Εντομα που μοιάζουν με κοριούς αλλά… δεν ειναι!

Ίσως γνωρίζετε ότι οι κοριοί είναι μικροσκοπικοί, κοκκινοκαφέ ζωύφια που είναι ορατά στο στρώμα σας. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, γιατί μπορεί να βλέπετε αυτά τα άλλα κοινά παράσιτα που μοιάζουν με αυτά..! Σε κάθε περίπτωση ενημερωθείτε σωστά και .. εξοντώστε τα με τις καλύτερες υπηρεσίες απεντόμωσης στη Θεσσαλονίκη

Τι είναι οι κοριοί;

Οι κοριοί είναι έντομα που τρέφονται με το αίμα ζώων και ανθρώπων. Οι κοριοί είναι κοκκινοκαφέ, χωρίς φτερά και περίπου στο μέγεθος ενός σπόρου μήλου. Είναι επίπεδα με σώματα σε σχήμα οβάλ. Οι νεαροί κοριοί, ή νύμφες, είναι μικρότερες και μπορεί να φαίνονται ημιδιαφανές ή κιτρινωπό χρώμα. Εάν οι νύμφες δεν έχουν τραφεί πρόσφατα, λόγω του χρώματός τους, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν. Τα αυγά των κοριών είναι μικροσκοπικά και λευκά.

Πώς μοιάζουν οι κοριοί;

Οι κοριοί  έχουν επίπεδο σώμα περίπου στο μέγεθος ενός σπόρου μήλου. Μετά το τάισμα, όμως, φουσκώνουν και αποκτούν ένα κοκκινωπό χρώμα. Θέλετε να τους βρείτε; Οι έμπειροι γεωπόνοι μας μπορούν να τους εντοπίσουν εύκολα και γρήγορα.

Το πεπλατυσμένο σώμα τους επιτρέπει να χωρέσουν σε μικροσκοπικούς χώρους, περίπου στο πάχος μιας πιστωτικής κάρτας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να φτάσουν σχεδόν οπουδήποτε, εφόσον υπάρχει αίμα για να τραφούν.

Οι κοριοί δεν κάνουν φωλιές όπως τα μυρμήγκια ή οι μέλισσες, αλλά τείνουν να ζουν σε ομάδες σε κρυψώνες. Δεν πετούν, αλλά μπορούν να κινηθούν γρήγορα πάνω από δάπεδα, τοίχους και οροφές.

Οι θηλυκοί κοριοί μπορεί να γεννούν εκατοντάδες αυγά, το καθένα περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου σκόνης, κατά τη διάρκεια μιας ζωής. Οι ανώριμοι κοριοί, που ονομάζονται νύμφες, ρίχνουν το δέρμα τους πέντε φορές πριν ωριμάσουν. Απαιτούν ένα γεύμα αίματος πριν από κάθε έκχυση. Υπό ευνοϊκές συνθήκες, τα σφάλματα μπορούν να αναπτυχθούν πλήρως σε μόλις ένα μήνα και να παράγουν τρεις ή περισσότερες γενιές ετησίως. Μπορούν να ζήσουν από περίπου 10 μήνες έως ένα χρόνο.

Τι προκαλεί τους κοριούς;

Οι κοριοί συνήθως μπαίνουν στο σπίτι σας από άλλο μέρος που είναι μολυσμένο με αυτούς. Εάν ζείτε σε διαμέρισμα ή συγκρότημα μπορούν να ταξιδέψουν από άλλη μονάδα του κτιρίου σας. Μπορεί να κάνουν μια βόλτα με χρησιμοποιημένα επικαλυμμένα έπιπλα. Ή θα μπορούσατε να τα μεταφέρετε σε αποσκευές ή σε ένα πορτοφόλι που θα τοποθετήσετε σε ένα μέρος που έχει κοριούς..! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Είναι μικροσκοπικοί και καλοί στο να κρύβονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, επομένως είναι εύκολο να μπουν στο σπίτι σας χωρίς να το γνωρίζετε.

Ποια άλλα έντομα μοιάζουν πολύ με κοριούς;

Σκαθάρια χαλιών

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο εξοικειωμένοι με τους κοριούς από τους κοριούς στο στάδιο νύμφης, υπάρχουν πολλά παράσιτα που μοιάζουν με κοριούς. Μια παρόμοια ενόχληση είναι το σκαθάρι του χαλιού.

Ένα σκαθάρι χαλιού μοιράζεται το μέγεθος, το συνολικό σχήμα και το χρώμα ενός κοριού. Η βασική διαφορά είναι ότι τα σκαθάρια του χαλιού έχουν φτερά.

Τα σκαθάρια του χαλιού τρέφονται με φυσικές ίνες στο σπίτι σας. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο γιατί αν το στρώμα σας είναι κατασκευασμένο από φυσικές ίνες, τα σκαθάρια του χαλιού θα μπορούσαν να το αγκαλιάσουν. Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα σκαθάρια του χαλιού δεν είναι επιβλαβή. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση σε μερικούς ανθρώπους, αξίζει τον κόπο να τα ξεφορτωθείτε εάν έχετε προσβολή.

Σκαθάρια αράχνης

Τα σκαθάρια της αράχνης μοιάζουν ακόμη περισσότερο με κοριούς από τα σκαθάρια των χαλιών. Η βασική διαφορά είναι το σχήμα του σώματός τους.

Και τα δύο αυτά ζωύφια έχουν σώματα που έχουν σχήμα οβάλ, αλλά ένας κοριός είναι πιο επίπεδος από ένα σκαθάρι αράχνης. Σκεφτείτε ότι ένας κοριός έχει το σχήμα ενός σπόρου μήλου, ενώ ο σκαθάρι της αράχνης μοιάζει περισσότερο με το βρώσιμο μέρος ενός φιστικιού.

Τσιμπούρι

Το τσιμπούρι  είναι ένα πολύ γνωστό παράσιτο που τρέφεται με αίμα ανθρώπου και όχι μόνο! Τυχαίνει επίσης να μοιάζουν με κοριό!

Ενώ οι κοριοί και τα τσιμπούρια ζουν με αίμα, το κάνουν με διαφορετικούς τρόπους. Οι κοριοί θα πάρουν μερικές μπουκιές και θα φύγουν. Τα τσιμπούρια παραμένουν στη θέση τους μέχρι να τα αφαιρέσετε προσεκτικά.

Με άλλα λόγια, αν δείτε αυτό που μοιάζει με κοριό κολλημένο στο δέρμα σας, μάλλον πρόκειται για τσιμπούρι . Είναι επίσης απίθανο να βρείτε ένα τσιμπούρι στο κρεβάτι σας, επειδή αν δεν είναι πάνω σας, είναι σε εξωτερικό χώρο.

Τα καλά νέα με τα τσιμπούρια είναι ότι δεν θα μολύνουν το σπίτι σας. Εάν εντοπίσετε ένα, είναι συνήθως ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε μία φορά.

Μωρά Κατσαρίδες

Όταν μια κατσαρίδα εκκολάπτεται για πρώτη φορά, είναι γνωστή ως κατσαρίδα νύμφη. Αυτές οι νύμφες κατσαρίδες ή οι κατσαρίδες μωρά έχουν εκπληκτική ομοιότητα με κοριούς.

Αλλάζουν ακόμη και χρώμα με τον ίδιο τρόπο όπως οι κοριοί. Ξεκινούν τη ζωή τους άσπρα και λίγο μετά γίνονται κοκκινοκαφέ.

Όπως τα σκαθάρια της αράχνης, έτσι και οι κατσαρίδες έχουν πιο χοντρό σώμα από τους κοριούς. Ωστόσο, το να ανακαλύψετε ότι έχετε κατσαρίδες αντί για κοριούς δεν είναι καλά νέα.

Οι κατσαρίδες, ειδικά οι μικρές, είναι γνωστές για την ικανότητά τους να παραβιάζουν ένα σπίτι κρυφά. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι δύσκολο να εξοντωθούν εκτός και αν καλέσετε έναν επαγγελματία ελέγχου παρασίτων.

Ψύλλοι

Οι ψύλλοι είναι από τα πιο κοινά σύγχρονα παράσιτα, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν.

Οι κοριοί και οι ψύλλοι μοιάζουν με μια ματιά γιατί μοιράζονται το ίδιο μέγεθος και γενικό σχήμα. Ωστόσο, οι ψύλλοι είναι πιο αληθινό καφέ, σε σύγκριση με τον καστανοκόκκινο τόνο των κοριών.

Οι ψύλλοι έχουν επίσης πιο στρογγυλεμένο σώμα από τους κοριούς και έχουν περισσότερες τρίχες στο σώμα τους.

Αν ανακαλύψετε ότι το σπίτι σας έχει ψύλλους αντί για κοριούς, μην αρχίσετε να γιορτάζετε ακόμα. Οι ψύλλοι μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος καθώς και αναπνευστικά συμπτώματα, επομένως απαιτούν θεραπεία όπως οι κοριοί.

Καθορισμός του προβλήματος για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Ο έλεγχος παρασίτων μοιράζεται ένα θέμα με τόσες άλλες πτυχές της ζωής: για να μπορέσετε να λύσετε ένα πρόβλημα, πρέπει να μάθετε ποιο είναι αυτό!

Οι κοριοί είναι δύσκολο να διαγνωστούν με ανεκπαίδευτο μάτι. Όχι μόνο ο κόσμος είναι γεμάτος όμοιους, αλλά επειδή οι κοριοί είναι μικροί και δυσάρεστοι, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν βλέπουν τίποτα άλλο.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε κοριούς ή κάποιο από αυτά τα σφάλματα που μοιάζουν με κοριούς, καλέστε έναν επαγγελματία ελέγχου παρασίτων για να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος και να απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες του σπιτιού σας..!Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!