξωτερικούς χώρους!

Μερικά χρήσιμα tips για να μειώσετε τον κίνδυνο των παρασίτων!

Ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εισβολής παρασίτων στους χώρους εστίασης!

  1. Ποτέ μην αποθηκεύετε τρόφιμα στο πάτωμα
  2. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι τρύπες και οι ρωγμές είναι σφραγισμένες
  3. Τοποθετήστε σήτες σε παράθυρα και πόρτες
  4. Βεβαιωθείτε ότι τα σκουπίδια απορρίπτονται τακτικά
  5. Καλέστε κάποιον έμπειρο γεωπόνο μας για να ελέγχει τακτικά τις εγκαταστάσεις για σημάδια προσβολής..!

Να θυμάστε ότι τα βακτήρια και τα παράσιτα μπορούν να βρουν το δρόμο τους ακόμα και στις πιο καθαρές κουζίνες όταν οι εργαζόμενοι παραμελούν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές με βρώμικα σημεία. Υιοθετήστε απλές πολιτικές καθαρισμού για να κρατήσετε τα παράσιτα μακριά από το εστιατόριο σας και βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέλη του προσωπικού είναι εξοικειωμένα με τις διαδικασίες υγείας και υγιεινής σας.

Ολοκληρωμένες μέθοδοι διαχείρισης παρασίτων

Όπως οι άνθρωποι έτσι και τα τρωκτικά και άλλα παράσιτα προτιμούν να είναι ζεστά τις χειμωνιάτικες, κρύες μέρες. Εξαιτίας αυτού, τα παράσιτα βρίσκουν συχνά τρόπους εισόδου σε σπίτια και κτίρια, ειδικά αν μπορούν να μυριστούν την τροφή. Παράσιτα, όπως τρωκτικά, κατσαρίδες και μύγες, μπορεί να μεταφέρουν επικίνδυνες ασθένειες που μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να αρρωστήσουν . Για να μην μολύνουν αυτοί οι εισβολείς λοιπόν τα αποθέματα τροφίμων και τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, μια επιχείρηση τροφίμων θα πρέπει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων (ΕΦΕΤ).

Ένα πρόγραμμα ΕΦΕΤ  αποτελείται από πολλά προληπτικά βήματα που έχουν δημιουργηθεί για να κρατήσουν τα παράσιτα έξω από τις εγκαταστάσεις και να εξαλείψουν εκείνα τα παράσιτα που εισέρχονται. Είναι σημαντικό για τους υπαλλήλους σας να κατανοούν τις μεθόδους για την πρόληψη των προσβολών, να είναι σε θέση να προσδιορίζουν κοινούς δείκτες παρασίτων και να γνωρίζουν τι να κάνουν εάν υπάρχει πρόβλημα παρασίτων. Αυτή είναι μια βασική πτυχή της πιστοποίησης του διαχειριστή τροφίμων.

Για να διατηρήσετε καθαρό τον φάκελο ΕΦΕΤ και για να λειτουργεί ομαλά, εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους σας στα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω..!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της μόλυνσης από παράσιτα;

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε μια προσβολή από παράσιτα είναι να την αποτρέψετε από το να συμβεί. Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι για την πρόληψη και τον έλεγχο της παρουσίας εντόμων, τρωκτικών και άλλων παρασίτων:

1) Αποκλεισμός εισόδου

Η εξάλειψη των σημείων εισόδου για παράσιτα θα βοηθήσει να τα κρατήσετε μακριά από την εγκατάσταση σας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το άνοιγμα οπών στους τοίχους και τη διατήρηση κάθε πόρτας να είναι κλειστή όσο το δυνατόν συχνότερα. Επιπλέον, η επιθεώρηση των αποστολών τροφίμων για σημάδια παρασίτων και τρωκτικών μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε τα παράσιτα έξω από την εγκατάστασή σας.

2) Εξαλείψτε τις πηγές τροφής, νερού και στέγης

Τα παράσιτα είναι πάντα στο κυνήγι για τροφή, νερό και ..καταφύγιο. Αν τα παράσιτα αντιληφθούν πως δεν είναι εφικτή η κάλυψη αυτών των αναγκών θα τους αποτρέψει από το να εισέλθουν και να μείνουν στο εστιατόριό σας..!

Μερικοί συνήθεις τρόποι για να διατηρήσετε την τροφή μακριά από τα παράσιτα περιλαμβάνουν:

  • Αποθήκευση τροφίμων μακριά από τοίχους και τουλάχιστον 20 εκατοστά πάνω από το πάτωμα!
  • Διατήρηση υγειονομικού περιβάλλοντος εργασίας με καθαρισμό και απολύμανση των χώρων προετοιμασίας αμέσως μετά τη χρήση..!
  • Διατήρηση καθαρών χώρων απορριμμάτων… και γενικά ..Καθαριότητα!

Τι κάνετε αν προσβληθήκατε από παράσιτα

Η πρόληψη των παρασίτων στους χώρους εστίασης !

Εκτός από την πρόληψη των παρασίτων, είναι σημαντικό να γνωρίζετε σημάδια παρασίτων για να προσδιορίσετε εάν έχετε πρόβλημα με ..κρυφούς επισκέπτες.
Εάν δείτε ένα παράσιτο ή βρείτε ενδείξεις ότι μπορεί να έχετε προσβολή από παράσιτα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το επιστημονικό προσωπικό που σας έφτιαξε τον φάκελο ΕΦΕΤ και να αναφέρετε την ώρα, την ημερομηνία και την τοποθεσία της παρατήρησης.

Όσο περισσότερες πληροφορίες παρέχετε τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η επίσκεψή. Εάν απαιτείται απεντόμωση στην εγκατάστασή σας, μην ανησυχείτε! Σας διαβεβαιώνουμε πως χρησιμοποιούμε εγκεκριμένα
φυτοφάρμακα, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα τρόφιμα και τον εξοπλισμό σας ασφαλή.

Πάνω από όλα.. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και την ακεραιότητα στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης!Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!