Απεντόμωση Σαρανταποδαρούσας!

Οι σαρανταποδαρούσες συνήθως αρέσκονται σε εξωτερικούς  χώρους όπου υπάρχει φυσικό τοπίο (δένδρα, φυτά, χώμα) και εισβάλουν στις οικίες και τις πολυκατοικίες για την εύρεση τροφής..! 

Όταν εισέλθουν στο χώρο μας  κρύβονται σε μέρη με υγρασία όπως το μπάνιο και κάτω από τα πλακάκια. Για την καταπολέμηση τους πραγματοποιούνται ειδικοί ψεκασμοί εσωτερικά και εξωτερικά των χώρων  με ειδικά σκευάσματα. 

Οι γεωπόνοι μας, πριν από κάθε εφαρμογή πραγματοποιούν επιτόπιο έλεγχο στο χώρο σας, για να εντοπίσουν όλες τις εστίες των παρασίτων. Είναι πάντοτε στη διάθεσή σας για σας λύσουν κάθε απορία για την εφαρμογή  της απεντόμωσης σαρανταποδαρούσας και να σας δώσουν χρήσιμές συμβουλές. 

Η σαρανταποδαρούσα είναι ένα ενοχλητικό έντομο που μπορεί να επιδεινώσει την ποιότητα ζωής στο σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο..! Αν και μια σαρανταποδαρούσα δεν φαίνεται να είναι επικίνδυνη, η παρουσία τους και μόνο στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις σε ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα και αλλεργίες Γι’ αυτό, η απεντόμωση της σαρανταποδαρούσας είναι απαραίτητη για την προστασία της υγείας και .. της ευημερίας σας! 

Η απεντόμωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους, όπως η χρήση χημικών προϊόντων ή η χρήση φυσικών μεθόδων, όπως η απλή απεντόμωση. Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου απεντόμωσης εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και τις ανάγκες του πελάτη και οι έμπειροι γεωπόνοι μας έχουν τη λύση! 

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την αντιμετώπιση της σαρανταποδαρούσας με εξειδικευμένες μεθόδους και εξοπλισμό, προσφέροντας αποτελεσματικές και ασφαλείς λύσεις. 

Πώς μοιάζουν οι Σαρανταποδαρούσες..; 

Η κοινή σαρανταποδαρούσα είναι ένα μακρύ και πεπλατυσμένο αρθρόποδο με πολλά πόδια..! (Μαντέψτε πόσα!). 

Το σώμα μιας σαρανταποδαρούσας έχει μήκος περίπου 5 εκατοστά αλλά αυτό διπλασιάζεται όταν συμπεριλάβετε τις κεραίες και τα πίσω πόδια. Τα πόδια τους είναι δεμένα, που σημαίνει ότι εναλλάσσουν το ανοιχτό και το σκούρο χρώμα. Το σώμα τους είναι ένα ημιδιαφανές κίτρινο με τρεις σκούρες ρίγες στο μήκος. 

Οι προνύμφες ή οι σαρανταποδαρούσες που εκκολάφθηκαν πρόσφατα, εμφανίζονται πολύ σπάνια σε κοινή θέα. 

Οι σαρανταποδαρούσες είναι αρπακτικά και τρέφονται με πολλά άλλα έντομα. Έχουν δηλητηριώδεις αδένες και μπορούν να εγχύσουν δηλητήριο με τα δαγκώματα τους, αν και σπάνια το κάνουν. Εάν σας δαγκώσει μια σαρανταποδαρούσα, πιθανότατα θα εμφανίσετε προσωρινό πόνο που εντοπίζεται στη πληγή του δαγκώματος. 

Fact: Μια θηλυκή σαρανταποδαρούσα μπορεί να επιβιώσει για αρκετά χρόνια και να έχει έως και 150 απογόνους κατά τη διάρκεια της ζωής της..!

Πού θα βρεις κρυμμένες Σαρανταποδαρούσες; 

Εάν έχετε σαρανταποδαρούσες στο σπίτι σας, το πιο πιθανό είναι να βρείτε κάτω από έπιπλα ή σε μέρη που είναι υγρά, σκοτεινά και προστατευμένα..! Έξω από το σπίτι σας, μπορεί να τις βρείτε κάτω από σανίδες, κορμούς ή βράχους. Προτιμούν να είναι  κρυμμένες και διακριτικές. 

Οι σαρανταποδαρούσες προτιμούν να κρύβονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα παραμείνουν σε σκοτεινή και υγρή τοποθεσία κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά βγαίνουν τη νύχτα για να κυνηγήσουν για φαγητό..! Τα αγαπημένα τους φαγητά είναι οι προνύμφες από σκαθάρια, οι κατσαρίδες και οι αράχνες. Εάν έχετε προσβολή από κάποιο από αυτά τα άλλα έντομα, οι πιθανότητες σαρανταποδαρούσες … είναι πολλές! 

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών αναφέρουν ότι βλέπουν σαρανταποδαρούσες να τρέχουν στο πάτωμά τους. Επειδή είναι μυστικοπαθείς και προτιμούν την ιδιωτικότητά τους, τις περισσότερες φορές κρύβονται. Όταν πρέπει να μετακινηθούν, το κάνουν γρήγορα. Αυτή η γρήγορη κίνηση σε συνδυασμό με όλα τα πόδια τους είναι συχνά τρομακτική για τους ανθρώπους που τα εντοπίζουν. 

Είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από τις σαρανταποδαρούσες γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνες. Τα δαγκώματα τους είναι επώδυνα. Προσέχετε τα μικρά παιδιά να μην έρχονται σε επαφή μαζί τους καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι μόλυνσης! 

Οι σαρανταποδαρούσες στο σπίτι σας είναι συχνά σημάδι ότι έχετε άλλες προσβολές. Επειδή οι τρέφονται με άλλα αρθρόποδα, η παρουσία τους στο σπίτι σας σημαίνει ότι υπάρχει πηγή τροφής, προσπαθήστε να εξετάσετε από πού πηγάζει η τροφή τους ή καλέστε μας να σας τις βρούμε εμείς! 

Πως θα προστατέψετε τους χώρους σας

Η διαχείριση και ο περιορισμός της πηγής τροφής της σαρανταποδαρούσας θα μειώσει δραστικά κάθε προσβολή που μπορεί να έχετε. Η ανακάλυψη του.. κύριου γεύματος και η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος συχνά θα διώξει τις σαρανταποδαρούσες σε άλλα ”λημέρια”

Διασφαλίζοντας ότι το σπίτι σας είναι επαρκώς κλειστό και προστατευμένο θα μειώσετε τόσο τις σαρανταποδαρούσες ..όσο και όλα όσα αποτελούν ”κολατσιό” τους. Κάντε μια επιθεώρηση μέσα και έξω από το σπίτι σας. Ψάξτε για ρωγμές στα θεμέλια ή στους τοίχους σας που θα επέτρεπαν την είσοδο στο σπίτι σας. Η σφράγιση αυτών των σημείων εισόδου θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά από τα προβλήματα. 

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σφραγίσετε τυχόν καλύμματα για αντλίες φρεατίου ή άλλα ανοίγματα έξω από το σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρά σας έχουν σίτες, καθώς και οι αποχετεύσεις δαπέδου το ίδιο.  

Η χρήση αφυγραντήρα μπορεί να σας βοηθήσει να τα κρατήσετε μακριά. Η επεξεργασία του εδάφους γύρω από το σπίτι σας και η διασφάλιση ότι δεν υπάρχει στάσιμο νερό κοντά στο θεμέλιο σας είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα! 

Η σαρανταποδαρούσα του σπιτιού πιστεύεται ότι προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου.  

Η εντομοτεχνική προσφέρει  υπηρεσίες πρόληψης, που αποσκοπούν στην αποτροπή της εμφάνισης της σαρανταποδαρούσας σε σπίτια και επιχειρήσεις. Οι έμπειροι γεωπόνοι μας θα σας παρέχουν συμβουλές για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που δεν θα ευνοεί την ανάπτυξη των εντόμων. 

Η απεντόμωση της σαρανταποδαρούσας είναι μια διαδικασία που πρέπει να επιμείνετε και να γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς. Η επαγγελματική απεντόμωση μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη σαρανταποδαρούσα και να διατηρήσετε έναν υγιή και ασφαλή χώρο διαβίωσης ή εργασίας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες της και να κλείσετε ένα ραντεβού για την απεντόμωση του χώρου σας! Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!