Εστίαση και Μικροί Εισβολείς: Πως τους Ξεφορτώνομαι Χωρίς να Χάσω την Σεζόν;

Επιχειρήσεις εστίασης. Χιλιοχτυπημένος κλάδος, ειδικά εάν είστε επαγγελματίες εστιατορίου, μπαρ, καφέ, γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να πληρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής!

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το σχέδιο Υγειονομικής Διάταξης 29/03/2016 όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών υποχρεούνται να διαθέτουν φάκελο παρασιτοκτονίας με τις κατόψεις και τα διαγράμματα ροής των εργασιών της επιχείρησης.

Ο έλεγχος γίνεται από το υγειονομικό, μια κρατική υπηρεσία που ελέγχει το κατά πόσο μια επιχείρηση τηρεί φάκελο παρασιτοκτονίας και πόσο συχνά τηρεί τα ραντεβού της. Τα πρόστιμα για την μη τήρηση του ελέγχου είναι βαριά και τσουχτερά και σίγουρα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς με πιστοποίηση (https://entomotexniki.gr/pistopiisis/ ) και
εμπειρία στον χώρο, όπως εμείς !

Θα σας καθοδηγήσουμε λοιπόν βήμα βήμα πως να δημιουργήσετε έναν τυπικό φάκελο παρασιτοκτονίας

  • Σύμβαση με επιχείρηση απεντόμωσης και μυοκτονίας
  • Προδιαγραφές των παρασιτοκτόνων που χρησιμοποιούνται και άδεια κυκλοφορίας
  • Κάτοψη της επιχείρησης σας όπου έχουν τοποθετηθεί οι δολωματικοί σταθμοί
  • Στοιχεία επιστήμονα και γεωπόνων
  • Πιστοποιητικό απεντόμωσης – μυοκτονίας

Καθ’ όλη την διάρκεια δημιουργίας του φακέλου σας παρέχουμε ενημέρωση και υποδείξεις και εσείς απλώς χρειάζεται να τα λάβετε υπόψιν τον φάκελο παρασιτοκτονίας τον φτιάχνουν και τον ολοκληρώνουν οι υπεύθυνοι επιστήμονες. Εσείς απλά ακολουθείτε τις υποδείξεις και τις συμβουλές μας.

Συχνότητα απεντόμωσης και μυοκτονίας

Φυσικά και αυτό είναι ένας παράγοντας που καθορίζεται και από την παραμικρή υπόνοια ένδειξης παρασίτου, εκεί πρέπει να δράσετε άμεσα! Η συχνότητα των εφαρμογών απεντόμωσης και μυοκτονίας εξαρτώνται από τις ανάγκες του καταστήματος και τα προβλήματα που μπορείς υπάρχουν. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση οι ειδικοί μας επιστήμονες θα σας εξηγήσουν μαζί με την διαδικασία και κάθε πότε, με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης σας, θα χρειαστεί να προχωρήσετε εκ νέου σε έλεγχο και απεντόμωση!

Εφαρμογές απεντόμωσης και μυοκτονίας

Εφαρμογές απεντόμωσης και μυοκτονίας

Οι τρόποι είναι απλοί και γνωστοί και εμείς γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεστε! Μέσα από μελέτη των χώρων σας σχεδιάζουμε σχέδια νεφελοψεκασμού, υποκαπνισμού σε περίπτωση μεγάλου χώρου και μεγάλης ποσότητας αποικιών-σύνθετων προβλημάτων.

Συνήθως οι απλοί ψεκασμοί και η χρήση gel απεντόμωσης είναι και οι πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί!
Επειδή όμως υπάρχει και ο κίνδυνος τρωκτικών, οι ειδικοί μας στήνουν και δολωματικούς σταθμούς με δολώματα και μεταλλικούς σταθμούς με κόλλα. Το σχέδιο παρασιτοκτονίας διεξάγεται με βάση το μέγεθος του χώρου και η εφαρμογή σκευασμάτων προτείνεται με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης, τοποθεσίας και ιστορικού. Αν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης και γενικά οποιασδήποτε επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε και να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Η Απολύμανση και η Απεντόμωση

Δύο πολύ ευαίσθητες και απαραίτητες εργασίες που απαιτούνται όχι μόνο υγειονομικά αλλά και εμπορικά καθώς, εξασφαλίζουν ποιοτικό και υγιεινό περιβάλλον στην εργασία τόσο για τους πελάτες, προσωπικό όσο και για το μακροπεριβάλλον της επιχείρησης ! Ένας καθαρός χώρος είναι πάντα άξιος εμπιστοσύνης και συνεργασίας! Σίγουρα δεν θα ήταν ευχάριστο να πίνετε τον καφέ σας και ξαφνικά να πετιέται ένας μισοπνιγμένος εισβολέας-έντομο, μπερδεμένος όσο και εσείς, μέσα από την κούπα!

Υπερβολικό;

Και όμως δυστυχώς φαινόμενα όπου έχει ξεφύγει κατάσταση υπερπληθυσμού εντόμων καθώς οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αμέλησαν την απεντόμωση για επόμενο μήνα, είναι συχνά και σίγουρα παραδείγματα προς αποφυγή! Δράστε άμεσα, πριν καν την εμφάνιση… ανεπιθύμητων επισκεπτών!

Δύο από τα θέματα που απασχολούν τους πελάτες μας είναι κάθε πότε πρέπει να γίνεται απεντόμωση του χώρου τους και πόσο θα διαρκέσει. Αρχικά, και όπως αφήσαμε να εννοηθεί παραπάνω η απεντόμωση και η απολύμανση των χώρων πρέπει να εφαρμόζονται ως προληπτικά μέτρα και όχι ως μέσο εξολόθρευσης ήδη υπάρχουσας αποικίας και παρουσίας εντόμων. Στόχος τους είναι η καταπολέμηση διαφόρων εντόμων (μύγες, κατσαρίδες, κουνούπια, ψύλλοι, μυρμήγκια, σφήκες, κοριοί,
κ.α.)

Αρχικά, παρατηρούμε έξαρση του πληθυσμού τους την άνοιξη και αρχές καλοκαιριού (Μάρτιο – Ιούνιο) και το φθινόπωρο προς ήπιο χειμώνα (Σεπτέμβρη – Νοέμβρη).

Απεντόμωση γενικά μπορούμε να πραγματοποιήσουμε κάθε στιγμή του χρόνου. Στις επιχειρήσεις υπάρχει διαμορφωμένο σχεδιάγραμμα σχετικό με τις ανάγκες της επιχείρησης όπου και πρέπει να τηρούνται τα ραντεβού ελέγχου και πρόληψης! Συνήθως την εποχή της έξαρσης είναι και η καλύτερη στιγμή να ξεκινάμε την πρόληψη και συνήθως εκεί μεταξύ
Άνοιξης και Φθινοπώρου, την περίοδο αναπαραγωγής των περισσότερων εντόμων! Φυσικά και δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε αυτές τις περιόδους και χρειάζεται συχνός έλεγχος, καθώς διάφορα έντομα όπως οι κατσαρίδες σας έχουμε άσχημα νέα αλλά.. αποτελούν μόνιμο πιθανό εχθρό καθώς δεν τους πειράζει κρύο ή ζέστη … είναι παντός καιρού !

Σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης όπως ξενοδοχεία, κρεοπωλεία, σουπερμάρκετ, εστιατόρια, καφετέριες κ.α. είναι καλό να επαναλαμβάνεται κάθε 1 – 3 μήνες η απεντόμωση ή ο έλεγχος και αυτό να επιβεβαιώνεται και στον φάκελο σας !

Κατσαρίδες & ΑπεντόμωσηΔιάρκεια απεντόμωσης

Όσον αφορά τη διάρκεια της απεντόμωσης, αυτό αποτελείται από δύο σκέλη: Το πρώτο είναι η χρονική εφαρμογή και ο άλλος πόσο κρατάει η δράση της όποιας μεθόδου απεντόμωσης. Και τα δύο εξαρτώνται από παράγοντες όπως την ποιότητα των φαρμάκων, την υγρασία και συνθήκες χώρου και μέγεθος του, τη θερμοκρασία, και κυρίως τη χρήση του χώρου, καθώς χώροι εστίασης με τόσα τρόφιμα εκτεθειμένα είναι πιο ευπαθείς και απαιτούν πιο συχνά απεντόμωση (1 φορά το μήνα σίγουρα) σε σχέση με χώρους λιγότερους ευπαθείς που απαιτούν απεντόμωση ανάλογα την εποχή αναπαραγωγής.

Παράλληλα σημαντικοί παράγοντες είναι η ένταση της προσβολής εάν υπάρχει και το ιστορικό δράσης. Μην σας αγχώνει καθόλου καθώς είναι μία σύντομη διαδικασία η οποία δεν παίρνει πολύ χρόνο (μερικές ώρες το πολύ) ενώ και το κόστος της είναι χαμηλό και διαμορφώνεται ανάλογα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν όπως το gel ή ο ψεκασμός, παγίδες κτλ.
Αυτό όμως που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι πως η απολύμανση και η απεντόμωση είναι ευαίσθητες διαδικασίες που απαιτούν γνώση, εμπειρία και στρατηγική. Να είστε τυπικοί και να τηρείτε το χρονοδιάγραμμα για να αποφεύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις… μέσα σε φλιτζάνια..!Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!