Αντιμετώπιση Σκόρου μια για πάντα! Κρατήστε τα παράσιτα μακριά

Οι σκοροι των ρούχων μπορεί να είναι πολύ καταστροφικοί επειδή φωλιάζουν και τρέφονται με μαλλί, γούνες και άλλα φυσικά ή αναμεμειγμένα υφάσματα..!

4 τρόποι για να απαλλαγείτε από τους σκόρους

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της προσβολής από σκόρο ρούχων είναι να εντοπίσετε το παράσιτο και να αναζητήσετε πιθανές περιοχές όπου οι προνύμφες μπορεί να κρύβονται και να μεγαλώνουν. Οι ενήλικες σκόροι δεν τρέφονται – μόνο οι προνύμφες είναι άμεσα υπεύθυνες για τη ζημιά – επομένως η εξόντωση των ενηλίκων δεν λύνει το πρόβλημα. Τα ενήλικα θηλυκά μπορούν να γεννήσουν 40 έως 50 αυγά τη φορά…!

Εάν δείτε ενήλικες σκώρους σε μια ντουλάπα ή άλλη σκοτεινή περιοχή ή βρείτε ρούχα με φθορά, επιθεωρήστε την περιοχή και όλα τα υφασμάτινα αντικείμενα αμέσως και σχολαστικά. Φέρτε τα ρούχα σε μια φωτεινή περιοχή για καλύτερη εξέταση, για να ενοχλήσετε τους σκόρους (δεν τους αρέσει το φως ή η κίνηση) και να ξεκινήσετε τα μέτρα ..ξεριζωμού!

Στεγνό καθάρισμα ή πλύσιμο των υφασμάτων

4 τρόποι για να απαλλαγείτε από τους σκόρους

Μπορείτε να αφαιρέσετε τις προνύμφες του σκόρου από ρούχα και άλλα υφασμάτινα αντικείμενα πλένοντάς τα σε πλυντήριο ρούχων σε πολύ ζεστό νερό. Πρέπει να είναι πάνω από 60βαθμούς Κελσίου.Μια πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι το στεγνό καθάρισμα των αντικειμένων, και αυτό είναι απαραίτητο με πολλά μάλλινα, μεταξωτά και ευαίσθητα αντικείμενα για να αποφευχθεί η ζημιά στο ύφασμα.

Εξοντώστε τους με… Κρύο

Εάν είστε αντίθετοι στο πλύσιμο των προσβεβλημένων αντικειμένων για οποιονδήποτε λόγο, μπορείτε να δοκιμάσετε να καταψύξετε τους σκόρους. Ναι σωστά διαβάσατε..! Τοποθετήστε κάθε αντικείμενο σε μια πλαστική σακούλα από πολυαιθυλένιο (όπως μια σακούλα αποθήκευσης τύπου φερμουάρ), σφραγίστε το καλά, χρησιμοποιώντας ταινία αν χρειάζεται, και τοποθετήστε το σε μια κατάψυξη που διατηρεί θερμοκρασία -5 ή πιο κρύα. Διατηρήστε τα αντικείμενα στην κατάψυξη για μία εβδομάδα, στη συνέχεια αφαιρέστε τα και αερίστε τα. Μια καλή στεγανοποίηση είναι σημαντική για την αποφυγή παγετού και συμπύκνωσης, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στα αντικείμενα.

Εξοντώστε τους με….Τακτική

Οι έμπειροι συνεργάτες μας τον σκόρο δεν τον φοβούνται! Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά και με επιτυχία τον ενοχλητικό σκόρο, καθώς και να αποτρέψουμε να ξανα κάνει την επίσκεψη του!

Καθαρίστε την πληγείσα περιοχή

Σκουπίστε καλά το ντουλάπι, το ράφι, το κουτί ή άλλη περιοχή όπου ήταν αποθηκευμένα τα επηρεαζόμενα αντικείμενα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες και τις άκρες όπου μπορεί να βρουν πηγή τροφής. Εάν η περιοχή έχει μοκέτα, σκουπίστε την προσεκτικά με την ηλεκτρική σκούπα και σκεφτείτε να την καθαρίσετε επαγγελματικά εάν είναι πραγματικά βρώμικη. Οι σκώροι δεν τρέφονται με συνθετικές ίνες χαλιών, αλλά κάθε χαλί μπορεί να παρέχει πηγές τροφής αιχμαλωτίζοντας τρίχες κατοικίδιων ζώων και άλλα φυσικά υλικά.

Εκτός από τους αποθηκευτικούς χώρους, οι σκώροι των ρούχων μπορούν να μολύνουν έπιπλα και συχνά μπορούν να βρεθούν κάτω, ακόμη και μέσα σε καναπέδες, καρέκλες και άλλα επικαλυμμένα αντικείμενα. Η προσεκτική επιθεώρηση και το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτούς τους εισβολείς.

Τι προκαλεί τον σκόρο στα ρούχα;

Εκτός από το ύφασμα και το μαλλί, οι προνύμφες του σκόρου των ρούχων τρέφονται με γούνα, μοχέρ, μαλλιά και φτερά, καθώς και με υφάσματα αναμεμειγμένα με τέτοιες φυσικές ίνες. Θα τρέφονται επίσης με νεκρά έντομα. Οι σκόροι γεννούν τα αυγά τους στο ύφασμα ή σε άλλο υλικό, κολλώντας τους στη θέση τους. Οι εκκολαφθείσες προνύμφες στη συνέχεια τρέφονται και περιστρέφονται με πλέγμα στα αντικείμενα, προκαλώντας περαιτέρω ζημιά και αφήνοντας τρύπες καθώς τρέφονται. Οι σκόροι ρούχων συνήθως μεταφέρονται στο σπίτι με μολυσμένα αντικείμενα που τοποθετούνται κοντά σε άλλη πηγή τροφοδοσίας, π.χ. μάλλινα ρούχα. Στη συνέχεια, αυτό προσβάλλεται επίσης..! Φαύλος κύκλος αναμφίβολα!

Είναι γενικά αποδεκτή η άποψη πως οι σκόροι των ρούχων έλκονται περισσότερο από υφάσματα που είναι λερωμένα ή έχουν κηλίδες εφίδρωσης ή υπολείμματα ούρων. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι λεκέδες παρέχουν στις προνύμφες τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, όπως βιταμίνη Β και αλάτι.

Μπορεί η γνωστή ναυθαλίνη να εξοντώσει τους σκόρους των ρούχων;

Μπορεί η γνωστή ναυθαλίνη να εξοντώσει τους σκόρους των ρούχων;

Η ναφθαλίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική για τη θανάτωση των νυμφών του σκόρου, αλλά οι συνθήκες πρέπει να είναι ακριβώς οι κατάλληλες. Δηλαδή, οι μπάλες (ή άλλες μορφές) πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μια μικρή, περιορισμένη περιοχή (όπως ένα κλειστό ντουλάπι) που δεν ανοίγεται ή αερίζεται συχνά. Δεν λειτουργούν στις περισσότερες οικιακές ντουλάπες. Επιπλέον, είναι επικίνδυνα γύρω από παιδιά και κατοικίδια. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι ειδικοί αποθαρρύνουν τη χρήση ναφθαλίνης για τη θεραπεία σκόρου ρούχων.

Είναι τα ρούχα ασφαλή σε κέδρινα ντουλάπια ή ντουλάπες;

Ο κέδρος περιέχει φυσικά πτητικά έλαια που είναι απωθητικά και δυνητικά θανατηφόρα για τους σκόρους των ρούχων. Ωστόσο, η υψηλή συγκέντρωση πτητικών ελαίων που απαιτείται για τη θανάτωση του σκόρου είναι δύσκολο να επιτευχθεί ακόμη και σε ένα κλειστό επτασφράγιστο ντουλάπι και είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί σε μια τυπική ντουλάπα ρούχων. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε κέδρο εάν σας αρέσει η μυρωδιά, αλλά μην βασίζεστε σε αυτόν για να αποτρέψετε τη ζημιά από τον σκόρο… Δεν μασάει!

Υπάρχει τεστ για σκόρους ρούχων;

Οι επιχειρήσεις στις βιομηχανίες ένδυσης και γούνας χρησιμοποιούν συνήθως παγίδες με δολώματα φερομόνης για να παρακολουθούν την παρουσία σκόρου. Αυτός ο τύπος παγίδας προσελκύει αρσενικούς σκόρους, οι οποίοι κολλάνε σε μια κολλητική επιφάνεια μέσα στην παγίδα, σαν μια ταινία μύγας. Οι παγίδες δεν είναι αποτελεσματικές για την πρόληψη της βλάβης του σκόρου και δεν έχουν καμία επίδραση σε προνύμφες ή θηλυκούς ενήλικους σκώρους, αλλά οι αρσενικοί σκόροι που βρίσκονται σε παγίδες είναι μια σαφής προειδοποίηση ότι έχετε προσβολή, ώστε να μπορείτε να λάβετε άμεσα μέτρα.Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!