Σαρανταποδαρούσα

Τάξη: Arthropoda

Οικογένεια: Myriapoda

Είδος: Chilopoda

Επιστημονική Ονομασία: Scutigera coleopterata

Εξωτερική Μορφολογία

Το μήκος του ενήλικου κυμαίνεται από 25 – 35 mm, συμπεριλαμβανομένων και των κεραιών του , το μήκος του μπορεί να φτάσει τα 100 mm. Η ενήλικη οικιακή σαρανταποδαρούσα φέρει έως και 15 ζευγάρια ποδιών, το κάθε ζευγάρι ποδιών είναι λίγο μεγαλύτερο από το εμπρόσθιο ζευγάρι της. Το σώμα της αποτελείται από άκαμπτα τμήματα τα οποία φέρουν μόνο ένα ζευγάρι ποδιών το καθένα. Η κεφαλή της φέρει ένα ζεύγος μακριών κεραιών και πολύπλευρα μάτια που την βοηθούν να προσανατολίζεται στο χώρο. Διαθέτει επίσης ένα ζευγάρι επιμήκεις γνάθους οι οποίες και εκκρίνουν δηλητήριο. Το χρώμα της είναι συνήθως κιτρινωπό γκρι. Η οικιακή σαρανταποδαρούσα είναι αρπακτικό, σαρκοφάγο – εντομοφάγο αρθρόποδο. Η σαρανταποδαρούσα εκκρίνοντας δηλητήριο, παραλύει τα θηράματα της (έντομα, προνύμφες εντόμων και αραχνοειδή) και έπειτα τρέφεται από αυτά. Αξίζει να σημειωθεί πως το τσίμπημα της δεν είναι θανατηφόρο για τους ανθρώπους, όμως προκαλεί έντονους πόνου και πρήξιμο.

Βιολογικός Κύκλος

Ο βιολογικός της κύκλος ακολουθεί τα έξης στάδια: αυγό – νυμφικά στάδια -ενήλικο έντομο, όπως στα περισσότερα αρθρόποδα. Οι νύμφες μοιάζουν με μικρές εκδοχές της ενήλικης οικιακής σαρανταποδαρούσας και αποκτούν σταδιακά την ενήλικη μορφή. Ο χρόνος ανάπτυξής της, μέχρι να φτάσει την ενηλικίωσή είναι 3 χρόνια. Το θηλυκό γεννά περίπου 50 αυγά. Είναι μακρόβια έντομα τα οποία ζουν συνήθως 7 χρόνια, και με τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να διαβιούν έως και 10 χρόνια.

Περιβαλλον

Η οικιακή σαρανταποδαρούσα διαβιεί σε μέρη με αυξημένη υγρασία, όπως είναι το μπάνιο, συνήθως τη συναντάμε στα σιφώνια και κάτω από τα πλακάκια. Είναι έντομο νυκτόβιο. Ο βέλτιστος βιότοπος της περιλαμβάνει: μέρη σκοτεινά με υγρασία και επαρκή τροφή – λεία.

Απεντόμωση Σαρανταποδαρούσας Υπηρεσία

Εάν και εσείς αντιμετωπίζετε τέτοια πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας για την λύση!

Αξιοπιστία & Ασφάλεια

ISO 9001:2015

Η ΕΝΤΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ δείχνοντας προσήλωση στη διαχείριση της ποιότητας των υπηρεσιών της, προχώρησε στην εγκατάσταση και εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας βάσει του διεθνούς αναγνωρισμένου προτύπου ISO 9001:2015.

Το πρότυπο ISO 9001:2015 βασίζεται στη συνεχή βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί ένας οργανισμός και ακολουθεί τη μεθοδολογία «Σχεδιάζω – Εκτελώ – Ελέγχω- Βελτιώνω».

HACCP

Το HACCP είναι ένα προληπτικό σύστημα που διασφαλίζει την παραγωγή ασφαλών για την υγεία του καταναλωτή προϊόντων. Υποχρεούνται όλες οι επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, παράγουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, μεταποιούν, τρόφιμα να κάνουν εφαρμογή του συστήματος. Μέρος του HACCP αποτελεί και η παρασιτοκτονία.

Ασφαλή Σκευάσματα Υγειονομικής Σημασίας

Τα σκευάσματα υγειονομικής σημασίας τα οποία χρησιμοποιούμε στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας έχουν ως κύριο στόχο τον έλεγχο των εχθρών – παρασίτων με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία πολλών ανθρώπινων δραστηριοτήτων, καθώς και την προστασία διάφορων περιουσιακών στοιχειών.

Γιατί να μας επιλέξετε

Διαθέτουμε εμπειρία ετών

Εδώ και οκτώ τουλάχιστον χρόνια στην Εντομοτεχνική  προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Απεντόμωσης – Μυοκτονίας – Απολύμανσης – Απώθησης  και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό. Το πελατολόγιο μας διευρύνεται συνεχώς με ιδιώτες και με επαγγελματίες από όλους τους κλάδους.  Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες και συνάπτουμε δημιουργικές συνεργασίες με απόλυτη επιτυχία και απόδοση. Για αυτό και οι πελάτες μας συνεχίζουν να μας δείχνουν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση τους μέχρι και σήμερα.

Προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες

Προσφέρουμε σε εσάς άρτιες υπηρεσίες  σε ανταγωνιστικές τιμές ώστε η επένδυση σας να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.  Η ποιότητα των υπηρεσιών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και σε καμία περίπτωση δε μειώνουμε το επίπεδο για να πετύχουμε περισσότερες πωλήσεις. Η φιλοσοφία μας προτάσσει να διατηρούμε επαγγελματισμό μας, ενώ ταυτόχρονα να προσφέρουμε υπηρεσίες διαχείρισης  παρασίτων υψηλών προδιαγραφών.

Διαθέτουμε εξιδεικευμένους γεωπόνους

Διαθέτουμε εξιδεικευμένους γεωπόνους – τεχνικούς εφαρμογών.  Η ομάδας μας απαρτίζετε από πτυχιούχους επιστήμονες πλήρως καταρτισμένους στον τομέα της διαχείρισης παρασίτων . Όλα τα μέλη της Εντομοτεχνικής έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Pest Control και είναι δίπλα σας για να λύσουν κάθε απορία σας. Ερχόμαστε σε εσάς  τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και σεβόμενοι πάντα την ιδιωτικότητά σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ομάδα μας εδώ και να μας γνωρίσετε εδώ

Παρέχουμε μοναδική υποστήριξη

Τόσο υφιστάμενοι πελάτες όσο και οι νέοι λαμβάνουν από εμάς υποστήριξη σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είμαστε  δίπλα σας για να σας λύσουμε κάθε απορία και να προσφέρουμε άμεσα τις εφαρμογές Απεντόμωσης – Μυοκτονίας – Απολύμανσης – Απώθησης. Χαιρόμαστε να μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία που διαθέτουμε και τη πολύχρονη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει.  Φροντίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στον καθένα λύνοντας δύσκολα προβλήματα, απαντώντας σε εξειδικευμένες ερωτήσεις και παρέχοντας συμβουλές και προτάσεις αναφορικά με τις υπηρεσίες μας.

Ήρθε η ώρα να κάνετε Απεντόμωση!

Δείτε τις προσφορές μας!

Απεντόμωση Διαμερίσματος

από 25€
  • 6 μήνες γραπτή εγγύηση αποτελέσματος
  • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
  • Πιστοποίησεις

    ISO 9001
    ISO 14001
    ISO 45001

Απεντόμωση & Μυοκτονία Πολυκατοικίας

από 50€
  • Εγγύηση αποτελέσματος
  • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
  • Πιστοποίησεις

    ISO 9001
    ISO 14001
    ISO 45001

Φάκελος
ΕΦΕΤ

από 30€
  • Η εφαρμογή δεν επηρεάζει τα προϊόντα
  • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
  • Πιστοποίησεις

    ISO 9001
    ISO 14001
    ISO 45001

Απολύμναση
Χώρων

από 30€
  • 6 μήνες γραπτή εγγύηση αποτελέσματος
  • Διακοπή της αλυσίδας ίων και παθογόνων μικροοργανισμών
  • Πιστοποίησεις

    ISO 9001
    ISO 14001
    ISO 45001

Λένε για εμάς

Εντομοτεχνική Απεντομώσεις Θεσσαλονίκη IconΕντομοτεχνική Απεντομώσεις Θεσσαλονίκη

Γαμβέττα 128, Θεσσαλονίκη

4.9 108 reviews

  • Avatar Παναγιώτης Περιστεριδης ★★★★ πριν από 3 εβδομάδες
    Υπηρχε σοβαρό πρόβλημα με εκατοντάδες μυρμήγκια που μας ταλαιπωρουσαν για πολύ καιρο και κατα διάστηματα κ ξανθές κατσαρίδες. Ο … More πρώτος ψεκασμός δεν ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός κ στοχευμένος με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει, ωστόσο τη δεύτερη φορα μέτα απ εναν μηνα περίπου ενα αλλο παλικάρι εκανε εξαιρετική δουλειά κ το αποτέλεσμα φάνηκε μερικες βδομάδες μετά. Τα έξοδα του δεύτερου τα μοιραστηκαμε από κοινού και ίσως αυτό ήταν το μόνο αρνητικό.Πλέον το πρόβλημα εχει εξαφανιστεί! Εντέλει είμαστε ευχαριστημένοι!
  • Avatar Αθηνα Βλανιαδου ★★★★★ πριν από έναν μήνα
    Πολύ καλοί επαγγελματίες . Με εξυπηρέτησαν άμεσα και ήταν τυπικοί στην ώρα που μου είπαν ακριβώς .Τηρούν τους κανόνες υγιεινής πριν … More μπούνε στον χώρο σου (ποδονάρια, μάσκα, γάντια)που είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τον πελάτη αλλά και για τους ίδιους . Συγχαρητήρια και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα!
  • Avatar Toubou Aris ★★★★★ πριν από έναν μήνα
    Οι καλύτεροι, πολύ τυπικοί σε όλα και άψογοι επαγγελματίες καταρτισμένοι. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα.
  • Avatar ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ ★★★★★ πριν από 2 μήνες
    Πολύ εξυπηρετικοί και γνωστές της δουλειάς!!! Έλυσαν το πρόβλημα που είχα από την πρώτη εφαρμογή!!!
  • Avatar Χρήστος Τριανταφυλλίδης ★★★★ πριν από 5 μήνες
    Η επικοινωνία για την απεντόμωση ήταν εξαιρετική μέσω email και viber. Ο τεχνικός που ήρθε ήταν αρκετά επεξηγηματικός. Η διαδικασία της … More απεντόμωσης από κατσαρίδες διήρκησε περίπου 20 λεπτά. Το μόνο ίσως αρνητικό ότι ο τεχνικός άργησε 10 λεπτά από το προγραμματισμένο ραντεβού. Σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος.
  • Avatar Παύλος Παπαδόπουλος ★★★★★ 5 months ago
    Στην ώρα τους κ πολύ καλή εφαρμογή του ψεκασμού!
  • Avatar Andriana Panagiotaki ★★★★★ 9 months ago
    Πραγματικά άψογοι! Πάρα πολύ καλή επικοινωνία και ενημέρωση από την πρώτη στιγμή.
    Με δύο ψεκασμούς λύθηκε το πρόβλημα μας. Τους συστήνω
    … More ανεπιφύλακτα!!!
  • Avatar Χρήστος Ματθαιου ★★★★★ 9 months ago
    Μετά την επικοινωνία που είχα, ανταποκριθηκαν την ίδια ημέρα, καθώς είχα σοβαρότατο πρόβλημα με ένα ποντίκι που μπήκε στο σπίτι από … More την μπαλκονοπορτα. Μετά από λίγες ώρες το ποντίκι πιάστηκε σε κόλλα που είχε τοποθετήσει ο υπάλληλος της εταιρείας. Θα τους καλέσω σίγουρα και για απολύμανση. Απόλυτα ευχαριστημένος. Λογικές τιμές.