Έντομο Κουνούπια

Τάξη: Diptera

Οικογένεια: Culicidae

Γένος: Anopheles

Τα κουνούπια του γένους Anopheles με 460 είδη περίπου είναι ιδιαίτερης υγειονομικής σημασίας , καθώς κάποια από αυτά είναι υπεύθυνα για την μετάδοση της ελονοσίας στον άνθρωπο. Αναπαύονται όλη την ημέρα και δραστηριοποιούνται τη νύχτα. Τα είδη στα οποία θα αναφερθούμε είναι τα εξής : Anopheles sacharovi , Anopheles maculipennis complex , Anopheles superpictus , Anopheles hycanus.

Εξωτερική Μορφολογία

Το μήκος του ενήλικου είναι 3-6mm και στα νεύρα των πτερύγων του υπάρχουν σκούρα μαύρα ή ανοιχτού χρώματος άσπρα λέπια. Τα αυγά είναι πολύ μικρά (0,5 Χ 0,2mm) με χρώμα καστανό εως μαύρο , φέρουν πλωτήρες και στις 2 πλευρές τους και έχουν σχήμα βάρκας. Οι προνύμφες είναι άποδες και έχουν σχήμα σκουληκιού. Οι νύμφες έχουν σχήμα που μοιάζει με κόμμα.

Βιολογία

Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό – προνύμφη – νύμφη – ενήλικο και διαρκεί 10-27 ημέρες. Τα 3 πρώτα στάδια είναι υδρόβια. Η διάρκεια ζωής του ενήλικου θηλυκού είναι περίπου 14 ημέρες , ωστόσο μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 30 ημέρες. Η διάρκεια ζωής του ενήλικου αρσενικού είναι περίπου 7 ημέρες. Τα ενήλικα ζευγαρώνουν λίγες ημέρες μετά την εμφάνισή τους. Η προνύμφη έχει 4 προνυμφικά στάδια τα οποία διαρκούν 5-14 ημέρες. Η νύμφες δεν τρέφονται και περνούν το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου τους (1-3ημέρες) στην επιφάνεια του νερού. Η εκκόλαψη των αυγών διαρκεί σε 2-20ημέρες και πάντα με παρουσία νερού.

Συνήθειες – Περιβαλλον

Τα ενήλικα δραστηριοποιούνται κατά το σούρουπο, την αυγή ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το σώμα τους σχηματίζει γωνία με την επιφάνεια που κάθονται. Τα αρσενικά τρέφονται με νέκταρ και άλλες πηγές ενέργειας, ενώ τα θηλυκά τρέφονται με νέκταρ και άλλες πηγές ενέργειας, αλλά για να παράγουν αυγά χρειάζονται και ένα γεύμα αίματος. Τα αυγά αναπτύσσονται μετά από 2-3 ημέρες αφού τραφούν με αίμα τα θηλυκά. Τα θηλυκά αποθέτουν 50 -200 αυγά σε ένα κύκλο ζωής. Οι προνύμφες είναι υδρόβιες και για αναπτυχθούν χρειάζονται νερό. Σε περίπτωση που ενοχληθούν από δονήσεις και σκιές κατευθύνονται στον πυθμένα αλλά επανέρχονται. Λόγω έλλειψης σιφωνίου, το σώμα τους παίρνει παράλληλη θέση με την επιφάνεια του νερού. Τα κουνούπια έχουν την δυνατότητα να πετούν 2-3 χλμ μακριά. Τόπος αναπαραγωγής τους είναι: οι ορυζώνες και τα φυσικά συστήματα

Γένος : Culex

Αποτελεί το κοινό κουνούπι των σπιτιών, νυσσεί επώδυνα και συνήθως μετά τη δύση παράγει ένα χαρακτηριστικό, ενοχλητικό και παρατεταμένο θόρυβο. Μεταδίδει εγκεφαλίτιδες και φιλαρίαση. Έχει τη δυνατότητα να πετά 1,5 χλμ. από τo σημείο αναπαραγωγής του.

Εξωτερική Μορφολογία

Το μήκος του ενήλικου είναι 3-7mm και στα νεύρα των πτερύγων υπάρχουν σκούρα καστανά εως μαύρα λέπια. Τα αυγά δεν φέρουν πλωτήρες είναι πολλά μαζί και στην επιφάνεια του νερού σχηματίζουν σχέδια. Οι προνύμφες είναι άποδες, σχηματίζουν γωνία με την επιφάνεια του νερού και έχουν μακρύτερο σιφώνιο. Οι νύμφες έχουν σχήμα που μοιάζει με κόμμα.

Βιολογία

Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό – προνύμφη – νύμφη – ενήλικο και διαρκεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες 10-14 ημέρες. Η διάρκεια ζωής του ενήλικου θηλυκού κυμαίνεται από 1 εως 4 εβδομάδες και εξαρτάται από την περιοχή και την θερμοκρασία. Η διάρκεια ζωής του ενήλικου αρσενικού είναι σαφώς μικρότερη. Τα ενήλικα θηλυκά αποθέτουν 50-200 αυγά. Η προνύμφη έχει 4 προνυμφικά στάδια τα οποία διαρκούν 7-10 ημέρες. Οι νύμφες δεν τρέφονται και περνούν το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου τους στην επιφάνεια του νερού. Μετά από 2 ημέρες εμφανίζονται τα ενήλικα. Η εκκόλαψη των αυγών διαρκεί από 24-36ώρες και πραγματοποιείται μέσα στο νερό.

Περιβάλλον

Αναπαράγεται στο αστικό σύστημα , όπου υπάρχουν εστίες υψηλού οργανικού υλικού, όπως βόθροι και κτηνοτροφικά λύματα.

 

Γένος: Aedes

Είδος : Aedes Aegypti , Aedes Albopictus

Δραστηριοποιείται κυρίως το σούρουπο ή την αυγή αλλά μπορεί να νυσσεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας ειδικά σε κλειστούς χώρους. Μπορεί να μεταδώσει τον δάγκειο πυρετό καθώς και τον κίτρινο πυρετό.

Εξωτερική Μορφολογία

Το μήκος του ενήλικου είναι 2-10mm και στα νεύρα των πτερύγων υπάρχουν καστανά εως μαύρα λέπια ενώ χαρακτηριστικές είναι οι ταινίες που φέρει στα πόδια. Τα αυγά δεν φέρουν πλωτήρες , έχουν μήκος 1mm με μακρύ και ωοειδές σχήμα , ενώ το χρώμα τους είναι λευκό στην αρχή και στη πορεία γίνεται μαύρο. Οι προνύμφες είναι άποδες και σχηματίζουν γωνία με την επιφάνεια του νερού όπως και του Culex ωστόσο έχουν κοντύτερο σιφώνιο. Οι νύμφες έχουν σχήμα που μοιάζει με κόμμα.

Βιολογία

Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό – προνύμφη – νύμφη – ενήλικο και διαρκεί περίπου 10 ημέρες. Η διάρκεια ζωής των ενηλίκων είναι 15-20 ημέρες αλλά καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει μπορεί να είναι και μεγαλύτερη. Τα ενήλικα θηλυκά αποθέτουν 100-200 αυγά σε κάθε παρτίδα , εως και 5 παρτίδες σε ένα κύκλο ζωής. Τα αυγά του συγκεκριμένου είδους μπορούν να παραμείνουν αδρανή σε ξηρές συνθήκες περίπου 9 μήνες. Έπειτα μπορούν να εκκολαφθούν εαν βρεθούν και πάλι σε ευνοϊκές συνθήκες. Η προνύμφη έχει 4 προνυμφικά στάδια τα οποία διαρκούν 7-10 ημέρες. Οι νύμφες δεν τρέφονται και περνούν το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου τους στην επιφάνεια του νερού. Μετά από 2 ημέρες εμφανίζονται τα ενήλικα. Η εκκόλαψη των αυγών διαρκεί από 2- 7 ημέρες και πραγματοποιείται μέσα στο νερό.

Περιβάλλον

Η ακτίνα διασποράς των ενηλίκων είναι σχετικά μικρή από τις θέσεις ανάπτυξης των προνυμφών και φτάνει τα 400m. Τα ενήλικα δεν επιβιώνουν κάτω από τους 10ο C.

Aedes Albopictus (κουνούπι τίγρης)

Το κουνούπι Τίγρης έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι υπεύθυνο για την μετάδοση πολλών παθογόνων ιών , συμπεριλαμβανομένου του ιού του δυτικού Νείλου , κίτρινο πυρετό και δάγκειο πυρετό. Κατόρθωσε να συζητηθεί πολύ καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα πέτυχε να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί με πολύ μεγάλη ευκολία , σε μακρινές περιοχές πέρα από τον αρχικό χώρο παρουσίας του και να εγκατασταθεί στο νέο βιότοπο το ίδιο εύκολα.

Βιολογία

Εκτός από το σούρουπο και την αυγή , πετάει και τρέφεται και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο βιολογικός του κύκλος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι 7-14 ημέρες. Χαρακτηριστικό του θηλυκού είναι το ταχύ του δάγκωμα το οποίο του επιτρέπει να ξεφεύγει , προκαλεί πρήξιμο ενώ προτιμά να τσιμπά τα γόνατα και τους αστραγάλους. Τρέφεται έκτος από νέκταρ και άλλες πηγές ενέργειας και με αίμα , το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των αυγών. Το αρσενικό τρέφεται κυρίως με νέκταρ. Εκτός από τον άνθρωπο επειδή ζει και τρέφεται μέσα σε κήπους και τις αυλές των σπιτιών , επιτίθεται και απομυζεί αίμα από τα κατοικίδια και σπανιότερα από τα πτηνά. Αρέσκεται στο να αφήνει τα αυγά του όπου υπάρχει έστω και η ελάχιστη υγρασία. Τέτοια μέρη είναι υπόνομοι , βάζα , μπουκαλάκια , δοχεία ποτίσματος , οπές σε δέντρα , λάστιχα αυτοκινήτων , και οπουδήποτε γενικά είναι δυνατόν να κατακρατηθεί έστω και η ελάχιστη ποσότητα νερού.

Απεντόμωση Κουνουπιών Υπηρεσία

Εάν και εσείς αντιμετωπίζετε τέτοια πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας για την λύση!

Αξιοπιστία & Ασφάλεια

ISO 9001:2015

Η ΕΝΤΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ δείχνοντας προσήλωση στη διαχείριση της ποιότητας των υπηρεσιών της, προχώρησε στην εγκατάσταση και εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας βάσει του διεθνούς αναγνωρισμένου προτύπου ISO 9001:2015.

Το πρότυπο ISO 9001:2015 βασίζεται στη συνεχή βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί ένας οργανισμός και ακολουθεί τη μεθοδολογία «Σχεδιάζω – Εκτελώ – Ελέγχω- Βελτιώνω».

HACCP

Το HACCP είναι ένα προληπτικό σύστημα που διασφαλίζει την παραγωγή ασφαλών για την υγεία του καταναλωτή προϊόντων. Υποχρεούνται όλες οι επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, παράγουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, μεταποιούν, τρόφιμα να κάνουν εφαρμογή του συστήματος. Μέρος του HACCP αποτελεί και η παρασιτοκτονία.

Ασφαλή Σκευάσματα Υγειονομικής Σημασίας

Τα σκευάσματα υγειονομικής σημασίας τα οποία χρησιμοποιούμε στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας έχουν ως κύριο στόχο τον έλεγχο των εχθρών – παρασίτων με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία πολλών ανθρώπινων δραστηριοτήτων, καθώς και την προστασία διάφορων περιουσιακών στοιχειών.

Γιατί να μας επιλέξετε

Διαθέτουμε εμπειρία ετών

Εδώ και οκτώ τουλάχιστον χρόνια στην Εντομοτεχνική  προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Απεντόμωσης – Μυοκτονίας – Απολύμανσης – Απώθησης  και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό. Το πελατολόγιο μας διευρύνεται συνεχώς με ιδιώτες και με επαγγελματίες από όλους τους κλάδους.  Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες και συνάπτουμε δημιουργικές συνεργασίες με απόλυτη επιτυχία και απόδοση. Για αυτό και οι πελάτες μας συνεχίζουν να μας δείχνουν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση τους μέχρι και σήμερα.

Προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες

Προσφέρουμε σε εσάς άρτιες υπηρεσίες  σε ανταγωνιστικές τιμές ώστε η επένδυση σας να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.  Η ποιότητα των υπηρεσιών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και σε καμία περίπτωση δε μειώνουμε το επίπεδο για να πετύχουμε περισσότερες πωλήσεις. Η φιλοσοφία μας προτάσσει να διατηρούμε επαγγελματισμό μας, ενώ ταυτόχρονα να προσφέρουμε υπηρεσίες διαχείρισης  παρασίτων υψηλών προδιαγραφών.

Διαθέτουμε εξιδεικευμένους γεωπόνους

Διαθέτουμε εξιδεικευμένους γεωπόνους – τεχνικούς εφαρμογών.  Η ομάδας μας απαρτίζετε από πτυχιούχους επιστήμονες πλήρως καταρτισμένους στον τομέα της διαχείρισης παρασίτων . Όλα τα μέλη της Εντομοτεχνικής έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Pest Control και είναι δίπλα σας για να λύσουν κάθε απορία σας. Ερχόμαστε σε εσάς  τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και σεβόμενοι πάντα την ιδιωτικότητά σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ομάδα μας εδώ και να μας γνωρίσετε εδώ

Παρέχουμε μοναδική υποστήριξη

Τόσο υφιστάμενοι πελάτες όσο και οι νέοι λαμβάνουν από εμάς υποστήριξη σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είμαστε  δίπλα σας για να σας λύσουμε κάθε απορία και να προσφέρουμε άμεσα τις εφαρμογές Απεντόμωσης – Μυοκτονίας – Απολύμανσης – Απώθησης. Χαιρόμαστε να μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία που διαθέτουμε και τη πολύχρονη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει.  Φροντίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στον καθένα λύνοντας δύσκολα προβλήματα, απαντώντας σε εξειδικευμένες ερωτήσεις και παρέχοντας συμβουλές και προτάσεις αναφορικά με τις υπηρεσίες μας.

Ήρθε η ώρα να κάνετε Απεντόμωση!

Δείτε τις προσφορές μας!

Απεντόμωση Διαμερίσματος

από 25€
 • 6 μήνες γραπτή εγγύηση αποτελέσματος
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Απεντόμωση & Μυοκτονία Πολυκατοικίας

από 50€
 • Εγγύηση αποτελέσματος
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Φάκελος
ΕΦΕΤ

από 30€
 • Η εφαρμογή δεν επηρεάζει τα προϊόντα
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Απολύμανση
Χώρων

από 30€
 • 6 μήνες γραπτή εγγύηση αποτελέσματος
 • Διακοπή της αλυσίδας ίων και παθογόνων μικροοργανισμών
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Λένε για εμάς

Απολύμανση Απεντόμωση Θεσσαλονίκη - Εντομοτεχνική IconΑπολύμανση Απεντόμωση Θεσσαλονίκη - Εντομοτεχνική

Γαμβέττα 128, Θεσσαλονίκη

4.9 183 reviews

 • Avatar Alex Chatzi ★★★★★ πριν από 2 μήνες
  Άμεση εξυπηρέτηση, επαγγελματική μεταχείριση και τα παιδιά ευγενεστατα και χαμογελαστά. Κάθε χρόνο, μέσω γνωστών, η απεντόμωση της πολυκατοικίας μας γινόταν από διαφορετικό συνεργείο/εταιρεία, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν και πολύ ικανοποιητικά. … More Ευτυχώς που υπάρχουν και οι αξιολογήσεις και βρήκαμε τη συγκεκριμένη εταιρεία. Μπράβο και στον Γιάννη (τον κρητικό) για την τέλεια εξυπηρέτηση!!!
 • Avatar vaggelis ntontas ★★★★★ εντός της προηγούμενης εβδομάδας
  Μου έλυσαν το πρόβλημα με τα μυρμήγκια! Ποιοτικοί και εξυπηρετικοί
 • Avatar Makis Christakis ★★★★★ πριν από 3 μήνες
  Συνεννοήσιμη η υπάλληλος στο γραφείο και άμεσο ραντεβού.Ο υπάλληλος που ήρθε στο διαμέρισμα ήταν γνώστης καθώς επίσης τηρούσε και όλα τα μέτρα.
 • Avatar Sotiria Pateki ★★★★★ πριν από 4 μήνες
  Έμπειροι επάνω στο αντικείμενο & αρκετά σχολαστικοί .Συνεπείς χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση (10') .Σχέση τιμής - ποιότητας εξαιρετική. Τους προτείνω
 • Avatar Soula Mavridou ★★★★★ πριν από 4 μήνες
  Μετά από τηλεφώνημα μας εξυπηρέτησαν άμεσα σε μονοκατοικία στην Καρδία Θεσσαλονίκης. Είχαμε ποντίκια της στέγης, το πρόβλημα δείχνει να πηγαίνει καλά. Θα επαναλάβουμε την διαδικασία όπως μου πρότειναν από το συνεργείο για να μην δούμε στο … More μέλλον ξανά. Σας ευχαριστούμε και σας προτείνουμε.
 • Avatar Πάνος Γαστερίδης ★★★★★ 4 months ago
  Άμεση ανταπόκριση μέσω της πλατφόρμας μηνυμάτων & κλείσιμο ραντεβού. Εξυπηρέτηση την ίδια ημέρα.
 • Avatar Mairy Lazarou ★★★★★ 5 months ago
  Εξαιρετική δουλειά από το συνεργείο που ανέλαβε την απεντόμωση της πολυκατοικίας. Με μεγάλη σχολαστικότητα ψέκασαν όλα τα σημεία από επάνω έως κάτω. Θα τους προτιμήσουμε σίγουρα και στις επόμενες εργασίες που θα χρειαστούμε.
 • Avatar Stella Stelitsa ★★★★★ 6 months ago
  Καλή επικοινωνία με την υπάλληλο του γραφείου. Ο υπάλληλος ήρθε σχεδόν στην ώρα του(άργησε 10'). Το πρόβλημα μου με τις κατσαρίδες έχει λυθεί. Θα ξανακάνω σε 6 μήνες όπως μου εξήγησαν για να μην έχω ξανά το ίδιο πρόβλημα και στο μέλλον. … More Τους προτείνω.