Αράχνες στο σπίτι – πώς να τις κρατήσετε μακριά

Οι αράχνες στο σπίτι αποτελούν ένα αρκετά κοινό πρόβλημα το οποίο ορισμένες φορές απαιτεί επαγγελματικές υπηρεσίες απεντόμωσης, προκειμένου να εξαλειφθούν.

Αν και τα περισσότερα είδη αράχνης είναι ακίνδυνα και μάλιστα ωφέλιμα για τον έλεγχο άλλων παρασίτων, η παρουσία τους μπορεί να γίνει αρκετά ανεπιθύμητη για πολλούς ανθρώπους. Αυτός είναι και ο λόγος που παρακάτω θα σας παραθέσουμε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους για την πρόληψη της προσβολής του σπιτιού σας από αράχνες.

Κατανόηση της συμπεριφοράς των αραχνών

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρούμε ότι είναι η κατανόηση της συμπεριφοράς των συγκεκριμένων εντόμων. Ειδικότερα, οι αράχνες έλκονται από περιοχές όπου θα βρουν εύκολα λεία, όπως έντομα και άλλα μικρά αρθρόποδα. Αναζητούν σκοτεινούς, απομονωμένους χώρους όπου μπορούν να χτίσουν τους ιστούς τους και να γεννήσουν ανενόχλητες τα αυγά τους. Οι συνήθεις κρυψώνες τους είναι οι γωνίες του σπιτιού, οι ντουλάπες, τα υπόγεια και οι σοφίτες.

Πώς να κρατήσετε τις αράχνες έξω από το σπίτι

Πώς να κρατήσετε τις αράχνες έξω από το σπίτι σας;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι πρόληψης της εισόδου αραχνών στο σπίτι. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να δούμε τους πιο αποτελεσματικούς.

Σφραγίστε τα σημεία εισόδου των αραχνών

Το βασικότερο προληπτικό μέτρο στην προσβολή από έντομα κάθε είδους, είναι η αποτροπή τους από το να εισέλθουν στον χώρο σας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε σφραγίσει όλα τα πιθανά σημεία εισόδου. Ειδικότερα, οι αράχνες στο σπίτι έρχονται συνήθως από ρωγμές και ανοίγματα γύρω από πόρτες, παράθυρα και σωληνώσεις. Θα πρέπει λοιπόν να εντοπίσετε και να σφραγίσετε τυχόν ανοίγματα ώστε να αποτρέψετε τις αράχνες από το να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι σας.

Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό και συμμαζεμένο

Οι αράχνες ευδοκιμούν σε ακατάστατα περιβάλλοντα, όπου μπορούν εύκολα να βρουν κρυψώνες και θήραμα. Για να αποτρέψετε τις αράχνες στο σπίτι, διατηρήστε το καθαρό και συμμαζεμένο. Φροντίστε για το τακτικό σκούπισμα, ξεσκόνισμα και καθάρισμα. Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στις περιοχές που τείνουν να συσσωρεύουν σκόνη και σκουπίδια, όπως πίσω από τα έπιπλα, κάτω από τα κρεβάτια και στις ντουλάπες.

Μειώστε τον εξωτερικό φωτισμό

Ο εξωτερικός φωτισμός μπορεί να προσελκύσει έντομα, τα οποία με τη σειρά τους προσελκύουν αράχνες που αναζητούν τροφή. Για να ελαχιστοποιήσετε τις αράχνες στο σπίτι και γύρω από αυτό, καλό θα ήταν να μειώσετε τον εξωτερικό φωτισμό ή να τοποθετήσετε κίτρινες λάμπες οι οποίο είναι λιγότερες ελκυστικές στα έντομα. Επιπρόσθετα, κρατήστε τα εξωτερικά φώτα σβηστά όταν δεν τα χρησιμοποιείτε, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν οι αράχνες είναι πιο δραστήριες.

Χρήση φυσικών απωθητικών

Αρκετά φυσικά απωθητικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της εισόδου των αραχνών στο σπίτι σας. Το έλαιο μέντας, το ξύδι, οι φλούδες εσπεριδοειδών και το ξύλο κέδρου είναι γνωστά για τις απωθητικές τους ιδιότητες. Δημιουργήστε ένα σπιτικό απωθητικό σπρέι αραιώνοντας αυτά τα συστατικά με νερό και ψεκάζοντάς το γύρω από τα σημεία εισόδου, τα παράθυρα και άλλες περιοχές όπου μπορεί να εισέλθουν αράχνες. Εναλλακτικά, τοποθετήστε μπαλάκια βαμβακιού εμποτισμένα με αιθέρια έλαια κοντά σε πιθανά σημεία εισόδου.

Επαγγελματικές υπηρεσίες απεντόμωσης αραχνών

Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρά τις προσπάθειές σας, οι αράχνες μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκουν το δρόμο για το σπίτι σας. Εάν αντιμετωπίζετε μια επίμονη προσβολή ή οι αράχνες στο σπίτι σας προκαλούν φοβία και έντονη ανησυχία, ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο για μια επαγγελματική απεντόμωση από τους ειδικούς.

Οι επαγγελματίες καταπολέμησης παρασίτων διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό για να εντοπίσουν την πηγή της προσβολής και να εφαρμόσουν στοχευμένες μεθόδους αντιμετώπισης. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, ή για να προγραμματίσετε μια απεντόμωση αράχνης στο σπίτι σας.Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!