Απεντόμωση Κατσαρίδας 2020 – Ο Καλύτερος Τρόπος Απολύμανσης Κατσαρίδας

Η Απεντόμωση Κατσαρίδας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συχνά στη δουλειά μας.

Είναι νυκτόβια έντομα, παρ’όλα αυτά μπορεί να εμφανιστούν και την ημέρα για εύρεση τροφής ή σε περίπτωση υπερπληθυσμού της φωλιάς τους, όπου εκεί η επέμβαση των ειδικών μας κρίνεται άμεση. Οι κατσαρίδες προτιμούν χώρους στο διαμέρισμα με υψηλή σχ. υγρασία και θερμοκρασία, με υπολείμματα φαγητού (κυρίως αμυλούχων και ζυμούμενων τροφίμων).

Η παρουσία τους είναι δείκτης κακής υγιεινής του χώρου, καθώς είναι μηχανικοί φορείς παθογόνων μικροοργανισμών (Salmonella spp., τύφο, χολέρα κ.α) που μεταφέρουν από τις διαδρομές σε υπονόμους, απορρίμματα κ.ο.κ. Σε περιπτώσεις που τέτοιοι παθογόνοι μικροοργανισμοί εισβάλλουν στο χώρο μας (σπίτι, γραφείο κ.λ.π.) τότε καλό είναι να πραγματοποιηθεί μια απολύμανσή διαμερίσματος ή απολύμανσή γραφείου.

Η παρουσία τους προκαλεί δυσφορία λόγω της δυσάρεστης μυρωδιάς που εκκρίνεται από τους αδένες των στομάτων. Επιπρόσθετα οι κατσαρίδες ευθύνονται για αλλεργίες, ρινίτιδες και δερματικές παθήσεις και κρίσεις άσθματος σε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.

Οι κατσαρίδες ανήκουν στην τάξη των βλαττοειδών (Blattodea, Blattaria) και στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου είκοσι οικογένειες, με τις παρακάτω τέσσερις να εμφανίζονται με τη μεγαλύτερη συχνότητα.

 • Μαύρη κατσαρίδα – Blatta orientalis
  Η Μαύρη Κατσαρίδα εντοπίζεται συχνά σε κελάρια, υπόγεια και πίσω από συσκευές. Το χρώμα της είναι ερυθροκαστανό- μαύρο και προτιμά το δροσερό περιβάλλον 20-29° C και δεν πετά.
 • Αμερικάνικη κατσαρίδα – Periplaneta Americana
  Είναι σύνηθες να ζει και να αναπτύσσεται σε εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, θερμοκήπια, κλιμακοστάσια και σπάνια πετά σε κοντινές αποστάσεις. Είναι χρώματος ερυθροκαστανού. Προτιμά θερμοκρασίες πάνω από 29° C και υψηλή σχετιχκά υγρασία και αναπαράγεται με παρθενογένεση.
 • Ξανθή κατσαρίδα – Blattela germanica
  Είναι οικιακό είδος και εντοπίζεται σε κουζίνες, στο μπάνιο, σε αποθήκες τροφίμων και σπάνια πετά σε μικρές αποστάσεις. Οι θερμοκρασίες που προτιμά είναι 20-29° C. Το χρώμα της είναι καστανόξανθο.
 • Καστανή κατσαρίδα – Supella longipalpa
  Αυτό το είδος κατσαρίδας μοιάζει με την B. Germanica και είναι οικιακό, χρώματος ανοικτού καστανού- καστανού. Τις συναντούμε σε ψηλότερα σημεία όπως κορνίζες, ταπετσαρίες και συσκευές. Προτιμά θερμοκρασίες 25-33° C και ξηρό περιβάλλον.

Η Απεντόμωση Κατσαρίδας – ΛΥΣΗ

Για την επιτυχή απεντόμωση διαμερίσματος θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση και προσδιορισμός του μεγέθους της προσβολής στο διαμέρισμα, από τον τεχνικό εφαρμογών.

Στη συνέχεια προχωρούμε με μη τοξική απεντόμωση, με χρήση τροφοελκυστικού σκευάσματος σε μορφή γέλης, με ειδικό πιστόλι με το οποίο επεμβαίνουμε και σε δυσπρόσιτα σημεία. (π.χ σχισμές, χαραμάδες). Το gel επιφέρει θάνατο στον πληθυσμό των κατσαριδών με διαδοχική εξόντωση (domino effect). Ο κανιβαλισμός και η κοπροφαγία επίσης είναι παράγοντες που βοηθούν στο να μεταφερθεί η δραστική ουσία σε όλον τον πληθυσμό. Η εφαρμογή απεντόμωσης μπορεί να γίνει και με ψεκασμό, σε σιφώνια απορροών, επιφάνειες κ.α.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι μη τοξικά και μη επιβλαβή για τον άνθρωπο και το κάθε είδους θηλαστικό. τηρώντας πάντα τις συνιστώμενες δόσεις και στοχεύοντας στο έντομο- εχθρό, καθιστώντας κατά κάποιον τρόπο την εφαρμογή, μια οικολογική απεντόμωση διαμερίσματος. Δεν απαιτείται καμία προετοιμασία του διαμερίσματος και όλες δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά κατά τη στιγμή της απεντόμωσης διαμερίσματος.

Αποτελέσματα Εργασιών Απεντόμωσης Κατσαρίδων

Τα αποτελέσματα της μη τοξικής απεντόμωσης διαμερίσματος είναι άμεσα, καθώς το gel εκλύει τις κατσαρίδες και μεταφέρεται στη φωλιά τους. Σταδιακά εξοντώνεται ο πληθυσμός όλων των σταδίων ανάπτυξής τους και με την πάροδο του χρόνου τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο ορατά, αφού το gel παραμένει ενεργό για μήνες.

Προτεραιότητα της Εντομοτεχνικής είναι η άμεση εξυπηρέτηση και επίλυση της παρουσίας κατσαρίδων στο διαμέρισμά σας. Με άμεση αξιολόγηση – απεντόμωση και συνεχή επικοινωνία, παρέχουμε 24ωρη υποστήριξη. Η Εντομοτεχνική δραστηριοποιείται σε ευρύ γεωγραφικό φάσμα έχοντας ως έδρα τη Θεσσαλονίκη και ένα υποκατάστημα στο Κιλκίς. Η Εξυπηρέτηση για απεντόμωση διαμερίσματος Θεσσαλονίκη είναι για εμάς καθημερινή υπόθεση. Φροντίζουμε να εξυπηρετήσουμε άμεσα μετά από το τηλεφώνημά σας και να έρθουμε για την απεντόμωση διαμερίσματος.

Πως αποκτάτε κατσαρίδες στο διαμέρισμα, σπίτι ή το γραφείο σας

Οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν στο διαμέρισμά μας μέσω του αποχετευτικού συστήματος και των σωληνώσεων. (κυρίως οι μαύρες). Στη συνέχεια φτιάχνουν φωλιές κάτω από κιβώτια, σε αποθήκες και σε χώρους όπου υπάρχουν απορρίμματα/οσμές.

Μπορούν επίσης να βρεθούν στο χώρο μας από μεταφορά ηλεκτρικών συσκευών/αντικειμένων. Σε κάποιες περιπτώσεις, όταν υπάρχει υπερπληθυσμός μεταναστεύουν από την κουζίνα στο μπάνιο. Όταν ακόμη και μια κάνει την εμφάνιση της στο διαμέρισμά μας τότε η απεντόμωση διαμερίσματος είναι απαραίτητη.

Εγγύηση Ποιότητας – Εγγύηση Απεντόμωσης

Με πολυετή εμπειρία στο χώρο των απεντομώσεων έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες απεντομώσεις διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία δέκα χρόνια, βρίσκουμε πάντα τη λύση εξαλείφοντας κάθε φύσεως πρόβλημα παρασίτου και κατσαρίδας. Η τεχνογνωσία που διαθέτουμε, σε συνδυασμό με τη συνεχή εκπαίδευσή μας, δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου απεντομώσεις. Η απεντόμωση διαμερίσματος με gel συνοδεύεται από την εγγύηση απεντόμωσης διάρκειας 6 μηνών.

Η εντομοτεχνική είναι πιστοποιημένη με τα διεθνή πρότυπα ISO 9001:2015, ISO 45001:2018 & ISO 14001:2015 εξασφαλίζοντας έτσι άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, την πλήρη τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και τη σταθερή ανάπτυξη της εταιρίας.

Τέλος, τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι επαγγελματικά, εξειδικευμένα για παράσιτα υγειονομικής σημασίας, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις Ευρωπαϊκές Αρχές. Με έντονο το αίσθημα της ευθύνης προς το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητά του, τα σκευάσματά μας είναι εξελιγμένα, με νέες διασπώμενες δραστικές ουσίες, πραγματοποιώντας μη τοξική απεντόμωση.Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!