Κρότωνες, Τσιμπούρια

Τάξη: Acarina

Οικογένεια: Argasidae , Ixosidae

Εξωτερική Μορφολογία

Οι κρότωνες είναι μεγάλου μεγέθους ακάρεα. Μερικά είδη όταν είναι πλήρως διογκωμένα με αίμα , έχουν μήκος μεγαλύτερο από 25χιλ. Το μήκος των ενηλίκων όταν είναι νηστικά είναι 2-6 χιλ. για τα αρσενικά και 3-16 χιλ. για τα θηλυκά. Το σώμα τους είναι νωτοκοιλιακά πεπλατυσμένο και σακόμορφο στην εξωτερική μορφή. Έχουν 4 ζεύγη ποδιών , ενώ οι προνύμφες 3. Το χρώμα τους είναι γκριζωπό όταν είναι νηστικά.

Βιολογία

Ο βιολογικός κύκλος ακολουθεί τη γενική μορφή των ακάρεων. Όλα τα είδη έχουν προνύμφες με έξι πόδια ενώ τα νυμφικά στάδια αναλόγως το είδος μπορεί να είναι από 1-8. Για να συμπληρώσουν τον βιολογικό τους κύκλο χρειάζονται από 1 -3 ξενιστές. Είναι εκτοπαράσιτα θηλαστικών , ερπετών , πτηνών , ενώ σπανιότερα αμφίβιων. Τα ενήλικα χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους πηδούν επάνω στον ξενιστή , καθώς αυτός διέρχεται από τα χόρτα . Αφού τραφεί , το αναπαραγωγικό ώριμο θηλυκό εγκαταλείπει τον ξενιστή και αποθέτει τα αυγά του σε κάποια κατάλληλη θέση στο περιβάλλον. Από τα αυγά εκκολάπτονται οι νεαρές εξάποδες προνύμφες. Οι προνύμφες αναζητούν κάποιον ξενιστή και αναρριχώνται σε αυτόν. Έπειτα από τις εκδύσεις εξελίσσονται σε ενήλικα. Τα θηλυκά εγκαταλείπουν τον ξενιστή τους προκειμένου να βρουν κατάλληλες θέσεις απόθεσης των αυγών τους.

Περιβάλλον

Θα τα συναντήσουμε σε περιοχές με χορτάρι και βλάστηση όπου και παραμένουν ενεργοί , ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επάνω στο ζώο θα τα συναντήσουμε κοντά σε περιοχές που καλύπτονται από λεπτό δέρμα και έχουν μεγάλη αιμάτωση. Τέτοιες περιοχές είναι γύρω από το στόμα, πίσω ή μέσα στα αυτιά, πάνω από τα μάτια, στις μασχάλες.

Απολύμανση, Κρότωνες, Τσιμπούρια Υπηρεσία

Εάν και εσείς αντιμετωπίζετε τέτοια πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας για την λύση!

Αξιοπιστία & Ασφάλεια

ISO 9001:2015

Η ΕΝΤΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ δείχνοντας προσήλωση στη διαχείριση της ποιότητας των υπηρεσιών της, προχώρησε στην εγκατάσταση και εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας βάσει του διεθνούς αναγνωρισμένου προτύπου ISO 9001:2015.

Το πρότυπο ISO 9001:2015 βασίζεται στη συνεχή βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί ένας οργανισμός και ακολουθεί τη μεθοδολογία «Σχεδιάζω – Εκτελώ – Ελέγχω- Βελτιώνω».

HACCP

Το HACCP είναι ένα προληπτικό σύστημα που διασφαλίζει την παραγωγή ασφαλών για την υγεία του καταναλωτή προϊόντων. Υποχρεούνται όλες οι επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, παράγουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, μεταποιούν, τρόφιμα να κάνουν εφαρμογή του συστήματος. Μέρος του HACCP αποτελεί και η παρασιτοκτονία.

Ασφαλή Σκευάσματα Υγειονομικής Σημασίας

Τα σκευάσματα υγειονομικής σημασίας τα οποία χρησιμοποιούμε στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας έχουν ως κύριο στόχο τον έλεγχο των εχθρών – παρασίτων με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία πολλών ανθρώπινων δραστηριοτήτων, καθώς και την προστασία διάφορων περιουσιακών στοιχειών.

Γιατί να μας επιλέξετε

Διαθέτουμε εμπειρία ετών

Εδώ και οκτώ τουλάχιστον χρόνια στην Εντομοτεχνική  προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Απεντόμωσης – Μυοκτονίας – Απολύμανσης – Απώθησης  και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό. Το πελατολόγιο μας διευρύνεται συνεχώς με ιδιώτες και με επαγγελματίες από όλους τους κλάδους.  Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες και συνάπτουμε δημιουργικές συνεργασίες με απόλυτη επιτυχία και απόδοση. Για αυτό και οι πελάτες μας συνεχίζουν να μας δείχνουν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση τους μέχρι και σήμερα.

Προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες

Προσφέρουμε σε εσάς άρτιες υπηρεσίες  σε ανταγωνιστικές τιμές ώστε η επένδυση σας να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.  Η ποιότητα των υπηρεσιών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και σε καμία περίπτωση δε μειώνουμε το επίπεδο για να πετύχουμε περισσότερες πωλήσεις. Η φιλοσοφία μας προτάσσει να διατηρούμε επαγγελματισμό μας, ενώ ταυτόχρονα να προσφέρουμε υπηρεσίες διαχείρισης  παρασίτων υψηλών προδιαγραφών.

Διαθέτουμε εξιδεικευμένους γεωπόνους

Διαθέτουμε εξιδεικευμένους γεωπόνους – τεχνικούς εφαρμογών.  Η ομάδας μας απαρτίζετε από πτυχιούχους επιστήμονες πλήρως καταρτισμένους στον τομέα της διαχείρισης παρασίτων . Όλα τα μέλη της Εντομοτεχνικής έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Pest Control και είναι δίπλα σας για να λύσουν κάθε απορία σας. Ερχόμαστε σε εσάς  τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και σεβόμενοι πάντα την ιδιωτικότητά σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ομάδα μας εδώ και να μας γνωρίσετε εδώ

Παρέχουμε μοναδική υποστήριξη

Τόσο υφιστάμενοι πελάτες όσο και οι νέοι λαμβάνουν από εμάς υποστήριξη σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είμαστε  δίπλα σας για να σας λύσουμε κάθε απορία και να προσφέρουμε άμεσα τις εφαρμογές Απεντόμωσης – Μυοκτονίας – Απολύμανσης – Απώθησης. Χαιρόμαστε να μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία που διαθέτουμε και τη πολύχρονη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει.  Φροντίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στον καθένα λύνοντας δύσκολα προβλήματα, απαντώντας σε εξειδικευμένες ερωτήσεις και παρέχοντας συμβουλές και προτάσεις αναφορικά με τις υπηρεσίες μας.

Ήρθε η ώρα να κάνετε Απεντόμωση!

Δείτε τις προσφορές μας!

Απεντόμωση Διαμερίσματος

από 25€
 • 6 μήνες γραπτή εγγύηση αποτελέσματος
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Απεντόμωση & Μυοκτονία Πολυκατοικίας

από 50€
 • Εγγύηση αποτελέσματος
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Φάκελος
ΕΦΕΤ

από 30€
 • Η εφαρμογή δεν επηρεάζει τα προϊόντα
 • 100% ακίνδυνα σκευάσματα για τον άνθρωπο
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Απολύμναση
Χώρων

από 30€
 • 6 μήνες γραπτή εγγύηση αποτελέσματος
 • Διακοπή της αλυσίδας ίων και παθογόνων μικροοργανισμών
 • Πιστοποίησεις

  ISO 9001
  ISO 14001
  ISO 45001

Λένε για εμάς

Εντομοτεχνική Απεντομώσεις Θεσσαλονίκη IconΕντομοτεχνική Απεντομώσεις Θεσσαλονίκη

Γαμβέττα 128, Θεσσαλονίκη

4.9 139 reviews

 • Avatar ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ★★★★★ πριν από έναν χρόνο
  Τα Χριστούγεννα βρέθηκα στο Κιλκίς για γιορτές στο πατρικό μου.Οι γονείς μου είχαν πρόβλημα με ποντίκια στη σκεπή του σπιτιού τους.Το … More συνεργείο τους ήρθε μετά απο ραντεβού σε μία ημέρα και τοποθέτησαν φάρμακα στο χώρο.Μέχρι να φύγω σταματήσαμε να ακούμε ποντίκια στη σκεπή.Έδωσαν λύση γρήγορα και μου άρεσε το ότι απαντούσαν πρόθυμα σε όσα τους ρωτήσαμε.
 • Avatar Παυλος Οικονομου ★★★★★ πριν από 2 εβδομάδες
  Όλο το προσωπικό πολύ ευγενικό αλλά τα μεγαλύτερα μπράβο είναι για τους υπαλλήλους στη γραμματεία που πραγματικά προσπαθούν να βρουν … More εκείνο το κενό στο πρόγραμμα που σε βολεύει για να σε εξυπηρετήσουν!! Προσιτές τιμές!!
 • Avatar Alekos Toumouroudis ★★★★★ πριν από μία εβδομάδα
  Καλή τιμή για απεντόμωση από κατσαρίδες. Ο υπάλληλος που ήρθε ήξερε τη δουλειά του και χωρίς να καθυστερήσει.Στα συν η άμεση εξυπηρέτηση. … More
 • Avatar Areti Morfidou ★★★★★ εντός της προηγούμενης εβδομάδας
  Άμεσοι και αποτελεσματικοί.Εταιρεία πρότυπο στον χώρο των απολυμάνσεων.Τους εμπιστεύομαι τα τελευταία χρόνια και για το σπίτι μου … More στην Θεσσαλονίκη αλλά και για την επιχείρησή μας!Τους προτείνω.
 • Avatar Marios Aidarinis ★★★★★ πριν από μία εβδομάδα
  Άψογοι επαγγελματίες, ευγενέστατο προσωπικό,παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα μάσκες , γάντια , ποδονάρια!! Στα θέτικα επίσης είναι … More ότι έκλεισα ραντεβού μέσω sms και εξυπηρετήθηκα άμεσα!!
 • Avatar NIKOS PAPATHOMAS ★★★★★ a month ago
  Τυπικοί σε όλα όσα μου είπε η κοπέλα στο τηλέφωνο.Τους προστείνω , βέβαια θα πρέπει να δω και αν μου λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζω … More ολοκληρωτικά.Προς το παρόν δείχνει να πηγαίνει καλά.
 • Avatar DESPOINA LOIZOU ★★★★★ 4 weeks ago
  Μετα την επίσκεψη μπήκε τέλος στο χρόνιο πρόβλημα με τις κατσαρίδες.Ήταν η δεύτερη εταιρεία που καλώ. Πολύ καλή δουλειά , ο Γιάννης … More κάθισε και ασχολήθηκε με το πρόβλημα μου με σχολαστικότητα. Χίλια μπράβο παιδιά.
 • Avatar Marios Xidakis ★★★★★ a month ago
  Έκλεισα ραντέβου μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο site . Οι άνθρωποι με εξυπηρέτησαν άμεσα γιατί είχαν μία ακύρωση εντός της ημέρας.Το … More ποντίκι πίάστηκε σε μία από τις κολλές που έβαλε ο γεωπόνος που ήρθε.Έμεινα ευχαρίστημενος και τους προτείνω.

Καλέστε με