Καλοκαίρι Χωρίς Κουνούπια! 6 Βήματα Αντιμετώπισης

Καλοκαίρι Χωρίς Κουνούπια! 6 Βήματα Αντιμετώπισης

Τα κουνούπια είναι ένα από τα πιο μη συμπαθητικά έντομα στον πλανήτη, και …. Δικαιολογημένα! Σαν να μην αρκούν τα ασταμάτητα βουητά κοντά στο αυτί μας και τα κόκκινα τσιμπήματα σε όλο το σώμα μας, τα κουνούπια μπορούν να μεταδώσουν μια σειρά από μολυσματικές ασθένειες, γεγονός που τα καθιστά από ενόχληση σε κίνδυνο για την υγεία..

Ο ιός του Δυτικού Νείλου – η πιο κοινή ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια σε όλο τον κόσμο- είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος που παραμονεύει .. Προερχόμενος από τους ενοχλητικούς μας φίλους! Ασθένεια φυσικά που έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό στην Ελλάδα αλλά δεν απότελεί μικρό κίνδυνο, και μην ξεχνάμε πως τα κουνούπια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές μολύνσεις ! Σίγουρα ένα τέτοιο σενάριο είναι καλό να αποφευγθεί και μπαίνουμε μπροστά πάλι για άλλη μία καλοκαιρινή … Πάλη !

Ποια βήματα να ακολουθήσω για να τα αποφύγω;

Ναι μοιάζει δύσκολο αλλά αρχικά, κρατήστε τα κουνούπια μακριά από την αυλή σας! Αυτό όχι μόνο θα κάνει πιο άνετο το χρόνο που περνάτε στον εξωτερικό σας χώρο αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εισόδου κουνουπιών στο σπίτι σας. ‘’Φιδάκια’’, απεντομώσεις κουνουπιών, αντικουνουπικά είναι οι πιο γνωστές λύσεις !

Παρόλα αυτά χρησιμοποιήστε ένα ασφαλές, αποτελεσματικό απωθητικό κουνουπιών. Εμείς γνωρίζουμε πως να σας βοηθήσουμε σε αυτό!

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι γιατί ο πληθυσμός τους είναι τεράστιος και  απαιτεί στοχευμένες προσπάθειες να μειωθεί από τον κήπο σας! Για να καταλάβετε ακόμα κι αν ξεφορτωθείτε τα κουνούπια στη δική σας αυλή, το οικόπεδο του γείτονά σας μπορεί να είναι ένα γόνιμο έδαφος, οπότε χρειάζεται προσπάθεια να κρατηθούν μακριά από το δικό σας εάν δεν προβεί σε αντίστοιχη προστασία.

Γενικότερα, αποφύγετε να βγαίνετε έξω τις ώρες που βγαίνουν για … το γεύμα τους! Αυτό είναι το ξημέρωμα και το σούρουπο και αν και είναι δύσκολο να μη βγαίνουμε έξω το βραδάκι, τουλάχιστον λαμβάνουμε τα μέτρα μας ! Αντικουνουπικά και σωστή ένδυση για να αποφύγουμε τυχόν τσιμπήματα είναι το ιδανικό και επειδή είναι μεγάλος εχθρός το κουνούπι, σας παρέχουμε μερικές συμβουλές για ένα πιο ευχάριστο καλοκαίρι!

Μερικά μέτρα για να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη

ή πως να μπορέσετε να βγείτε από το σπίτι χώρις τον φόβο να σας τσιμπήσουν σε κάθε χέρι!

  • Νούμερο 1 – Χρησιμοποιείστε σίτες με λεπτό πλέγμα σε όλα τα ανοιχτά παράθυρα και τις πόρτες! 

    Αυτό επιτρέπει στο αεράκι να μπει στο σπίτι σας, αλλά δύσκολα μπορεί να διαπεραστεί από κουνούπια. Μπορείτε να βάλετε σίτες σε κάθε εξωτερική πόρτα και παράθυρο!Εάν έχετε ήδη σίτες, ελέγξτε για τυχόν ανοίγματα γύρω από τις άκρες και χρησιμοποιήστε κάποιο κιτ επιδιόρθωσης για να διορθώσετε τυχόν σκισίματα για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια.

  • Νούμερο 2 – Προσοχή στο στάσιμο νερόΟι προνύμφες των κουνουπιών αναπτύσσονται στο νερό και μπορούν να το κάνουν ακόμη και σε ποσότητα νερού που χωράει σε ένα καπάκι μπουκαλιού!

    Έτσι, για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια στην αυλή σας, είναι ανάγκη να αδειάσετε και να στεγνλωσετε κάθε αντικείμενο με ‘’κοιλιά’’όπως παιχνίδια νερού και άλλα είδη εξωτερικού χώρου που μπορούν να πιάσουν νερό μετά από μια βροχόπτωση!  Διατηρήστε τις υδρορροές και τις γραμμές αποστράγγισης μακριά από υπολείμματα – τα βουλωμένα φύλλα και κλαδιά μπορεί να μαζέψουν λιμνάζον νερό και … μαντέψτε! Προνύμφες!

    Πληροφοριακά, σε μόλις τέσσερις ημέρες, τα αυγά που τοποθετούνται στο νερό ωριμάζουν σε νύμφες. Έτσι, αν βρέχει τη Δευτέρα, μην περιμένετε μέχρι το Σαββατοκύριακο για να απαλλαγείτε από τα λιμνάζοντα νερά. Μέχρι τότε θα είναι πολύ αργά και θα γεμίσετε.. νύφες

  • Νούμερο 3 – Κρατήστε την αυλή σας τακτοποιημένηΧρησιμοποιήστε ένα χλοοκοπτικό, ένα χορτοκοπτικό ή ακόμα και ένα αλυσοπρίονο για να κόψετε ψηλό γρασίδι και άκρα δέντρων.Αυτό γιατί τις ζεστές μέρες, τα κουνούπια προτιμούν πιο δροσερά σημεία στη σκιά. Ελαχιστοποιώντας κάθε ψηλό γρασίδι ή άκρα που σκιάζουν την αυλή σας, κάνετε τον βιότοπο που περιβάλλει το σπίτι σας πολύ λιγότερο ελκυστικό για τα κουνούπια.

    Παράλληλα υπάρχουν σημεία που τα βλέπει περισσότερο ο ήλιος να παραμένουν στεγνά χωρίς να λιμνάζουν. Εάν ο χλοοτάπητας σας όμως έχει ανώμαλο έδαφος ή χωρίσματα, γεμίστε τα με χώμα και φυτέψτε σπόρους χόρτου. Αν αφεθούν πολλές τρύπες και χωρίσματα ακάλυπτα θα γεμίσουν νερό κατά τη διάρκεια κάθε βροχόπτωσης και θα δημιουργήσουν ένα πιθανό έδαφος αναπαραγωγής.

  • Νούμερο 4 – Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους!Αν και υπάρχουν και τα ‘’φιδάκια’’ και τα κεριά citronella, ένας ανεμιστήρας βάσης που δίνει αέρα διάχυτα στην περιοχή είναι πιο αποτελεσματικός ! Ένας ανεμιστήρας δυσκολεύει τα κουνούπια να πετούν ενάντια στο σταθερό αεράκι, βοηθά επίσης στη διασπορά του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουμε όταν αναπνέουμε – κάτι καλό γιατί τα κουνούπια χρησιμοποιούν το διοξείδιο του άνθρακα ως οδηγό για την εύρεση ανθρώπων όταν ψάχνουν.. φαί!
  • Νούμερο 5 – Ντυθείτε … Σωστά!Για να μην σας τσιμπάνε όλη την ώρα τα κουνούπια, φορέστε μακριά μανίκια, παντελόνια, κάλτσες και παπούτσια με κλειστά δάχτυλα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης συνετό να αποφεύγετε τα στενά ρούχα, γιατί τα κουνούπια μπορούν να τα διαπεράσουν. Αποφύγετε επίσης τα σκουρόχρωμα ρούχα και τα αρωματικά προϊόντα, γιατί αυτά προσελκύουν τα κουνούπια. Το καλοκαίρι όμως πως..; Το καλοκαίρι με 35 βαθμούς δύσκολα γι αυτό και έχουμε την επόμενη συμβουλή:
  • Νούμερο 6 – Χρησιμοποιήστε ένα αποτελεσματικό απωθητικό κουνουπιών!Μια σημαντική στρατηγική για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από το σώμα σας είναι να ψεκάσετε ένα καλό απωθητικό κουνουπιών στο ακάλυπτο δέρμα και στα ρούχα σας (αλλά όχι κάτω από αυτά). Υπάρχουν πολλά στο εμπόριο που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την δυσάρεστη εμπειρία φαγούρας και φυσικά επικείμενης μόλυνσης !


Leave a Reply

Να σας Καλέσουμε;
Καλέστε με!