Παράσιτο: Κατσαρίδες

Τάξη: Dictyoptera

Οικογένεια:  Blatttidae

Είδος: 3500 περίπου, τα πιο γνωστά blatta orientalis(μαύρη – ανατολίτικη) Periplaneta Americana(αμερικάνικη)

Blatta orientalis(μαύρη – ανατολίτικη)

Εξωτερική Μορφολογία

Είναι μεγάλο είδος. Το μήκος του ενήλικου φθάνει τα 25 – 30mm με χρώμα ερυθροκαστανό εώς μαύρο. Στο αρσενικό οι πτερύγες σχεδόν καλύπτουν την κοιλία , ενώ στο θηλυκό υπάρχουν πολύ μικρές πτερύγες και λείπουν οι οπίσθιες. Ο ωόσακκος είναι μεγάλος (10 Χ 5 mm) και έχει το ίδιο χρώμα με το ενήλικο.

Βιολογία

Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό – προνύμφη – ενήλικο. Έχει 7 – 10 προνυμφικά στάδια. Η διάρκεια ζωής των θηλυκών ενηλίκων είναι 35-180 ημέρες και των αρσενικών ενηλίκων 110- 160 ημέρες. Το ενήλικο θηλυκό φέρει τα ωά σε ωόσακκους (10-15 στο καθένα) .Σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του παράγει 5-10 ωόσακκους. Οι ωόσακκοι εμφανίζονται μετά τη σύζευξη και μετά την ολοκλήρωσή του εναποτίθενται από το θηλυκό σε προφυλαγμένες θέσεις δίπλα σε τροφές. Δεν έχει την ικανότητα να πετά και είναι σημαντικός δείκτης υγείας χώρου.

Περιβαλλον

Προτιμάει θερμοκρασίες (20οC – 29οC ) και γι’ αυτό το συγκεκριμένο είδος το συναντάμε σε ψυχρότερες περιοχές όπως κελάρια , υπόγεια, φρεάτια , πίσω από σωλήνες και στις τουαλέτες.

Periplaneta Americana (αμερικάνικη)

Εξωτερική Μορφολογία

Είναι μεγάλο είδος. Το μήκος του ενήλικου φθάνει τα 25 – 30mm με χρώμα λαμπερό ερυθροκαστανό με μια ανοιχτότερου χρώματος περιοχή , στην περιοχή του προνωτού. Οι πτερύγες στο θηλυκό είναι ικανοποιητικά ανεπτυγμένες και φθάνουν μέχρι το τέλος της κοιλίας , ενώ στο αρσενικό είναι λίγο μικρότερες. Ο ωόσακκος είναι μικρός (8Χ5mm) και όταν αποτίθεται έχει χρώμα καστανό και στην πορεία γίνεται μαύρος.

Βιολογία

Η διάρκεια ζωής των θηλυκών ενηλίκων είναι 125- 700 ημέρες και των αρσενικών ενηλίκων 125- 360 ημέρες. Το ενήλικο θηλυκό φέρει τα ωά σε ωόσακκους (15-18 στο καθένα). Σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του παράγει 9 – 10 ωόσακκους. Το θηλυκό αποθέτει τους ωόσακκους σε προφυλαγμένες θέσεις δίπλα σε τροφές. Διαθέτει καλή ικανότητα αναρρίχησης, κινείται πολύ γρήγορα και πετάει πολύ σπάνια.

Περιβάλλον

Πρoτιμά θερμοκρασίες γύρω στους 29οC και αρκετά υψηλή υγρασία. Το συγκεκριμένο είδος θα το συναντήσουμε σε εστιατόρια , εργαστήρια παρασκευής τροφίμων , καταστήματα , ζαχαροπλαστεία , σωληνώσεις θέρμανσης , θερμοκήπια . Σπάνια το συναντάμε σε κουζίνες κατοικιών.

Blattela germanica (γερμανική – ξανθιά)

Εξωτερική Μορφολογία

Είναι το πιο μικρό από τα γνωστά είδη. Το μήκος του ενήλικου φθάνει τα 10 – 15mm με χρώμα καστανό εως ξανθό και ελαφρώς σκουρότερο στο θηλυκο με 2 σκούρες επιμήκεις παράλληλες λωρίδες στο προνωτό. Ο ωόσακκος είναι μεγάλος (8 Χ 3 mm) σε σχέση με το μέγεθός του ενήλικου θηλυκού και μεταφέρεται από αυτό μέχρι την εκκόλαψη των αυγών (γεγονός που το καθιστά το συγκεκριμένο είδος και πιο δύσκολο στην καταπολέμηση).

Βιολογία

Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό – προνύμφη – ενήλικο. Έχει 6 – 7 προνυμφικά στάδια. Η διάρκεια ζωής των θηλυκών ενηλίκων είναι 150 ημέρες και των αρσενικών ενηλίκων 130 ημέρες. Το ενήλικο θηλυκό φέρει τα ωά σε ωόσακκους (40-50 στο καθένα) .Σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του εναποθέτει μέχρι 8 ωόσακκους. Οι προνύμφες είναι άπτερες , ενώ τα ενήλικα έχουν πτερύγες , ωστόσο πετούν σπάνια. Είναι παμφάγες και νυχτόβιες.

Περιβάλλον

Προτιμά ζεστό (20-29 βαθμούς Celcium), υγρό και σκοτεινό περιβάλλον το συγκεκριμένο είδος και θα το συναντήσουμε συνήθως σε κουζίνες , αποθήκες τροφίμων , μπάνιο , πίσω από ηλεκτρικές συσκευές.

Supella longipalpa (καστανοριγωτή)

Εξωτερική Μορφολογία

Είναι μικρό είδος. Το μήκος του ενήλικου φθάνει τα 10 – 14mm με χρώμα ανοιχτό καστανό εως καστανό και 2 ανοιχτόχρωμες κιτρινοκαστανές λωρίδες κατά μήκος του σώματος. Ο ωόσακκος έχει μήκος (5 Χ 7 mm), χρώμα καστανό και είναι ελαφρώς κυρτός.

Βιολογία

Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό – προνύμφη – ενήλικο. Έχει 6 – 8 προνυμφικά στάδια. Η διάρκεια ζωής των ενηλίκων είναι 180 ημέρες. Το ενήλικο θηλυκό φέρει τα ωά σε ωόσακκους (16 στο καθένα) .Σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του εναποθέτει μέχρι 24 – 36 ωόσακκους. Το θηλυκό φέρει τον ωόσακκο για μικρό χρονικό διάστημα (24 – 36 ώρες) και έπειτα τον προσκολλά σε προστατευμένες θέσεις.

Περιβάλλον

Προτιμά θερμό και ξηρό περιβάλλον. Το συγκεκριμένο είδος θα το συναντήσουμε συνήθως σε κατασκευές που βρίσκονται σε ψηλά σημεία. Τέτοια σημεία είναι : κορνίζες και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

Απεντόμωση Κατσαρίδων Υπηρεσία

Οι κατσαρίδες είναι τα παράσιτα που κατ’ εξοχήν μας ταλαιπωρούν μέσα στις οικίες μας. Αναλόγως της προσβολής (το είδος της κατσαρίδας), πραγματοποιούμε διαφορετικές εφαρμογές απεντόμωσης

Αξιοπιστία & Ασφάλεια

ISO 9001:2015

Η ΕΝΤΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ δείχνοντας προσήλωση στη διαχείριση της ποιότητας των υπηρεσιών της, προχώρησε στην εγκατάσταση και εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας βάσει του διεθνούς αναγνωρισμένου προτύπου ISO 9001:2015.

Το πρότυπο ISO 9001:2015 βασίζεται στη συνεχή βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί ένας οργανισμός και ακολουθεί τη μεθοδολογία «Σχεδιάζω – Εκτελώ – Ελέγχω- Βελτιώνω».

HACCP

Το HACCP είναι ένα προληπτικό σύστημα που διασφαλίζει την παραγωγή ασφαλών για την υγεία του καταναλωτή προϊόντων. Υποχρεούνται όλες οι επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, παράγουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, μεταποιούν, τρόφιμα να κάνουν εφαρμογή του συστήματος. Μέρος του HACCP αποτελεί και η παρασιτοκτονία.

Ασφαλή Σκευάσματα Υγειονομικής Σημασίας

Τα σκευάσματα υγειονομικής σημασίας τα οποία χρησιμοποιούμε στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας έχουν ως κύριο στόχο τον έλεγχο των εχθρών – παρασίτων με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία πολλών ανθρώπινων δραστηριοτήτων, καθώς και την προστασία διάφορων περιουσιακών στοιχειών.

Γιατί να μας επιλέξετε

Διαθέτουμε εμπειρία ετών

Εδώ και οκτώ τουλάχιστον χρόνια στην Εντομοτεχνική  προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Απεντόμωσης – Μυοκτονίας – Απολύμανσης – Απώθησης  και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό. Το πελατολόγιο μας διευρύνεται συνεχώς με ιδιώτες και με επαγγελματίες από όλους τους κλάδους.  Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες και συνάπτουμε δημιουργικές συνεργασίες με απόλυτη επιτυχία και απόδοση. Για αυτό και οι πελάτες μας συνεχίζουν να μας δείχνουν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση τους μέχρι και σήμερα.

Προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες

Προσφέρουμε σε εσάς άρτιες υπηρεσίες  σε ανταγωνιστικές τιμές ώστε η επένδυση σας να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.  Η ποιότητα των υπηρεσιών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και σε καμία περίπτωση δε μειώνουμε το επίπεδο για να πετύχουμε περισσότερες πωλήσεις. Η φιλοσοφία μας προτάσσει να διατηρούμε επαγγελματισμό μας, ενώ ταυτόχρονα να προσφέρουμε υπηρεσίες διαχείρισης  παρασίτων υψηλών προδιαγραφών.

Διαθέτουμε εξιδεικευμένους γεωπόνους

Διαθέτουμε εξιδεικευμένους γεωπόνους – τεχνικούς εφαρμογών.  Η ομάδας μας απαρτίζετε από πτυχιούχους επιστήμονες πλήρως καταρτισμένους στον τομέα της διαχείρισης παρασίτων . Όλα τα μέλη της Εντομοτεχνικής έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Pest Control και είναι δίπλα σας για να λύσουν κάθε απορία σας. Ερχόμαστε σε εσάς  τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και σεβόμενοι πάντα την ιδιωτικότητά σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ομάδα μας εδώ και να μας γνωρίσετε εδώ

Παρέχουμε μοναδική υποστήριξη

Τόσο υφιστάμενοι πελάτες όσο και οι νέοι λαμβάνουν από εμάς υποστήριξη σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είμαστε  δίπλα σας για να σας λύσουμε κάθε απορία και να προσφέρουμε άμεσα τις εφαρμογές Απεντόμωσης – Μυοκτονίας – Απολύμανσης – Απώθησης. Χαιρόμαστε να μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία που διαθέτουμε και τη πολύχρονη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει.  Φροντίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στον καθένα λύνοντας δύσκολα προβλήματα, απαντώντας σε εξειδικευμένες ερωτήσεις και παρέχοντας συμβουλές και προτάσεις αναφορικά με τις υπηρεσίες μας.

Ήρθε η ώρα να κάνετε Απεντόμωση!

Δείτε τις προσφορές μας!

Απεντόμωση Διαμερίσματος

από 25€
 • 6 μήνες γραπτή εγγύηση αποτελέσματος
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Απεντόμωση & Μυοκτονία Πολυκατοικίας

από 50€
 • Εγγύηση αποτελέσματος
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Φάκελος
ΕΦΕΤ

από 30€
 • Η εφαρμογή δεν επηρεάζει τα προϊόντα
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Απολύμναση
Χώρων

από 30€
 • 6 μήνες γραπτή εγγύηση αποτελέσματος
 • Διακοπή της αλυσίδας ίων και παθογόνων μικροοργανισμών
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Λένε για εμάς

Εντομοτεχνική Απεντομώσεις Θεσσαλονίκη IconΕντομοτεχνική Απεντομώσεις Θεσσαλονίκη

Γαμβέττα 128, Θεσσαλονίκη

4.9 108 reviews

 • Avatar Παναγιώτης Περιστεριδης ★★★★ πριν από έναν μήνα
  Υπήρχες σοβαρό πρόβλημα με εκατοντάδες μυρμήγκια που μας ταλαιπωρουσαν για πολύ καιρο και κατα διάστηματα κ ξανθές κατσαρίδες. Ο … More πρώτος ψεκασμός δεν ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός κ στοχευμένος με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει, ωστόσο τη δεύτερη φορα μέτα απ εναν μηνα περίπου ενα αλλο παλικάρι εκανε εξαιρετική δουλειά κ το αποτέλεσμα φάνηκε μερικες βδομάδες μετά. Τα έξοδα του δεύτερου τα μοιραστηκαμε από κοινού και ίσως αυτό ήταν το μόνο αρνητικό.Πλέον το πρόβλημα εχει εξαφανιστεί! Εντέλει είμαστε ευχαριστημένοι!
 • Avatar Αθηνα Βλανιαδου ★★★★★ πριν από 3 εβδομάδες
  Πολύ καλοί επαγγελματίες . Με εξυπηρέτησαν άμεσα και ήταν τυπικοί στην ώρα που μου είπαν ακριβώς .Τηρούν τους κανόνες υγιεινής πριν … More μπούνε στον χώρο σου (ποδονάρια, μάσκα, γάντια)που είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τον πελάτη αλλά και για τους ίδιους . Συγχαρητήρια και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα!
 • Avatar Toubou Aris ★★★★★ πριν από 2 εβδομάδες
  Οι καλύτεροι, πολύ τυπικοί σε όλα και άψογοι επαγγελματίες καταρτισμένοι. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα.
 • Avatar ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ ★★★★★ πριν από έναν μήνα
  Πολύ εξυπηρετικοί και γνωστές της δουλειάς!!! Έλυσαν το πρόβλημα που είχα από την πρώτη εφαρμογή!!!
 • Avatar Χρήστος Τριανταφυλλίδης ★★★★ πριν από 4 μήνες
  Η επικοινωνία για την απεντόμωση ήταν εξαιρετική μέσω email και viber. Ο τεχνικός που ήρθε ήταν αρκετά επεξηγηματικός. Η διαδικασία της … More απεντόμωσης από κατσαρίδες διήρκησε περίπου 20 λεπτά. Το μόνο ίσως αρνητικό ότι ο τεχνικός άργησε 10 λεπτά από το προγραμματισμένο ραντεβού. Σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος.
 • Avatar Παύλος Παπαδόπουλος ★★★★★ 4 months ago
  Στην ώρα τους κ πολύ καλή εφαρμογή του ψεκασμού!
 • Avatar Andriana Panagiotaki ★★★★★ 8 months ago
  Πραγματικά άψογοι! Πάρα πολύ καλή επικοινωνία και ενημέρωση από την πρώτη στιγμή.
  Με δύο ψεκασμούς λύθηκε το πρόβλημα μας. Τους συστήνω
  … More ανεπιφύλακτα!!!
 • Avatar Χρήστος Ματθαιου ★★★★★ 8 months ago
  Μετά την επικοινωνία που είχα, ανταποκριθηκαν την ίδια ημέρα, καθώς είχα σοβαρότατο πρόβλημα με ένα ποντίκι που μπήκε στο σπίτι από … More την μπαλκονοπορτα. Μετά από λίγες ώρες το ποντίκι πιάστηκε σε κόλλα που είχε τοποθετήσει ο υπάλληλος της εταιρείας. Θα τους καλέσω σίγουρα και για απολύμανση. Απόλυτα ευχαριστημένος. Λογικές τιμές.