Ποντίκια

Οι ποντικοί αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία , καθώς φέρουν πολλές ασθένειες όπως: πανώλη, τυφοειδή πυρετό, λεπτοσπείρωση, σαλμονέλλωση, καθώς και πολλά εκτοπαράσιτα.

Mus musculus (οικιακός ποντικός)

Εξωτερική Μορφολογία

Έχει μήκος σώματος 7,5 – 10,5 εκ. ενώ η ουρά του είναι ίση περίπου με το μήκος του σώματός του. Το βάρος του κυμαίνεται από 12 – 30γρ. και το χρώμα της ράχης του είναι γκρι ενώ της κοιλιάς του είναι γκριζόλευκο.

Βιολογία

Η διάρκεια ζωής του είναι: 5-20 μήνες. Για την ανάπτυξη των νεογνών προτιμά θερμοκρασίες 28οC – 32οC , ωστόσο έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να γεννήσει νεογνά και σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ο αριθμός των νεογνών / γενιά είναι 6- 12 και οι γενεές /έτος είναι 4-6. Τα νεογνά μετά από διάστημα 20 ημερών έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους και σε ηλικία 30-40 ημερών βρίσκονται σε θέση να αναπαράγουν. Η ικανότητα του να αναρριχάται εύκολα , αλλά και να περνά πολύ εύκολα ακόμη και μέσα από ανοίγματα 6-7 χιλιοστών , του δίνει τη δυνατότητα να εισβάλλει σε οποιοδήποτε χώρο.

Περιβάλλον

Το συναντάμε εντός των κτηρίων. Μπορεί να δημιουργήσει φωλιές σε οποιοδήποτε χώρο που του παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες. Οι κυριότεροι χώροι που θα το συναντήσουμε είνα : αποθήκες τροφίμων , σούπερ μάρκετ , ξενοδοχεία , εστιατόρια , νοσοκομεία, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Οι σημαντικότερες κρυψώνες σε αυτούς τους χώρους είναι: ντουλάπια, διάκενα τοποθέτησης μονωτικών υλικών , κάτω από ξύλινα πατώματα, ψευδοροφές.

Rattus rattus (αρουραίος της στέγης)

Έχει επικρατήσει το όνομα αρουραίος της στέγης επειδή αρέσκεται να κάνει φωλιές στο εσωτερικό των κτηρίων με έμφαση στις στέγες αυτών.

Εξωτερική Μορφολογία

Έχει μήκος σώματος 16 – 22 εκ. ενώ η ουρά του έχει μήκος 17- 24 εκ. και είναι πάντα ανασηκωμένη. Το βάρος του κυμαίνεται από 70 – 300γρ. και το χρώμα της ράχης του μπορεί να είναι από γκρί έως μαύρο ενώ της κοιλιάς μεταξύ γκρι και λευκού.

Βιολογία

Η διάρκεια ζωής του μπορεί να φτάσει μέχρι και 6 χρόνια. Ο αριθμός των νεογνών/γενιά είναι 6- 10 και οι γενεές/έτος είναι 1-6. Τα νεογνά μετά από διάστημα 42-50 ημερών βρίσκονται σε θέση να αναπαράγουν. Ο ρυθμός αναπαραγωγής τους εξαρτάται από την θερμοκρασία και την ύπαρξη τροφής. Είναι παμφάγος και προτιμά κυρίως: φρούτα, σπόρους, λαχανικά, και ποσότητες >20γρ. ημερησίως. Είναι τέλειοι αναρριχητές.

Περιβάλλον

Προτιμά να ζεί και να φωλιάζει σε ξηρό και θερμό περιβάλλον. Οι κυριότεροι χώροι που θα το συναντήσουμε είναι: τα ψηλότερα μέρη εσωτερικά των κτηρίων. Οι σημαντικότερες κρυψώνες σε αυτούς τους χώρους είναι τα σκοτεινά σημεία του χώρου όπως: τρύπες μέσα σε τοίχους, μέσα σε ψευδοροφές, στο μονωτικό υλικό της οροφής και σε οποιοδήποτε σημείο έχει τις κατάλληλες συνθήκες.

 

Rattus norvegicus(αρουραίος των υπονόμων ή νορβηγικός αρουραίος)

Έχει επικρατήσει το όνομα αρουραίος των υπονόμων λόγω της προτίμησής του στο υπόγειο αποχετευτικό δίκτυο των υπονόμων.

Εξωτερική Μορφολογία

Έχει μήκος σώματος 22 – 26 εκ. ενώ η ουρά του έχει μήκος 18- 22 εκ. είναι πάντα μικρότερη από το μήκος του σώματός του ενώ καθώς κινείται ακουμπά στο έδαφος ή είναι ελαφρά ανασηκωμένη από αυτό. Το βάρος του κυμαίνεται από 200 – 400γρ. και το χρώμα της ράχης του είναι καφέ ενώ της κοιλιάς γκρι – λευκό.

Βιολογία

Η διάρκεια ζωής του είναι 3-4 χρόνια. Ο αριθμός των νεογνών / γενιά είναι 6- 10 και οι γενεές /έτος είναι 3-6. Τα νεογνά μετά από διάστημα 3 μηνών είναι σε θέση να αναπαράγουν. Είναι παμφάγος και προτιμά κυρίως : κρέας και ποσότητες >28γρ. ημερησίως. Είναι εξαιρετικός κολυμβητής και χρειάζεται καθημερινή πρόσβαση σε νερό.

Περιβάλλον

Οι κυριότεροι χώροι που θα το συναντήσουμε είναι : δίκτυα υπονόμων , αποθήκες , στάβλοι , σκουπιδότοποι , υπόγειοι χώροι οικοδομών , στρατόπεδα , λιμάνια. Μπορεί να εισέλθει στις ανθρώπινες κατοικίες μέσω των αποχετευτικών αγωγών και να βγει ακόμη και από τη λεκάνη της τουαλέτας.

Μυοκτονία Ποντικιών Υπηρεσία

Εάν και εσείς αντιμετωπίζετε τέτοια πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας για την λύση!

Αξιοπιστία & Ασφάλεια

ISO 9001:2015

Η ΕΝΤΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ δείχνοντας προσήλωση στη διαχείριση της ποιότητας των υπηρεσιών της, προχώρησε στην εγκατάσταση και εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας βάσει του διεθνούς αναγνωρισμένου προτύπου ISO 9001:2015.

Το πρότυπο ISO 9001:2015 βασίζεται στη συνεχή βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί ένας οργανισμός και ακολουθεί τη μεθοδολογία «Σχεδιάζω – Εκτελώ – Ελέγχω- Βελτιώνω».

HACCP

Το HACCP είναι ένα προληπτικό σύστημα που διασφαλίζει την παραγωγή ασφαλών για την υγεία του καταναλωτή προϊόντων. Υποχρεούνται όλες οι επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, παράγουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, μεταποιούν, τρόφιμα να κάνουν εφαρμογή του συστήματος. Μέρος του HACCP αποτελεί και η παρασιτοκτονία.

Ασφαλή Σκευάσματα Υγειονομικής Σημασίας

Τα σκευάσματα υγειονομικής σημασίας τα οποία χρησιμοποιούμε στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας έχουν ως κύριο στόχο τον έλεγχο των εχθρών – παρασίτων με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία πολλών ανθρώπινων δραστηριοτήτων, καθώς και την προστασία διάφορων περιουσιακών στοιχειών.

Γιατί να μας επιλέξετε

Διαθέτουμε εμπειρία ετών

Εδώ και οκτώ τουλάχιστον χρόνια στην Εντομοτεχνική  προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Απεντόμωσης – Μυοκτονίας – Απολύμανσης – Απώθησης  και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό. Το πελατολόγιο μας διευρύνεται συνεχώς με ιδιώτες και με επαγγελματίες από όλους τους κλάδους.  Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες και συνάπτουμε δημιουργικές συνεργασίες με απόλυτη επιτυχία και απόδοση. Για αυτό και οι πελάτες μας συνεχίζουν να μας δείχνουν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση τους μέχρι και σήμερα.

Προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες

Προσφέρουμε σε εσάς άρτιες υπηρεσίες  σε ανταγωνιστικές τιμές ώστε η επένδυση σας να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.  Η ποιότητα των υπηρεσιών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και σε καμία περίπτωση δε μειώνουμε το επίπεδο για να πετύχουμε περισσότερες πωλήσεις. Η φιλοσοφία μας προτάσσει να διατηρούμε επαγγελματισμό μας, ενώ ταυτόχρονα να προσφέρουμε υπηρεσίες διαχείρισης  παρασίτων υψηλών προδιαγραφών.

Διαθέτουμε εξιδεικευμένους γεωπόνους

Διαθέτουμε εξιδεικευμένους γεωπόνους – τεχνικούς εφαρμογών.  Η ομάδας μας απαρτίζετε από πτυχιούχους επιστήμονες πλήρως καταρτισμένους στον τομέα της διαχείρισης παρασίτων . Όλα τα μέλη της Εντομοτεχνικής έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Pest Control και είναι δίπλα σας για να λύσουν κάθε απορία σας. Ερχόμαστε σε εσάς  τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και σεβόμενοι πάντα την ιδιωτικότητά σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ομάδα μας εδώ και να μας γνωρίσετε εδώ

Παρέχουμε μοναδική υποστήριξη

Τόσο υφιστάμενοι πελάτες όσο και οι νέοι λαμβάνουν από εμάς υποστήριξη σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είμαστε  δίπλα σας για να σας λύσουμε κάθε απορία και να προσφέρουμε άμεσα τις εφαρμογές Απεντόμωσης – Μυοκτονίας – Απολύμανσης – Απώθησης. Χαιρόμαστε να μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία που διαθέτουμε και τη πολύχρονη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει.  Φροντίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στον καθένα λύνοντας δύσκολα προβλήματα, απαντώντας σε εξειδικευμένες ερωτήσεις και παρέχοντας συμβουλές και προτάσεις αναφορικά με τις υπηρεσίες μας.

Ήρθε η ώρα να κάνετε Απεντόμωση!

Δείτε τις προσφορές μας!

Απεντόμωση Διαμερίσματος

από 25€
 • 6 μήνες γραπτή εγγύηση αποτελέσματος
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Απεντόμωση & Μυοκτονία Πολυκατοικίας

από 50€
 • Εγγύηση αποτελέσματος
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Φάκελος
ΕΦΕΤ

από 30€
 • Η εφαρμογή δεν επηρεάζει τα προϊόντα
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Απολύμναση
Χώρων

από 30€
 • 6 μήνες γραπτή εγγύηση αποτελέσματος
 • Διακοπή της αλυσίδας ίων και παθογόνων μικροοργανισμών
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Λένε για εμάς

Εντομοτεχνική Απεντομώσεις Θεσσαλονίκη IconΕντομοτεχνική Απεντομώσεις Θεσσαλονίκη

Γαμβέττα 128, Θεσσαλονίκη

4.9 108 reviews

 • Avatar Παναγιώτης Περιστεριδης ★★★★ πριν από 3 εβδομάδες
  Υπηρχε σοβαρό πρόβλημα με εκατοντάδες μυρμήγκια που μας ταλαιπωρουσαν για πολύ καιρο και κατα διάστηματα κ ξανθές κατσαρίδες. Ο … More πρώτος ψεκασμός δεν ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός κ στοχευμένος με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει, ωστόσο τη δεύτερη φορα μέτα απ εναν μηνα περίπου ενα αλλο παλικάρι εκανε εξαιρετική δουλειά κ το αποτέλεσμα φάνηκε μερικες βδομάδες μετά. Τα έξοδα του δεύτερου τα μοιραστηκαμε από κοινού και ίσως αυτό ήταν το μόνο αρνητικό.Πλέον το πρόβλημα εχει εξαφανιστεί! Εντέλει είμαστε ευχαριστημένοι!
 • Avatar Αθηνα Βλανιαδου ★★★★★ πριν από έναν μήνα
  Πολύ καλοί επαγγελματίες . Με εξυπηρέτησαν άμεσα και ήταν τυπικοί στην ώρα που μου είπαν ακριβώς .Τηρούν τους κανόνες υγιεινής πριν … More μπούνε στον χώρο σου (ποδονάρια, μάσκα, γάντια)που είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τον πελάτη αλλά και για τους ίδιους . Συγχαρητήρια και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα!
 • Avatar Toubou Aris ★★★★★ πριν από έναν μήνα
  Οι καλύτεροι, πολύ τυπικοί σε όλα και άψογοι επαγγελματίες καταρτισμένοι. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα.
 • Avatar ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ ★★★★★ πριν από 2 μήνες
  Πολύ εξυπηρετικοί και γνωστές της δουλειάς!!! Έλυσαν το πρόβλημα που είχα από την πρώτη εφαρμογή!!!
 • Avatar Χρήστος Τριανταφυλλίδης ★★★★ πριν από 5 μήνες
  Η επικοινωνία για την απεντόμωση ήταν εξαιρετική μέσω email και viber. Ο τεχνικός που ήρθε ήταν αρκετά επεξηγηματικός. Η διαδικασία της … More απεντόμωσης από κατσαρίδες διήρκησε περίπου 20 λεπτά. Το μόνο ίσως αρνητικό ότι ο τεχνικός άργησε 10 λεπτά από το προγραμματισμένο ραντεβού. Σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος.
 • Avatar Παύλος Παπαδόπουλος ★★★★★ 5 months ago
  Στην ώρα τους κ πολύ καλή εφαρμογή του ψεκασμού!
 • Avatar Andriana Panagiotaki ★★★★★ 9 months ago
  Πραγματικά άψογοι! Πάρα πολύ καλή επικοινωνία και ενημέρωση από την πρώτη στιγμή.
  Με δύο ψεκασμούς λύθηκε το πρόβλημα μας. Τους συστήνω
  … More ανεπιφύλακτα!!!
 • Avatar Χρήστος Ματθαιου ★★★★★ 9 months ago
  Μετά την επικοινωνία που είχα, ανταποκριθηκαν την ίδια ημέρα, καθώς είχα σοβαρότατο πρόβλημα με ένα ποντίκι που μπήκε στο σπίτι από … More την μπαλκονοπορτα. Μετά από λίγες ώρες το ποντίκι πιάστηκε σε κόλλα που είχε τοποθετήσει ο υπάλληλος της εταιρείας. Θα τους καλέσω σίγουρα και για απολύμανση. Απόλυτα ευχαριστημένος. Λογικές τιμές.