‘’Χειμωνιάτικα’’ Έντομα

Τα κουνούπια, οι αράχνες, οι μύγες και άλλα έντομα είναι παράσιτα που συνήθως θεωρείτε ως ενοχλήσεις του καλοκαιριού. Ο λόγος είναι απλός – τα έντομα είναι ψυχρόαιμα και τείνουν να είναι πιο δραστήρια τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, ορισμένα οικιακά έντομα είναι εξίσου ενοχλητικά όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες. Υπάρχουν ζωύφια που τσιμπούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα που πρέπει να προσέξετε και να ελέγξετε…!  Τα χειμωνιάτικα παράσιτα σε σπίτια και κήπους χρειάζονται ειδικές τακτικές για να αποκρούσουν..!

7 είδη εντόμων του χειμώνα που πρέπει να προσέχετε

Υπάρχουν επτά κοινά οικιακά έντομα το χειμώνα. Πολλά από τα χειμερινά ζωύφια είναι παράσιτα όλο το χρόνο, αλλά μπορεί να αυξήσουν τον αριθμό τους στο σπίτι τους πιο κρύους μήνες καθώς αναζητούν καταφύγιο από τις σκληρές, εξωτερικές συνθήκες. Προσέξτε τα ακόλουθα έντομα του χειμώνα:

1. Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι σας από μικροσκοπικές τρύπες ή ρωγμές ή να φτάσουν σε εξωτερικά αντικείμενα, όπως φυτά ή λουλούδια. Είναι αποικιστές – αν δείτε έναν, πιθανότατα υπάρχουν περισσότεροι γύρω…! Τα μυρμήγκια αναζητούν τροφή. Εάν βρίσκονται στο σπίτι σας, θα κατευθυνθούν προς την κουζίνα σας ή μια πηγή τροφής.

2. Σκαθάρια

Τα σκαθάρια το χειμώνα είναι πιο συνηθισμένα από όσο νομίζετε..! Ψάχνουν για ζεστασιά από το κρύο. Θα βρείτε σκαθάρια τον χειμώνα να κρύβονται στις πιο ζεστές περιοχές του σπιτιού σας, όπως κοντά σε θερμοσίφωνα ή στεγνωτήριο ρούχων. Δεν προκαλούν μεγάλη ζημιά, αλλά θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν, μολύνοντας το σπίτι σας.

3. Κατσαρίδες

Ιθαγενείς σε τροπικά αφρικανικά κλίματα, οι κατσαρίδες δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ψυχρότερα περιβάλλοντα. Είναι πιο συνηθισμένοι σε θερμότερες περιοχές της Νοτιοανατολικής ή της Νοτιοδυτικής για το λόγο αυτό, αν και οι κατσαρίδες αποτελούν πρόβλημα σε εθνικό επίπεδο, καθώς διεισδύουν σε ζεστά, υγρά σημεία στα σπίτια για να ξεχειμωνιάσουν.

4. Αράχνες

Οι αράχνες είναι παράσιτα.. παντώς καιρού, αλλά μπορεί να παρατηρήσετε περισσότερο το ζωύφιο του χειμώνα όταν κάνει κρύο. Ψάχνουν για ένα ζεστό και σκοτεινό μέρος όπου μπορούν να κρυφτούν με ασφάλεια, όπως υπόγεια, κουτιά ή γωνίες που χρησιμοποιούνται σπάνια..!

Πώς να απαλλαγείτε.. ;

Μόλις τα έντομα του χειμώνα βρουν την τροφή και την πηγή θερμότητας που αναζητούν, θα είναι δύσκολο να τα ξεφορτωθείτε.. Και αν δεν διαχειριστείτε την κατάσταση αμέσως, τα οικιακά έντομα μπορούν να αναπαραχθούν γρήγορα, δημιουργώντας μια χειμερινή προσβολή και τα νεύρα σας σμπαράλια..! Υπάρχουν διαθέσιμα εντομοκτόνα και σπρέι για παράσιτα για διαφορετικούς τύπους οικιακών εντόμων, αλλά πολλά χρησιμοποιούν χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς σε εσωτερικούς χώρους. Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τα έντομα του χειμώνα με ασφάλεια και όσο το δυνατόν πιο φυσικά.

Μυρμήγκια

Για να ελέγξετε και να αφαιρέσετε τα μυρμήγκια, θα χρειαστεί να απαλλαγείτε από την πηγή τροφής που τα προσελκύει στο σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία των τροφίμων είναι καλά σφραγισμένη και ότι δεν υπάρχουν ψίχουλα σε επιφάνειες ή δάπεδα. Τα δολώματα των μυρμηγκιών είναι καλοί τρόποι για να σταματήσετε την προσβολή από μυρμήγκια. Αλλά αν ανησυχείτε μήπως τα κατοικίδιά σας έχουν πρόσβαση στις παγίδες δολώματος, ο ψεκασμός ενός διαλύματος από μισό ξύδι και μισό νερό μπορεί να σκοτώσει τα μυρμήγκια και να απωθήσει τυχόν ‘’επιζώντες’’. Το ξύδι είναι αρκετά όξινο για να σκοτώνει τα έντομα του σπιτιού χωρίς να βλάπτει ανθρώπους ή κατοικίδια.

Σκαθάρια

Τα σκαθάρια του χειμώνα δεν είναι τόσο καταστροφικά όσο άλλα παράσιτα. Για να τα ξεφορτωθείτε, σκουπίστε τα με ηλεκτρική σκούπα και πετάξτε τη σακούλα κενού ή το περιεχόμενο του δοχείου. Παρόμοια με τη στρατηγική ελέγχου μυρμηγκιών, βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα που φυλάτε στα ντουλάπια της κουζίνας ή στο ντουλάπι είναι καλά κλεισμένα σε πλαστικά ή γυάλινα δοχεία και καθαρίστε τα ψίχουλα αμέσως.

Κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα, δημιουργώντας μια προσβολή που είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Ένας έμπειρος γεωπόνος μας και ειδικός παρασίτων μπορεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο για να σκοτώσει και να διαχειριστεί τις κατσαρίδες.

Αράχνες

Για να απαλλαγείτε από τις αράχνες το χειμώνα, προσπαθήστε να περιορίσετε την ακαταστασία στο ελάχιστο. Απορρίψτε τα κουτιά και τις συσκευασίες όπου μπορεί να κρύβονται αράχνες. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα πιο σκούρες, ακατάστατες περιοχές, καθώς και τις γωνίες του σπιτιού σας. Ένα διάλυμα ίσων μερών νερού και ξιδιού μπορεί να είναι μια φυσική εναλλακτική για τον έλεγχο των παρασίτων για να σκοτώσει τις αράχνες.

Καθαριότητα θα βροντοφωνάζουμε!

Αν και τα οικιακά έντομα τείνουν να είναι πιο κοινά το καλοκαίρι, υπάρχουν χειμωνιάτικα παράσιτα που μπορεί να σωρευτούν ή να προκαλέσουν προβλήματα σε εσωτερικούς χώρους όταν κάνει κρύο έξω. Τα έντομα του χειμώνα αναζητούν δύο πράγματα – φαγητό και ζεστασιά. Βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα είναι σφραγισμένα σε πλαστικά ή γυάλινα δοχεία και ότι τυχόν ψίχουλα ή υπολείμματα φαγητού καθαρίζονται γρήγορα. Αν παρατηρήσετε χειμωνιάτικα ζωύφια γύρω από το σπίτι, ψάξτε από πού θα μπορούσαν να προέρχονται. Ένα κενό στο περβάζι του παραθύρου, ρωγμές στο δάπεδο ή μια μικρή τρύπα στον τοίχο θα μπορούσαν να επιτρέψουν στα παράσιτα να εισέλθουν μέσα. Σφραγίστε τα κενά και θα πρέπει να μπορείτε να ελέγξετε το μεγαλύτερο μέρος του ζητήματος.Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!