Απεντόμωση Σφήκας με την Σωστή Μέθοδο Απεντόμωσης και διαφορές με την μέλισσα!

Απεντόμωση Σφήκας και διαφορές με την μέλισσα!

Καλοκαιράκι και μπανάκια στην παραλία; Λοιπόν υπάρχει και η πισίνα και μπορεί να μην έχουμε όλοι αλλά σίγουρα για τους φίλους ξενοδόχους η περίοδος αυτή αποτελεί πρόβλημα καθώς είναι μεγάλο τουριστικό προσόν η πισίνα και το πράσινο με τα θαμνώδη φύλλα έξω από αυτήν, μα επικίνδυνη η εγκατάσταση της εάν δεν υπάρχουν κάποια τυπικά ασφαλείας! Οι μέλισσες λοιπόν και οι σφήκες είναι τα έντομα-πρόκληση για κάθε πισίνα εκεί έξω και είμαστε έτοιμη να σας μεταλαμπαδέψουμε κάποιες γνώσεις μας φίλοι επιχειρηματίες της εστίασης και… απλά ιδιοκτήτες πισίνας!

Οι μέλισσες τριγυρνούν γύρω από την πισίνα σας για καλό λόγο – θέλουν απλώς να πιούν νερό . Και αν έχετε μέλισσες να βουίζουν τριγύρω, είναι πιθανό να έχετε δει και μια ή τρεις σφήκες , δύσκολη υπόθεση αλλά αναγκαίο κακό.! Κάνουν παρέα όσο να ναι !

Ενώ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να καλέσετε συνεργείο για απεντόμωση να θυμάστε ότι είναι στην πραγματικότητα πολύ χρήσιμα έντομα για το περιβάλλον – ακόμα και το μικρό περιβάλλον της αυλής σας. Απλώς πρέπει να τους δείξετε …ένα καλύτερο μέρος για να βρίσκονται από ό,τι γύρω από την πισίνα σας!

Πώς να κρατήσετε τις μέλισσες και σφήκες μακριά από την πισίνα σας

Δεδομένου του πόσο σημαντικές είναι οι μέλισσες για το περιβάλλον, η εξόντωση τους θα πρέπει να είναι πάντα η τελευταία λύση αφού δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο τουλάχιστον δύο φορές. Ναι, σοβαρά..!

Οι μέλισσες πεθαίνουν σε αριθμούς ρεκόρ σε όλο τον κόσμο. Το να σκοτώσετε ακόμη και μια χούφτα – ή χειρότερα, μια ολόκληρη φωλιά – στην πίσω αυλή σας θα συμβάλει στη συνολική απώλεια των μελισσών. Και αυτό θα συμβάλει σε ανυπολόγιστη ζημιά στην παγκόσμια παραγωγή τροφίμων.

Έχετε πολλές διαθέσιμες επιλογές που δεν συνεπάγονται τη θανάτωση των μελισσών και της σφήκας . Στην πραγματικότητα, μπορείτε να τα βοηθήσετε και να τα προστατέψετε, επειδή η ίδια η πισίνα αποτελεί κίνδυνο για αυτές. Μπορεί να προσγειωθούν σε αυτήν για να πιούν νερό, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούν να πετάξουν έξω από το νερό και καταλήγουν να πνιγούν. Επομένως, το να κρατάτε τις μέλισσες και σφήκες μακριά από την πισίνα είναι για την ασφάλειά σας και τη δική τους.

Παρέχετε μια εναλλακτική πηγή νερού

Όλα τα έμβια όντα χρειάζονται νερό. Οι μέλισσες βουίζουν γύρω από την πισίνα σας αναζητώντας ένα μέρος για να ξεδιψάσουν, τρομάζοντας ενδεχομένως τους πελάτες σας, ειδικά εάν πρόκειται και για αλλεργικούς πελάτες φυσικά είναι ανθρώπινο να πρέπει να υπάρχει εναλλακτική. Εάν τους παρέχετε μια εναλλακτική πηγή νερού, θα βρουν την πισίνα σας λιγότερο ελκυστική.

Δεν μιλάμε για μια ολόκληρη λίμνη στην πίσω αυλή σας. Ένα ρηχό λουτρό πουλιών ή πιάτο θα κάνει το κόλπο. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό λουτρό πουλιών ή κάτι με λίγο μεγαλύτερο βάθος, τοποθετήστε μερικές πέτρες ποταμού ή ένα μικρό κομμάτι ξύλου κοντά στην άκρη του νερού. Αυτό θα δώσει στις μέλισσες έναν τρόπο να σκαρφαλώσουν εάν πέσουν στο νερό. Τους δίνει επίσης ένα μέρος για να προσγειωθούν και να πίνουν.

Κρατήστε την πηγή νερού των μελισσών γεμάτη όλο το καλοκαίρι και θυμηθείτε ότι το νερό θα εξατμιστεί πιθανώς πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν να το πιουν οι μέλισσες, ειδικά εάν οι εγκαταστάσεις σας είναι σε κάποιο νησί ή πόλη!

Σημείωση: Εάν δημιουργήσετε μια πηγή νερού για τις μέλισσες πριν ανοίξετε την πισίνα σας για την τουριστική σεζόν, οι μέλισσες θα έχουν ήδη μια καθιερωμένη πηγή νερού και είναι λιγότερο πιθανό να βουίζουν στην πισίνα.

Καλέστε έναν τοπικό μελισσοκόμο ή … Εμάς , εάν πρόκειται για απεντόμωση σφήκας

Εάν βλέπετε μόνο περιστασιακά μια μέλισσα να πετά γύρω από την πισίνα, δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Αλλά εάν η πισίνα σας μοιάζει να έχει μαζέψει όλες τις μέλισσες της γειτονιάς για πάρτι..!; Μπορεί να έχετε μια φωλιά στο οίκημα ή εγκατάσταση !

Βρείτε έναν μελισσοκόμο της περιοχή  σας. Είναι ο πιο αρμόδιος ώστε να αφαιρέσει  την φωλιά, χωρίς να την καταστρέψει ή να σκοτώσει τα έντομα . Στη συνέχεια μπορεί να μεταφέρει τις μέλισσες σε ένα καλύτερο, πιο φιλόξενο σπίτι!

Πώς να κρατήσετε τις σφήκες μακριά από την πισίνα σας

Δυστυχώς, είναι πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από τις σφήκες. Είναι επίσης πιο… τρομακτικές .! Δεν έχουν τη φήμη της συλλογής γύρης, της παραγωγής μελιού, των θαμπών, χαριτωμένων μικρών μελισσών. Έχουν την φήμη του νταή, είναι κατά βάση βάρβαροι που περιμένουν να σε κυνηγήσουν και να σε τσιμπήσουν για πλάκα..!

…Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι προσφέρουν κάποια οφέλη!

Πρώτον, παρόλο που δεν είναι τόσο χαριτωμένες όσο οι μέλισσες, οι σφήκες είναι επίσης σημαντικοί επικονιαστές. Εκτός από τα λουλούδια, ένα συγκεκριμένο είδος σφήκας είναι απαραίτητο για την επικονίαση ορισμένων ποικιλιών σύκων.

Οι σφήκες τρώνε επίσης άλλα παράσιτα όπως μύγες, αφίδες και σαρανταποδαρούσες. Είναι μια από τις ενσωματωμένες λύσεις καταπολέμησης παρασίτων της φύσης.

Βεβαίως, μερικές φορές τρώνε επίσης ωφέλιμα έντομα όπως αράχνες και ναι… μέλισσες!

Αλλά όλα αυτά είναι μέρος του πώς λειτουργεί η φύση. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά είναι όταν παρεμβαίνουμε στη φυσική τάξη των πραγμάτων και αρχίζουμε να ψεκάζουμε εντομοκτόνο σε όλη την αυλή, το οποίο απλώς θα σκοτώσει τα πάντα, ωφέλιμα ή μη.

Επομένως, προτού αρχίσετε να ψεκάζετε εμπιστευθείτε έμπειρους γεωπόνους που δεν θα προκαλέσουν ζημιά στο μικρο-περιβάλλον του σπιτιού ή ξενοδοχειακής μονάδας σας !

Αγοράστε ψεύτικες σφηκοφωλιές!

Οι σφήκες είναι πολύ εδαφικές και δεν τους αρέσει να ζουν κοντά σε άλλες σφήκες. Μπορείτε να αγοράσετε ψεύτικες σφηκοφωλιές και να τις κρεμάσετε σε άλλους χώρους της αυλής, κατά προτίμηση μακριά από το σπίτι σας καθώς και από την πισίνα. Τοποθετήστε τα νωρίς στην αρχή της σεζόν πριν οι σφήκες αρχίσουν να χτίζουν τις δικές τους φωλιές. Με αυτόν τον τρόπο, θα τα κρατήσετε εκεί που θέλετε.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σεβόμαστε κάθε ον του οικοσυστήματος και η αντιμετώπιση του να γίνεται με γνώμονα το κοινό καλό !Leave a Reply