Κατοικίδια και Παράσιτα

Κατοικίδια και παράσιτα , πως να προφυλάξετε το ζωάκι σας και την οικογένεια σας.

Η προστασία του κατοικίδιου ζώου σας μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Ενώ τους έχετε ανοίξει την καρδιά και το σπίτι σας και τους έχετε κάνει μέρος της οικογένειάς σας, υπάρχουν άλλα πλάσματα που προτιμάτε να μείνουν μακριά όπως τα παράσιτα με ξενιστές… τα ζωάκια σας!

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια παράσιτα είναι επικίνδυνα και ποια είναι απλώς ενοχλητικά, καθώς και πώς να τα αποτρέψετε ή να τα εξαλείψετε προστατεύοντας παράλληλα την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας.

Είναι οι υπηρεσίες ελέγχου παρασίτων ασφαλείς για κατοικίδια;

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που αντιμετωπίζουν κάποιο  πρόβλημα παρασίτων είναι εάν η θεραπεία θα είναι ή όχι ασφαλής για τα κατοικίδια ζώα τους. Ενώ τα κατοικίδια συχνά βρίσκουν αγχωτικό να εγκαταλείψουν το οικείο περιβάλλον τους, η υγεία και η ασφάλειά τους είναι πάντα το κύριο μέλημά σας. Ευτυχώς, είτε εφαρμόζετε μόνοι σας φυτοφάρμακα είτε καλείτε έναν επαγγελματία

Επιλέξτε την τοποθεσία που θα δράσετε μέσα ή έξω από το σπίτι.

Εάν χρησιμοποιείτε παγίδες αντί για σπρέι, βεβαιωθείτε ότι τις έχετε βάλει σε μέρη που δεν έχουν πρόσβαση τα κατοικίδια ζώα σας. Οι παγίδες δολωμάτων συχνά περιλαμβάνουν συστατικά που τις κάνουν πιο ‘’γοητευτικές’’ για τα παράσιτα, κάτι που θα μπορούσε επίσης να τις και  για τα κατοικίδια ζώα σας…Προσοχή!

Ασφαλίστε τα κατοικίδιά σας κατά τη διάρκεια της απεντόμωσης ή απολύμανσης

Κρατήστε τυχόν κατοικίδια κατά τη καταπολέμηση παρασίτων σε άλλο χώρο του σπιτιού.

Καθαρίστε την περιοχή: Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποτρέψετε τα ζώα σας να καταπιούν κατά λάθος δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες είναι να αφαιρέσετε οτιδήποτε έχουν τακτική άμεση επαφή. Μεταφέρετε τα πιάτα με φαγητό και νερό μαζί με παιχνίδια, κλινοσκεπάσματα και είδη περιποίησης σε ασφαλές σημείο!

Κρατήστε τα κατοικίδια ζώα μακριά από περιοχές που έχουν υποστεί απολύμανση: Ενώ τα εντομοκτόνα διαχέονται γρήγορα στον αέρα, είναι καλύτερο να διασφαλίσετε ότι τυχόν δωμάτια που έχουν υποβληθεί σε απεντόμωση έχουν κατάλληλο αερισμό

Παράσιτα που βλάπτουν τα κατοικίδιά σας

Καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσετε τα κατοικίδια σας ασφαλή. Ωστόσο, ορισμένα κοινά παράσιτα στο σπίτι ή την αυλή σας μπορεί να εγκυμονούν κρυφούς κινδύνους. Αυτά τα παράσιτα περιλαμβάνουν:

Κουνούπια: Τα κουνούπια, εκτός του ότι αποτελούν γενική ενόχληση, μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες και παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων των προνυμφών διροφιλαρίωσης. Ενώ οι σκύλοι και οι γάτες είναι εξίσου πιθανό να αναπτύξουν διροφιλαρίωση από τσιμπήματα κουνουπιών, οι σκύλοι είναι ιδιαίτερα πιθανό να μεταδώσουν τη μόλυνση σε άλλα ζώα.

Τσιμπούρια: Τα τσιμπούρια και οι ασθένειες που μεταφέρουν αποτελούν κίνδυνο τόσο για τις γάτες όσο και για τους σκύλους. Η νόσος του Lyme συχνά προκαλεί αρθρίτιδα στους σκύλους και μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρετό, αφυδάτωση και μειωμένη όρεξη. Ενώ οι γάτες είναι φυσικά ανθεκτικές στη νόσο του Lyme, άλλες λοιμώξεις από τσίμπημα τσιμπουριού μπορεί να προκαλέσουν αναιμία, πυρετό, αναπνευστική δυσχέρεια και πολλά άλλα.

Ψύλλοι: Όπως τα κουνούπια, οι ψύλλοι τρέφονται με το αίμα του ξενιστή τους και αφήνουν πίσω τους τσιμπήματα που προκαλούν φαγούρα. Τα τσιμπήματα ψύλλων προκαλούν κόκκινο και ερεθισμό του δέρματος και μπορεί να οδηγήσουν σε δερματίτιδα, απώλεια γούνας και μερικές φορές αναιμία. Επιπλέον, τα ζώα μπορούν να προκαλέσουν στον εαυτό τους σημαντικές πληγές καθώς ξύνουν ή δαγκώνουν τον εαυτό τους για να ανακουφίσουν τον κνησμό.

Τρωκτικά: Παράσιτα όπως τα ποντίκια ή οι αρουραίοι μπορούν να βλάψουν τα κατοικίδια ζώα μέσω παρασίτων και ρύπων που είτε φέρουν είτε παράγουν..!  Ασθένειες όπως η σαλμονέλα και η λεπτοσπείρωση μπορούν να εξαπλωθούν όταν το κατοικίδιο ζώο σας τρώει ένα μολυσμένο ζώο ή πίνει μολυσμένο νερό. Τα τρωκτικά μπορεί επίσης να φέρουν τσιμπούρια, καθώς και ψύλλους που μπορούν να μεταδώσουν λοιμώξεις όπως ασθένεια από γρατσουνιές γάτας, πανώλη ή ταινία.

Κατσαρίδες: Δεδομένου ότι οι κατσαρίδες τρέφονται με περιττώματα, τα σπίτια με σκύλους μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Μια αυλή γεμάτη με περιτώματα σκύλου μπορεί να προσελκύσει κατσαρίδες, οι οποίες στη συνέχεια μπορεί να βρουν γρήγορα τον δρόμο τους μέσα στο δικό σας. Για να αποτρέψετε τις κατσαρίδες στο σπίτι σας:

  • Διατηρείτε τα τρόφιμα αποθηκευμένα σε σφραγισμένα δοχεία.
  • Καθαρίστε σχολαστικά το σπίτι σας.
  • Εξαλείψτε πιθανές κρυψώνες.

Προληπτικά:

Δεδομένου ότι αυτά τα παράσιτα μπορεί επίσης να βρουν τον δρόμο τους μέσα στο απίτι από μόνα τους, μπορεί επίσης να θέλετε να λάβετε περαιτέρω προληπτικά μέτρα:

  • Κρατήστε το γρασίδι σας κοντό, τα φύλλα μαζεμένα με τσουγκράνα και τους θάμνους κομμένους!
  • Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα κάθε μέρα — το τακτικό σκούπισμα μπορεί να αφαιρέσει ενήλικες, προνύμφες και αυγά..!
  • Καθαρίστε τα χαλιά σας με ατμό για να σκοτώσετε τους ψύλλους.
  • Πλένετε όλα τα κλινοσκεπάσματα κατοικίδιων και τα δικά σας κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες σε ζεστό, σαπουνόνερο.
  • Αν θέλετε κάτι λιγότερο επιθετικό από τα χημικά εντομοκτόνα και πιο ισχυρό από το σαπούνι και το νερό, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις φιλικές προς τα κατοικίδια μεθόδους καταπολέμησης παρασίτων:
  • Τα κατοικίδια σας βασίζονται σε εσάς για να τα κρατήσετε ασφαλή…
  •  Στην εντομοτεχνική, κατανοούμε αυτή την ευθύνη. Διαθέτουμε πιστοποίήσεις και ειδικούς γεοπόνους και είμαστε αφοσιωμένοι στο να σας προσφέρουμε ποιοτικό έλεγχο παρασίτων με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Τα σπρέι και τα προγράμματα δολώματος μας προσφέρουν χαμηλούς κινδύνους για την υγεία και οσμές.
  • Με τακτικές επισκέψεις συντήρησης μέσω διαφόρων προγραμμάτων που σας παρέχουμε, μπορείτε να είστε ήσυχοι!

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα!



Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!