Αντιμετώπιση Φιδιών για ξέγνοιαστες στιγμές στην αυλή σας !

Αντιμετώπιση Φιδιών – Απώθηση Φιδιών

Η απώθηση των φιδιών γίνεται με την χρήση ειδικών απωθητικών σκευασμάτων, με τα οποία δημιουργούμε μια προστατευτική ζώνη περιμετρικά του χώρου που θέλουμε να προστατεύσουμε! Τα σκευάσματα αυτά , έχουν τόσο προληπτική όσο και κατασταλτική δράση , είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εφαρμόζονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους π.χ (κατασκηνώσεις , εξοχικές κατοικίες , μονοκατοικίες , επιχειρήσεις , στρατόπεδα κ.α ). Σε περίπτωση που τα ερπετά έχουν εισβάλλει ήδη στον χώρο απαιτούνται 2 ενέργειες!

1) Απομάκρυνση αυτών από τον χώρο.

2) Δημιουργία προστατευτικής ζώνης περιμετρικά του χώρου

Προς αποφυγή μελλοντικής επανεμφάνισης των ερπετών στο χώρο σας, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αφιλόξενο περιβάλλον γι’ αυτά. Αυτό επιτυγχάνεται απομακρύνοντας την τροφή (ποντίκια, αρθρόποδα) και καταστρέφοντας τα σημεία – κρυψώνες, καθώς τα φίδια θα επισκεφτούν τον χώρο μας για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι για εξεύρεση τροφής και ο δεύτερος για να βρουν σημεία-κρυψώνες και να αναπαυθούν!

Μια επισκόπηση των φιδιών

Λίγα ζώα έχουν τέτοια ακραία αγάπη και μίσος όπως τα φίδια! Πολλοί άνθρωποι κρατούν τα φίδια ως κατοικίδια. Οι ερπετολόγοι (ερευνητές φιδιών) περνούν τη ζωή τους μελετώντας τα.

Τα φίδια βρίσκονται σε όλο τον κόσμο σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική. Υπάρχουν στη γη για περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια, πολύ πριν από τους πρώτους ανθρώπους. Στη φύση, τα φίδια αποτελούν σημαντικό κομμάτι του οικοσυστήματος. Είναι σαρκοφάγα ζώα που τρέφονται κυρίως με αυγά, τρωκτικά, έντομα, άλλα φίδια, βατράχους, χελώνες, πουλιά και άλλα μικρά θηλαστικά. Το μέγεθος του θηράματος εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το φίδι, αν και μπορούν να καταναλώσουν θήραμα πολλές φορές το μέγεθός τους …εάν μπορούν να το πιάσουν!

Εξαιτίας αυτού, τα φίδια συμβάλλουν στη διατήρηση ισσοροπίας ‘’ενοχλητικών’’ πληθυσμών άγριας ζωής, όπως των αρουραίων, των ποντικών και των ανεπιθύμητων δηλητηριωδών φιδιών. Χρησιμεύουν επίσης ως τροφή για πτηνά και μεγαλύτερα θηλαστικά στην τροφική αλυσίδα. Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, αποθαρρύνουν τη θανάτωση φιδιών για αυτόν τον λόγο. Αλλά επειδή τα φίδια μπορεί να είναι επικίνδυνα και επειδή το να φοβόμαστε τα φίδια είναι ένα τόσο φυσικό ένστικτο, είναι ένα κοινό οικιακό παράσιτο που πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα και ανθρώπινα.

Είναι δύσκολο να ξεφορτωθείτε τα φίδια;

Τα περισσότερα είδη φιδιών αποφεύγουν τα σπίτια και τις περιοχές με πολλούς ανθρώπους, τους οποίους αντιλαμβάνονται ως απειλή. Αντίθετα, προτιμούν πιο αγροτικές περιοχές, ειδικά χόρτα, δασικές εκτάσεις, έλη και ερήμους. Ωστόσο, ορισμένα περιβάλλοντα στα οποία ζουν τα φίδια επικαλύπτονται από τις αυλές μας..!

Τα φίδια που μπαίνουν μέσα σε ένα σπίτι το κάνουν είτε τυχαία (όπως πλημμύρα), για να κυνηγήσουν το θήραμα ή για να γλιτώσουν από το κρύο. Ως ερπετό, τα φίδια είναι ψυχρόαιμα, που σημαίνει ότι δεν ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Αντίθετα, χρειάζονται το φως του ήλιου και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος για να τα κρατήσουν ζεστά. Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, μερικά φίδια θα μετακινηθούν σε εσωτερικούς χώρους για να περιμένουν το κρύο.

Μέσα στο σπίτι, τα φίδια βρίσκονται πιο συχνά σε γκαράζ, υπόγεια και χώρους λόγω της ζεστασιάς, της εύκολης πρόσβασης και της παρουσίας ποντικών/ποντικών

Πώς να απαλλαγείτε γρήγορα από τα φίδια

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα φίδια σε εξωτερικούς χώρους είναι να τα αφήσετε μόνα τους εκτός αν είναι δηλητηριώδη. Αλλά αν παλεύετε συνεχώς με τα φίδια στην αυλή σας ή έχετε ένα φίδι σε εσωτερικό χώρο, υπάρχουν πολλές επιλογές για να το αντιμετωπίσετε. Αυτά περιλαμβάνουν:

1)Απώθηση φιδιών με την βοήθεια ειδικών

Η κλήση μιας επαγγελματικής εταιρείας ελέγχου άγριας ζωής είναι ο ασφαλέστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για να αφαιρέσετε ένα φίδι. Είναι απαραίτητο εάν το φίδι είναι δηλητηριώδες. Οι έμπειροι γεωπόνοι μας θα αιχμαλωτίσουν το φίδι με ειδικό εξοπλισμό και θα το μεταφέρουν σε έναν πιο φυσικό βιότοπο μακριά από το σπίτι σας. Ανάλογα με το πόσο προσβάσιμο είναι το φίδι, αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως μερικές ημέρες.

2)Αποκλεισμός

Από φυσικές θεραπείες μέχρι φυτοφάρμακα και φυσικά αποτρεπτικά μέσα, υπάρχει μια σειρά τρόπων για να αποτρέψετε την είσοδο φιδιών στην ιδιοκτησία σας. Μπορείτε να τα εφαρμόσετε μόνοι σας ή να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία απεντόμωσης που μπορεί να αποκλείσει την αυλή και το σπίτι σας.

Συχνά ένας συνδυασμός αυτών των προσεγγίσεων λειτουργεί καλύτερα. Οι επαγγελματικές εταιρείες ελέγχου παρασίτων, για παράδειγμα, συνήθως αφαιρούν και μεταφέρουν το φίδι πρώτα και μετά μπορούν να έρθουν και να παρέχουν αποκλεισμό και αποτρεπτικά μέσα, ώστε τα φίδια να μην μπορούν να επιστρέψουν.

3)Πρόληψη

Υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές για την πρόληψη φιδιών από ό,τι για την αφαίρεση φιδιών, γι’ αυτό η πρόληψη είναι πιο σημαντική για να απαλλαγείτε από τα φίδια στην ιδιοκτησία σας. Μόλις ένα φίδι βρεθεί στην ιδιοκτησία σας, είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους, η αφαίρεση ή η εξόντωση είναι το μόνο που μένει.

4)Scare It Away…

που λένε και στο χωριό μας – Σε αντίθεση με την επιθετική εμφάνισή τους, τα φίδια είναι φοβισμένα..!Είναι κωφά ζώα, επομένως οι θόρυβοι δεν λειτουργούν, αλλά αντιλαμβάνονται τους κραδασμούς και την κίνηση, έτσι οι γρήγορες κινήσεις, το πάτημα στο έδαφος ή η ρίψη βαριών αντικειμένων κοντά μπορούν να τα τρομάξουν. Σημειώστε ότι τα φίδια μπορούν επίσης να δαγκώσουν όταν φοβούνται και είναι φανταστικοί άλτες, επομένως αυτό είναι χρήσιμο μόνο για μη δηλητηριώδη φίδια και από σημαντική απόσταση.

5)Νερό

Σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο του κήπου σας για να σταθείτε σε απόσταση και να ψεκάσετε το φίδι. Αυτό δεν θα βλάψει το ερπετό, αλλά είναι δυσάρεστο και συχνά θα προτρέψει το φίδι να πάει αλλού. Φροντίστε να ψεκάζετε από γωνία και όχι απευθείας πάνω από το φίδι, ώστε να αναγκαστεί να απομακρυνθεί από εσάς.

6)Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο

Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μην ακουμπήσουν το φίδι, τα οικιακά εργαλεία μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μετακινήσετε το φίδι από ασφαλή απόσταση. Για να παγιδεύσετε προσωρινά το φίδι πριν το διώξετε, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν κάδο απορριμμάτων ανάποδα πάνω από αυτό. Τοποθετώντας πέτρες ή ένα βαρύ αντικείμενο από πάνω θα το βαρύνει. Αυτό σας δίνει χρόνο να συγκεντρώσετε ένα εργαλείο αφαίρεσης ή να καλέσετε έναν επαγγελματία χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το φίδι μετακομίσει ….σε μια νέα τοποθεσία!Leave a Reply