Αραχνοφοβία ή Αραχνο…ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ; – Απεντόμωση Αράχνης 2022

Αραχνοφοβία ή Αραχνο…ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ; – Απεντόμωση Αράχνης

Αράχνες στο σπίτι; Δεν νομίζω!

Εσύ τι θα έκανες αν ερχόσουν πρόσωπο με πρόσωπο με μια αράχνη;

 1. Θα φώναζα το γείτονα να την… εξετάσει με μια παντόφλα.
 2. Απλά θα φώναζα.
 3. Θα έπαιρνα ότι εντομοκτόνο είχα – για τα τζάμια, για τις κατσαρίδες, για τα άλατα, την καινούργια μου Thomas Ford (κλαψ)….
 4. Θα λιποθυμούσα στα αλήθεια και όχι σαν τη μάνα που θέλει να γίνει το δικό της.
 5. Θα τηλεφωνούσα σε ειδικό απεντόμωσης ΑΜΕΣΩΣ.

Οι Αράχνες ζουν ανάμεσά μας και αν υπάρχει μία, υπάρχουν πολλές. Νόμος.

Υπερβολές θα μου πεις. Κι όμως, οι αράχνες είναι από αυτά τα έντομα που δημιουργούν έντονα συναισθήματα -και όχι θετικά τις περισσότερες φορές, σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων παγκοσμίως.

Απεντόμωση Αράχνης - Εντομοτεχνική Θεσσαλονίκη

Η αραχνοφοβία βρίσκεται στην κορυφή των φοβιών του κόσμου, δίπλα στην υψοφοβία, την κλειστοφοβία και άλλα πολλά -ία.

Συχνά, και μόνο η σκέψη να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με αυτό το κατά τ ‘άλλα συμπαθητικό αρθρόποδο, προκαλεί τρόμο, αηδία, ένταση, μέχρι και στεναχώρια.

Γιατί όμως φοβόμαστε τόσο τις αράχνες; Μία από τις εξηγήσεις που δίνουν οι ψυχολόγοι, είναι πως ο φόβος είναι καταγεγραμμένος στο dna μας, ευγενικά χορηγούμενος από τους προγόνους μας. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει με τις αντιδράσεις που έχουμε ως προς επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα από τα οποία ενστικτωδώς τρέχουμε να προστατευθούμε, όπως οι κεραυνοί, η γη που ανοίγει στα δύο, ή ένα τρυφερό τετ α τετ με ένα άγριο ζώο.

Κάπως έτσι ίσως ο προϊστορικός άνθρωπος κατέγραψε στο νευρικό του σύστημα τις εμπειρίες κάποιων κινδύνων και τους μετέδωσε μέσω του γενετικού του υλικού, που; Σε εμάς! Και βέβαια και εμείς θα κάνουμε το χρέος μας προς τις γενιές που ακολουθούν.

Ας το πούμε και με ένα παράδειγμα. Εκεί που καθόταν ήσυχα και ωραία στη σπηλιά του ο προϊστορικός Τέρι (κοφτό από το Νεάντερταλ), μία μικρή μαλλιαρή ψυχή με οχτώ ποδαράκια έπλεκε κάτι ωραίο παραδίπλα για να αφήσει προίκα στα παιδάκια της. Πριν να το καταλάβει, μάλλον τον τσίμπησε, μάλλον δεν πέρασε πολύ καλά, και μάλλον κατέγραψε αυτόν τον «κίνδυνο» στο  νευρικό του σύστημα ως προειδοποίηση.

Καλή η ιστορία, αλλά τι κάνουμε;

Οι αραχνούλες πάσης φύσεως λοιπόν, δεν έχουν καμία δουλειά στο εσωτερικό του σπιτιού μας- άλλωστε κάποιοι έχουμε δει την «Αραχνοφοβία», αξέχαστο Χολιγουντιανό hit του 1990.

Απαλλαγείτε από τις Αράχνες στο σπίτι σας!

Απαλλαγείτε από τις Αράχνες στο σπίτι σας!

Αρχικά ας συμφωνήσουμε πως είτε φοβόμαστε τις αράχνες, είτε όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζούμε. Ούτε ενοίκιο δεν πληρώνουν, ούτε κάνουν τις δουλειές.

Οπότε, εξετάστε παρακάτω ότι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να μην έχετε ανεπιθύμητους οχτάποδους καλεσμένους.

 • Σφραγίστε κενά, ρωγμές και τρύπες γύρω από το εξωτερικό του σπιτιού σας για να εμποδίσετε την είσοδό τους στο σπίτι σας.
 • Φροντίστε να έχετε χαμηλά επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας.
 • Βάλτε σίτες και εννοείται επιδιορθώστε τα κουφώματά σας αν είναι παλιά (ευκαιρία να κάνετε και μια ανακαίνιση).
 • Φροντίστε να καθαρίζετε συχνά το χώρο σας. Αν είναι δυνατόν κάντε τον και πιο μίνιμαλ -όσο λιγότερα πράγματα έχετε, τόσο μικρότερο περιθώριο έχουν για να κρυφτούν.
 • Γενικά να γνωρίζετε πως αν έχετε αράχνες, πολύ πιθανόν να έχετε και άλλα παράσιτα στο σπίτι σας. Τα άλλα παράσιτα αποτελούν μεζεδάκια για τις αράχνες. Άρα, καλό θα ήταν να το δείτε σφαιρικά.
 • Προμηθευτείτε μυτερά παπούτσια. Τα παλιά τα χρόνια έτσι αντιμετώπιζαν τα διάφορα παράσιτα στις γωνίες των σπιτιών. Από κατσαρίδα μέχρι αράχνη, το μυτερό παπούτσι πιάνει τόπο.
 • Επικοινωνήστε μαζί μας στην Εντομοτεχνική και θα λύσουμε εμείς το πρόβλημά σας με τα οικόσιτα παράσιτα και τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, ώστε να κοιμηθείτε και πάλι ήσυχα. Προστατεύουμε το σπίτι και την υγεία σας!

Όταν οι αράχνες εισβάλλουν στο σπίτι σου, δεν χρειάζεται να φοβάσαι. Επικοινώνησε με την πιστοποιημένη ομάδα της Εντομοτεχνικής που εξυπηρετεί όλη την Κεντρική Μακεδονία και απαλλάξου από τις αράχνεςLeave a Reply