Απεντόμωση σε σχολεία και νηπιαγωγεία και το μάθημα γίνεται άνευ απρόσκλητων!

Πριν Ξεκινήσει η σχολική χρονιά, πρέπει να κάνετε Απεντόμωση σε Σχολεία & Νηπιαγωγεία

Ο καλύτερος τρόπος να καταφέρει κάποιος κάτοικος κτηρίου, ιδιοκτήτης και δημόσιοι φορείς να διώξουν τα παράσιτα είναι να τους κόψει την τροφή , την ευκολία κίνησης και δημιουργία φωλιάς ! Χωρίς νερό και τροφή ή μέρος να κρυφτούν, δεν εισβάλουν ! Οπότε η πρόληψη πάντα σώζει!

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε τα παράσιτα είναι να δημιουργήσετε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, στερώντας τους την πρόσβαση σε τροφή, νερό και στέγη!

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αφαιρώντας τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται τα παράσιτα
επιβιώσει και/ή απλώς εμποδίζοντας την πρόσβαση των παρασίτων σε αυτά τα πράγματα. Επιδιόρθωση σε διαρροές νερού, σφράγιση γύρω από σωλήνες και ηλεκτρικές εισόδους στα κτίρια, κλείσιμο πάντα οι πόρτες, καθαρισμός χώρων εξυπηρέτησης τροφίμων καθημερινά, κλάδεμα δέντρων που αγγίζουν τα σχολεία, τοποθέτηση καπακιών σε δοχεία απορριμμάτων, απομάκρυνση των σκουπιδιών από τα κτίρια, αφαιρώντας τον υπερβολικό εξοπλισμό και την ακαταστασία.

Όχι μόνο αυτές οι μέθοδοι ελέγχουν τα παράσιτα, προσθέτουν επίσης στην αισθητική του ανθρώπινου περιβάλλοντος, εξοικονομούν ενέργεια, και βελτίωση της ποιότητας του αέρα!  Όταν εντοπίζονται παράσιτα μέσω ενεργού παρακολούθησης, η ομάδα μας ενθαρρύνει μεθόδους ελέγχου χαμηλού κινδύνου που περιλαμβάνουν χειροκίνητες, μηχανικές, και χημικές τακτικές εκτός από τη συνετή χρήση φυτοφαρμάκων!

Σημαντικότερο όλων: Η καθαριότητα και απολύμανση των χώρων !

Ο καθαρισμός και η απολύμανση αποτελούν μέρος μιας ευρείας προσέγγισης για την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών στα σχολεία. Για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της γρίπης (γρίπη), η πρώτη γραμμή άμυνας είναι ο εμβολιασμός. Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν παραμονή στο σπίτι όταν είστε άρρωστοι, κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος και το συχνό πλύσιμο των χεριών. Ακολουθούν συμβουλές για το πώς να επιβραδύνετε την εξάπλωση της γρίπης ειδικά μέσω του καθαρισμού και της απολύμανσης.

Γνωρίστε τη διαφορά μεταξύ καθαρισμού, απολύμανσης και απεντόμωσης !

Ο καθαρισμός απομακρύνει τα μικρόβια, τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες από επιφάνειες ή αντικείμενα. Ο καθαρισμός λειτουργεί με τη χρήση σαπουνιού (ή απορρυπαντικού) και νερού για την φυσική απομάκρυνση των μικροβίων από τις επιφάνειες. Αυτή η διαδικασία δεν σκοτώνει απαραίτητα μικρόβια, αλλά αφαιρώντας τα, μειώνει τον αριθμό τους και τον κίνδυνο εξάπλωσης κάποιας μόλυνσης.

Η απολύμανση σκοτώνει τα μικρόβια σε επιφάνειες ή αντικείμενα. Η απολύμανση λειτουργεί με τη χρήση χημικών ουσιών για να σκοτώσει τα μικρόβια σε επιφάνειες ή αντικείμενα. Αυτή η διαδικασία δεν καθαρίζει απαραιτήτως τις βρώμικες επιφάνειες ή αφαιρεί μικρόβια, αλλά σκοτώνοντας μικρόβια σε μια επιφάνεια μετά τον καθαρισμό, μπορεί να μειώσει περαιτέρω τον κίνδυνο εξάπλωσης μόλυνσης.

Η απεντόμωση μειώνει τον αριθμό των εντόμων σε επιφάνειες ή αντικείμενα σε ασφαλές επίπεδο, όπως κρίνεται από τα πρότυπα ή τις απαιτήσεις δημόσιας υγείας. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί είτε καθαρίζοντας είτε απολυμαίνοντας επιφάνειες ή αντικείμενα για να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης!

Καθαρίστε και απολυμάνετε επιφάνειες και αντικείμενα που αγγίζονται συχνά!

Ακολουθήστε τις τυπικές διαδικασίες του σχολείου σας για τον τακτικό καθαρισμό και την απολύμανση..!  Συνήθως, αυτό σημαίνει καθημερινή απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων που αγγίζονται συχνά, όπως γραφεία, πάγκοι, πόμολα πόρτας, πληκτρολόγια υπολογιστών, αντικείμενα μάθησης, λαβές βρύσης, τηλέφωνα και παιχνίδια. Ορισμένα σχολεία μπορεί επίσης να απαιτούν καθημερινή απολύμανση αυτών των αντικειμένων. Οι τυπικές διαδικασίες απαιτούν συχνά την απολύμανση συγκεκριμένων χώρων του σχολείου, όπως τα μπάνια.

Καθαρίστε αμέσως επιφάνειες και αντικείμενα που είναι εμφανώς λερωμένα. Εάν οι επιφάνειες ή τα αντικείμενα είναι λερωμένα με σωματικά υγρά ή αίμα, χρησιμοποιήστε γάντια και άλλες τυπικές προφυλάξεις για να αποφύγετε την επαφή με το υγρό. Αφαιρέστε τη διαρροή και στη συνέχεια καθαρίστε και απολυμάνετε την επιφάνεια.

Είναι σημαντικό να ταιριάξετε τις δραστηριότητες καθαρισμού και απολύμανσης με τους τύπους μικροβίων που θέλετε να αφαιρέσετε ή να σκοτώσετε. Οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει ότι ο ιός της γρίπης μπορεί να ζήσει και να μολύνει ένα άτομο έως και 48 ώρες μετά την απόθεση σε μια επιφάνεια. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να κλείσουν τα σχολεία για να καθαρίσουν ή να απολυμάνουν κάθε επιφάνεια του κτιρίου για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της γρίπης. Επίσης, εάν οι μαθητές και το προσωπικό απολυθούν επειδή το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά (π.χ. μεγάλη απουσία κατά τη διάρκεια εστίας γρίπης), δεν είναι απαραίτητο να γίνει επιπλέον καθαρισμός και απολύμανση.

Οι ιοί της γρίπης, όπως ο COVID-19 είναι σχετικά εύθραυστοι, επομένως οι τυπικές πρακτικές καθαρισμού και απολύμανσης επαρκούν για την αφαίρεση ή την εξόντωση τους. Δεν είναι απαραίτητες ούτε συνιστώνται ειδικές διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης, συμπεριλαμβανομένου του σκουπίσματος τοίχων και των οροφών, της συχνής χρήσης αποσμητικού αέρα δωματίου και του υποκαπνισμού. Αυτές οι διεργασίες μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια, τη μύτη, το λαιμό και το δέρμα. επιδεινώσει το άσθμα και προκαλούν άλλες σοβαρές παρενέργειες.

Τα κοινά παράσιτα – θαμώνες  των σχολείων

Τα μυρμήγκια έλκονται από πηγές τροφής που συνήθως δεν απορρίπτονται σωστά. Μέλισσες και σφήκες, φωλιές μπορούν να βρεθούν μέσα και γύρω από κτίρια, αλλά μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες γύρω από μικρά παιδιά ή σε περιορισμένους χώρους όπως αίθουσες διδασκαλίας! Οι σκνίπες, συχνά ένα πρόβλημα στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά με την αύξουσα υγρασία του καιρού αυτό το παράσιτο γίνεται παραγωγικότερο με τα πρωτοβρόχια! Οι κατσαρίδες, που συχνά βρίσκονται σε σημεία όπως κυλικεία και γενικά όπου βρουν φαγητό, είναι γνωστό ότι αυξάνονται ταχύτατα σε πληθυσμό..! Οι μύγες, μια προσβολή σε μια τάξη ή ένα κενό αποθήκευσης μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και να οδηγήσει σε κινδύνους για την υγεία. Τρωκτικά, (αρουραίοι, ποντίκια και σκίουροι) μπορούν να βρεθούν όλα σε κοντινή απόσταση από κτίρια όπου υπάρχουν διαθέσιμες πηγές τροφής και νερού.

Κοινοί χώροι του σχολείου που προτιμούν …τα παράσιτα !

Οι καφετέριες και οι κουζίνες, οι πηγές τροφής και νερού προσελκύουν παράσιτα, ενώ οι συσκευές και τα ντουλάπια παρέχουν ασφαλές καταφύγιο και φυσικά ευνοεί στην δημιουργία οικογένειας ! Οι αίθουσες διδασκαλίας, οι ακατάστατοι χώροι όπως η αποθήκευση εξοπλισμού και τα βιβλία μπορούν να προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο και χώρο αναπαραγωγή για παράσιτα και τρωκτικά ειναι επιτακτική η ανάγκη ψεκασμού προληπτικά.

Τα ντουλάπια, η ακαταστασία και τα τρόφιμα μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό βιότοπο για αναπαραγωγή πολλών παρασίτων και μια πολύτιμη πηγή τροφής. Τα αποδυτήρια, εάν διατηρούνται ζεστά και δεν αερίζονται καλά, παρέχουν ιδανικές συνθήκες αναπαραγωγής.
Κάδοι, μια άφθονη πηγή τροφής άμεσα διαθέσιμη για τα παράσιτα.

Τα σημεία υδρορροών και αερισμού, παρέχουν εύκολη πρόσβαση στα κτίρια και επιτρέπουν διόδους για τα παράσιτα να ταξιδεύουν στην περιοχή. Οι χώροι παιχνιδιού και τα αθλητικά γήπεδα, οι παραμελημένοι και κατάφυτοι φράκτες και οι θάμνοι μπορούν να προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο για πολλά παράσιτα και μεταξύ μας, καλό είναι να καθαρίζονται σχολαστικά!

Οικονομικά αποδοτικότερο είναι να περιορίσετε τη ζημιά, με την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, η προληπτική κίνηση και δράση πριν εξαπλωθεί το κακό θα σας δώσει έλεγχο και ο κίνδυνος βλάβης από παράσιτα θα μειωθεί σημαντικά!



Αφήστε μια απάντηση

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!