Συχνές ερωτήσεις για την απεντόμωση


Πως καταλαβαίνω την ύπαρξη κατσαρίδων;

  1. Εμφάνιση ζωντανών (προνυμφών, ενηλίκων)
  2. Υπαρξη περιττωμάτων(είναι σκουρόχρωμα και μοιάζουν με κόκκους πιπέριου)
  3. Δυσάρεστη οσμή κοντά στις προσβεβλημένες εστίες
  4. Ζημιά σε οργανικά υλικά όπως: χαρτικά και δέρμα

Απεντόμωση ξανθιάς κατσαρίδας

Ποια είναι η κατάλληλη περίοδος για να πραγματοποιηθεί μία Απεντόμωση;

Δεν υπάρχει κατάλληλη περίοδος, η απεντόμωση είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται όλο το χρόνο εφόσον παρουσιαστεί πρόβλημα. Ωστόσο προληπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η καταλληλότερη περίοδος για εφαρμογές είναι : Απρίλιο – Ιούνιο και Σεπτέμβριο – Νοέμβριο.


Τι εννοούμε όταν λέμε Απεντόμωση στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας;

Ως κοινόχρηστους χώρους εννούμε: την είσοδο της πολυκατοικίας, πιθανή κοινόχρηστη αποθήκη, το ασανσέρ, το φρεάτιο, το λεβητοστάσιο, την ταράτσα, τους διαδρόμους


Όταν πραγματοποιείται μία Απεντόμωση ο ιδιοκτήτης ή το προσωπικό θα πρέπει να απουσιάζουν από το χώρο;

Όχι , δεν είναι απαραίτητη η αποχώρησή τους από τον χώρο καθώς τα σκευάσματα είναι άοσμα , ακίνδυνα , οικολογικά με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Τι είναι η Απεντόμωση;

Απεντόμωση είναι η διαδικασία απαλλαγής του χώρου από την ύπαρξη ανεπιθύμητων εντόμων.


Απεντόμωση ξανθιάς κατσαρίδας

Τι είναι η Μυοκτονία;

Μυοκτονία είναι διαδικασία μόνιμης απαλλαγής του χώρου από την ύπαρξη ποντικών , καθώς και ο αποκλεισμός αυτών από μελλοντική επανεμφάνιση.


Πόσες εφαρμογές χρειάζονται σε ένα χρόνο;

Εξαρτάται από το χώρο (εστιατόριο, ξενοδοχείο, διαμέρισμα κ.α ) και το είδος του παρασίτου που θέλουμε να καταπολεμήσουμε ( κατσαρίδα, μύγα, κουνούπι).


Εάν υπάρχουν κατοικίδια στο χώρο θα πρέπει να απομακρυνθούν;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν τα κατοικίδια, καθώς τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι ακίνδυνα.


Απεντόμωση ξανθιάς κατσαρίδας

Τι είναι η Απολύμανση;

Απολύμανση είναι η διαδικασία που πραγματοποιείται με σκοπό τη διακοπή της αλυσίδας των μικροβίων , βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Οι χώροι μετά την εφαρμογή παραδίδονται στείροι από παθογόνους μικροοργανισμούς διασφαλίζοντας ένα περιβάλλον με υψηλά επίπεδα υγιεινής.


Πόση ώρα διαρκεί μία απεντόμωση;

Εξαρτάται από τον χώρο , το μέγεθος της προσβολής και το είδος του παράσιτου. Π.χ Ο χρόνος που απαιτείται για μία εφαρμογή για κατσαρίδες σε ένα διαμέρισμα είναι 20 – 40 λεπτά.


Είναι επικίνδυνες οι εφαρμογές για τον άνθρωπο;

Δεν είναι επικίνδυνη μία εφαρμογή καθώς τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι υγειονομικής σημασίας, φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αντίθετα επικίνδυνη για τον άνθρωπο είναι η ύπαρξη παρασίτων στον χώρο του , καθώς φέρουν και μπορούν να μεταδώσουν πολλές αρρώστιες.


Απεντόμωση ξανθιάς κατσαρίδας

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγώ από τις κατσαρίδες;

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από την ύπαρξη κατσαρίδων είναι οι περιοδικές εφαρμογές από εταιρείες απεντομώσεων και η τακτική καθαριότητα του χώρου.


Τα σκευάσματα αφήνουν λεκέδες σε τοίχους και δυσάρεστες οσμές;

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι άοσμα χωρίς να αφήνουν λεκέδες σε τοίχους και πατώματα.


Τι είναι το HACCP;

Το HACCP είναι ένα προληπτικό σύστημα που διασφαλίζει την παραγωγή ασφαλών για την υγεία του καταναλωτή προϊόντων. Υποχρεούνται όλες οι επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, παράγουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, μεταποιούν, τρόφιμα να κάνουν εφαρμογή του συστήματος. Μέρος του HACCP αποτελεί και η παρασιτοκτονία.


Απεντόμωση ξανθιάς κατσαρίδας

Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσω πριν και μετά την εφαρμογή;

Πριν γίνει η εφαρμογή καλό θα είναι να έχει προηγηθεί καθαρισμός του χώρου (σφουγγάρισμα, καθαριότητα σε ντουλάπια) , καθώς μετά την εφαρμογή ο χώρος θα πρέπει να μην σφουγγαριστεί για 3-7 ημέρες (για να δράσει το φάρμακο και να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα). Μπορεί να πραγματοποιηθεί στεγνό σφουγγάρισμα.


Τι είναι το πιστοποιητικό Απεντόμωσης - Μυοκτονίας;

Πιστοποιεί την προηγηθείσα εφαρμογή καταγράφοντας όλες τις εφαρμογές που προηγήθηκαν, τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και διάφορες παρατηρήσεις εφόσον προκύψουν.