10 Τρόποι για να Διώξεις τα Πουλιά από το Μπαλκόνι σου!

Πουλιά στο μπαλκόνι και στην αυλή

Ενώ τα πουλιά είναι όμορφα να τα παρατηρούμε, μερικά από αυτά όπως τα περιστέρια, τα σπουργίτια ή τα χελιδόνια είναι εντελώς ενοχλητικά και καταστροφικά τόσο για τις καλλιέργειες ή την κατοικία μας όσο και για την πρόκληση ασθενειών μέσω παρασίτων που φέρουν όπου μπορεί να προκαλέσουν κάποια πολύ ενοχλητικά προβλήματα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά την αντιμετώπιση των πουλιών και μπορείτε να τις συνδυάσετε για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνουν το μήνυμα πως το σπίτι σας δεν είναι κατοικήσιμο για αυτά. Λάβετε υπόψη ότι είναι συνήθως παράνομο να ενοχλείτε ένα πουλί ή να αφαιρείτε τη φωλιά τους, οπότε μην προσπαθήσετε απλά να την απομακρύνετε αλλά προτιμότερα λειτουργήστε προληπτικά.

10 τρόποι για να απομακρύνετε τα πουλιά από το μπαλκόνι.

Πάμε να δούμε αμέσως με ποιους τρόπους μπορείτε να απαλλαγείτε από περιστέρια, σπουργίτια, χελιδόνια και άλλα ενοχλητικά πουλιά.

1. Απομακρύνετε εστίες τροφής και νερού

Τα πουλιά προσελκύονται όταν έχουν εύκολα προσβάσιμα τροφή και νερό. Πολλά πουλιά, όπως τα περιστέρια και τα σπουργίτια, θα φάνε ουσιαστικά οτιδήποτε. Ξεφορτώσου τα περιστέρια αδειάζοντας τυχόν όρθιες δεξαμενές νερού και μην αφήσετε πιθανές πηγές τροφίμων έξω, ασφαλίζοντας προσεκτικά τα καπάκια του κάδου απορριμμάτων.

Έχετε κατοικίδια; Εάν ναι, μην αφήνετε το φαγητό και το νερό έξω καθώς μπορεί να προσελκύουν τα πουλιά.
Εάν έχετε γκαράζ ή κλειστή είσοδο, αποθηκεύστε τα σκουπίδια σας μέσα. Αυτός είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα πουλιά δεν θα συχνάζουν γύρω από το σπίτι σας αναζητώντας φαγητό.

2. Χρησιμοποιήστε απωθητικούς θηρευτές

Εικαστικό με ψεύτικο αετό για να διώχνει τα πουλιά στο μπαλκόνι ή στην αυλή.

Περιστέρια τέλος. Όχι δε σας προτείνουμε να βάλετε στους σπίτι σας αετούς και φίδια, απλά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε μερικούς φυσικούς θηρευτές των πτηνών και να τοποθετήσετε μερικά ομοιώματα σε εμφανή σημεία ώστε να αποθαρρύνετε τα περιστέρια από το να σας επισκεφθούν. Τα περισσότερα πτηνά είναι αρκετά έξυπνα οπότε αυτό που χρειάζεστε να κάνετε είναι να μετακινείτε ανά τακτά διαστήματα τα ομοιώματα ώστε να μην καταλάβουν ότι για ψεύτικα.

3. Κρεμάστε λαμπερά αντικείμενα

Αναρωτιέστε πως να διώξετε τα χελιδόνια από το μπαλκόνι σας; Τα πουλιά από τη φύση τους θα αποφύγουν οτιδήποτε δημιουργεί ανακλάσεις, οπότε κάντε κάποια σχετική διακόσμηση! Κόψτε λωρίδες από αλουμινόχαρτο και κρεμάστε τις στο μπαλκόνι σας. Το να κρεμάτε γυαλιστερά CD ή ανακλαστική ταινία είναι ο συνηθέστερος τρόπος για να αποτρέψετε τόσο τα χελιδόνια όσο και τα υπόλοιπα πουλιά. Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε άφθονο χώρο για αυτά τα αντικείμενα να περιστρέφονται και να μετακινούνται. Τα γυαλιστερά αντικείμενα θα κρατήσουν τα πουλιά μακριά μόνο εάν κινούνται έστω και λίγο κάθε τόσο.

4. Κάντε Φασαρία!

Τι φοβούνται τα περιστέρια; Ένας περιστασιακός δυνατός θόρυβος θα τρομάξει μεγάλες ομάδες πουλιών.

Δεν χρειάζεται να παίζετε μονίμως heavy metal έξω από το παράθυρό σας κάθε βράδυ, απλώς ακούστε ένα τραγούδι με τα παράθυρα ανοιχτά που και που. Οποιοσδήποτε μη φυσικός θόρυβος θα τα μπερδέψει και θα τα τρομάξει και αν τα περιστέρια, όπως και τα υπόλοιπα πουλιά φοβούνται αρκετά συχνά, θα αρχίσουν να σας αποφεύγουν!

Η αναπαραγωγή ηχογραφήσεων πουλιών σε κίνδυνο ή αρπακτικών μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Αυτό μπορεί να φρικάρει τους γείτονές σας, για αυτό παίζετε  αυτούς τους ήχους περιοδικά όταν βλέπετε κοντινά πουλιά ή εάν ζείτε σε μια αγροτική περιοχή. Μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη δωρεάν εγγραφών και συλλογών πουλιών σε κίνδυνο διαδικτυακά.

5. Κρεμάστε το καλώδιο από πορσελάνη στις υδρορροές σας

Για μια μόνιμη λύση, τοποθετήστε στις υδρορροές του σπιτιού σας πορσελάνινες αιχμές. Αυτές οι βελόνες σε σχήμα Χ που βλέπετε στις άκρες των μεγάλων κτιρίων είναι γνωστές ως σύρμα από πορσελάνη και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε τα πουλιά από να σκαρφαλώσουν ή να συναρμολογήσουν μια φωλιά. Αυτό θα λειτουργήσει πραγματικά μόνο εάν έχετε κεκλιμένη οροφή, καθώς τα πουλιά θα εξακολουθούν να μπορούν να προσγειωθούν στο επίπεδο τμήμα που δεν καλύπτεται από το καλώδιο.

6. Χρησιμοποιήστε τα κατοικίδια σας

Εικαστικό με έναν σκύλο που γαυγίζει και περιστέρια τέλος!

Εάν έχετε σκύλο ή γάτα, αφήστε τα να τρομάξουν τα πουλιά. Η παρουσία ενός σκύλου θα τα αποτρέψει να βρίσκονται κοντά σας για πολύ καιρό. Τα κόλλεϊ, τα τσοπανόσκυλα και άλλες φυλές απολαμβάνουν να κυνηγούν πουλιά και είναι πολύ καλά σε αυτό. Βγάλτε το κατοικίδιο σας στην αυλή ή στο μπαλκόνι όποτε βρίσκεστε έξω και τα πτηνά θα έχουν ένα καλό λόγο για να μείνουν μακριά. Μην φοβάστε, δεν πρόκειται να τα τραυματίσει ή κάτι άλλο.

7. Απωθητικό πτηνών με υπέρηχους

Αυτά τα μηχανήματα εκπέμπουν έναν ήχο υψηλής συχνότητας και τρομάζουν μόνιμα τα πουλιά. Η συχνότητα του θορύβου είναι στην περιοχή όπου οι άνθρωποι δε το ακούνε. Μπορεί να είναι κάπως ακριβότερο σε σχέση με τις άλλες λύσεις, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να κρατούν τα πουλιά μακριά. Απλώς παίρνετε μερικές μπαταρίες, ενεργοποιείτε το μηχάνημα και το αφήνετε στη στέγη ή στην αυλή σας.

Προσοχή! Μην χρησιμοποιείτε ένα από αυτά τα μηχανήματα εάν έχετε κατοικίδια. Οι γάτες και τα σκυλιά μπορούν συνήθως να ακούσουν τον ήχο που εκπέμπουν και μπορείτε να τους δημιουργήσετε ένα περιττό στρες.

8. Τοποθετήστε ένα σκιάχτρο

Εικαστικό με ένα σκιάχτρο σε ένα χωράφι για να διώχνει τα πουλιά

Αν έχετε αυλή ένα σκιάχτρο μπορεί να κρατήσει τα πουλιά μακριά αν το μετακινήσετε. Όπως τα ψεύτικα αρπακτικά ομοιώματα, τα πουλιά θα συνηθίσουν το σκιάχτρο αν κάθεται σε μια τοποθεσία για πάντα. Μετακινήστε το σκιάχτρο σας κάθε λίγες μέρες για να αποφύγετε τα άνετα πουλιά.

Η αλλαγή των ρούχων μπορεί επίσης να βοηθήσει. Αγοράστε ένα προπαρασκευαστικό από το τοπικό κατάστημα χειροτεχνίας ή κήπου. Ή, φτιάξτε το δικό σας κατασκευάζοντας ένα σταυρό από ξύλο και στη συνέχεια καλύψτε το με ρούχα και γεμίστε το με άχυρο. Τοποθετήστε το σκιάχτρο σας κοντά στα ενοχλητικά πουλιά και παρακολουθήστε τα να πετούν μακριά.

9. Τοποθετήστε ψεκαστήρες ενεργοποιούμενους με την κίνηση

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να αποφύγετε και άλλα παράσιτα. Αυτή η λύση δεν είναι εφικτή σε κάθε χώρο, αλλά μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να κρατήσετε τα πουλιά μακριά χρησιμοποιώντας το πότισμα του κήπου σας!

Συνήθως απλά εγκαθιστάτε μερικές μπαταρίες και ρυθμίζετε τον ψεκαστήρα στην αυλή σας. Κάθε φορά που ένα πουλί προσπαθεί να προσγειωθεί, ένα σπρέι νερού θα το τρομάξει. Ακόμα κι αν τα πουλιά απλά κρέμονται σε ένα κοντινό δέντρο, αυτό θα βοηθήσει. Τη στιγμή που κάτι θέσει σε λειτουργία τον ψεκαστήρα, ο ήχος του ψεκαστήρα που βγαίνει ξαφνικά θα τρομάξει τα πουλιά μακριά.

Αυτά θα αποτρέψουν επίσης τα κουνέλια και τις αδέσποτες γάτες από το να μπουν στην αυλή σας. Μην ανησυχείτε για τη δύναμη της ροής του νερού. Αυτός είναι ένας απόλυτα ακίνδυνος τρόπος διατήρησης μιας περιοχής χωρίς πουλιά.

10. Φωνάξτε επαγγελματία

εντομοτεχνική και αφήστε τα παράσιτα στο παρελθόν!

Ψάχνετε πως να διώξετε τα σπουργίτια από το μπαλκόνι ή την αυλή σας; Εάν υπάρχει φωλιά κοντά σας, καλέστε έναν επαγγελματία για να κάνετε τη δουλειά σωστά. Είναι σχεδόν πάντα παράνομο να ενοχλείτε, να μετακινείτε ή να παρεμβαίνετε σε ένα γηγενές πουλί, οπότε μην αναλαμβάνετε τον κίνδυνο να έρθετε σε επαφή.

Επικοινωνήστε με μια τοπική εγκατάσταση αποκατάστασης άγριων ζώων ή έναν ειδικό για την απομάκρυνση των πτηνών και ζητήστε τους να ρίξουν μια ματιά στην περίπτωση σας. Θα μπορούν να αφαιρέσουν με ασφάλεια το πουλί ή τη φωλιά τους από την αυλή, τη στέγη ή το σπίτι σας.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι συχνά παράνομο, τα πουλιά μπορούν να μεταφέρουν μια ποικιλία ασθενειών και παρασίτων. Δεν αξίζει τον κίνδυνο να αγγίξετε ένα πουλί, τα αυγά ενός πουλιού ή μια φωλιά πουλιού.

Φαντάζομαι το ερώτημα “πώς να διώξω τα περιστέρια από το μπαλκόνι” ή το γενικά “πουλιά από το μπαλκόνι” να έχει πλέον λυθεί και οι ενοχλητικοί επισκέπτες σου να είναι σύντομα παρελθόν!

Καλή επιτυχία!Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!