Απεντομώσεις Απολυμάνσεις Μυοκτονίες

Τηλ. επικοινωνίας 2310853104

Τηλ. επικοινωνίας 6979775863

facebook youtube google instagram iso

Δροσοφιλα μύγα των φρούτων


Τάξη: Diptera

Οικογένεια: Drosophilidae

Γένος: Drosophila

Είδος: Drosophila Melanogaster

Εξωτερική Μορφολογία

Το μήκος του ενήλικου είναι 2-4 mm συμπεριλαμβανομένων και των φτερών , ενώ το χρώμα του κιτρινωπό. Το κύριο χαρακτηριστικό της μύγας των φρούτων είναι οι κόκκινοι οφθαλμοί. Τα αυγά έχουν μήκος 0,5 mm , χρώμα λευκό και σχήμα οβάλ.

Βιολογία

Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό-προνύμφη-νύμφη-ενήλικο και σε ιδανικές συνθήκες ο χρόνος ανάπτυξης είναι 8,5 ημέρες. Η διάρκεια ζωής των ενηλίκων είναι περίπου 30 ημέρες στους 29ο C.Τα θηλυκά ενήλικα αποθέτουν τα αυγά ( 400-500 στην διάρκεια της ζωής τους) κυρίως σε φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται σε αποσύνθεση. Σε ιδανικές συνθήκες 28ο C τα αυγά εκκολάπτονται σε 7 ημέρες δίνοντας προνύμφες. Οι προνύμφες τρέφονται συνήθως με φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται σε αποσύνθεση και αφού συμπληρώσουν την ανάπτυξη τους νυμφεύονται. Τα νεαρά ενήλικα συζευγνύονται και αρχίζουν να αποθέτουν τα αυγά τους εντός ολίγων ημερών.

Περιβάλλον

Το συγκεκριμένο είδος είναι κοσμοπολίτικο και γι’αυτό θα το συναντήσουμε συχνά να πετά κυρίως σε οπωροπωλεία , κουζίνες εστιατορίων και άλλες θέσεις όπου υπάρχουν φρούτα και λαχανικά σε αποσύνθεση , δοχεία με ξύδι , τουρσί , κρασιά.